Gaudeamus 2011: Vezi cine a castigat trofeele anul acesta

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 19:58
1446 citiri
Gaudeamus 2011: Vezi cine a castigat trofeele anul acesta
Foto: Ziare.com

Organizatorii Targului International Gaudeamus au decernat, duminica, trofeele celei de-a 18-a editii a manifestarii.

Invitatul de onoare al targului, Italia, reprezentat la ceremonie de ambasadorul Mario Cospito, a primit o diploma si o placheta.

Trofeul Gaudeamus a revenit, in ordine, editurilor Humanitas, RAO si Nemira.

Cea mai ravnita carte a targului a fost considerata de catre public "Raspuns criticilor mei si neprietenilor lui Negru Voda", de Neagu Djuvara, publicata la Editura Humanitas.

Premiul de excelenta acordat unei edituri romanesti implicate in proiecte editoriale de promovare a literaturii romane la nivel international a revenit Editurii Vinea.

Premiul pentru traducere "Antoaneta Ralian" a fost acordat scriitorului si traducatorului Dinu Flamand pentru traducerea din portugheza a operei poetice a lui Fernando Pessoa.

Premiul "Educatia" a revenit Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Trofeele presei au fost acordate, prin votul publicului, cotidianului "Evenimentul Zilei" (sectia presa scrisa); TVR (TV); Radio Guerilla (radio); AGERPRES (agentii de presa). La aceasta categorie nu s-a acordat premiul pentru sectiunea online, organizatorii mentionand ca, de anul viitor, va fi creata o noua sectiune dedicata bloggerilor.

Au fost acordate, de asemenea, o serie de distinctii speciale Catedrei de limba si literatura italiana de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti; Editurii "Vecchi Editore" din Italia; fotografului francez Jean Marc Godes, pentru promovarea cartii si a scrisului, acesta fiind autorul imaginii din acest an a Targului Gaudeamus; Asociatiei Culturale "Amicii lui Pavese", Asociatiei "Pro Italica", Liceului Teoretic "Dante Alighieri" din Bucuresti, Colegiilor Nationale "Ion Neculce" din Capitala si "George Baritiu" din Cluj-Napoca.

Nu in ultimul rand, premiul "Miss Lectura" a fost acordat studentei Gabriela Contu de la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, specialitatea Comunicare si Relatii Publice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#trofee Gaudeamus 2011, #Neaju Djuvara Gaudemus 2011 , #carte