Gaudeamus la bilant: autobiografia lui Michelle Obama si "Orice om ii este teama", in topul vanzarilor

Duminica, 18 Noiembrie 2018, ora 20:18
4744 citiri
Gaudeamus la bilant: autobiografia lui Michelle Obama si "Orice om ii este teama", in topul vanzarilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Un targ de carte bogat in aparitii editoriale si cu multe carti in topul celor mai bune vanzari, cam acesta este bilantul celor cateva zile de Gaudeamus.

Astfel, potrivit topurilor realizate de edituri, volumele "Povestea mea", de Michelle Obama, "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri", de Bogdan Bucur, "Orice om ii este teama. Un partid, trei ani si doi premieri", de Radu Paraschivescu si "6 povesti cu draci", de Igor Bergler, se situeaza pe locuri fruntase in topul celor mai vandute titluri la Targul International Gaudeamus.

* La Editura Humanitas, cea mai ravnita carte a fost "Orice om ii este teama. Un partid, trei ani si doi premieri", de Radu Paraschivescu, urmata de "De la Dacia antica la Marea Unire, de la Marea Unire la Romania de azi", de Lucian Boia, "Asteptand o alta omenire", de Gabriel Liiceanu, "Romania, te iubesc", cu texte de Paula Herlo, Rares Nastase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, "Dialoguri secrete. Cum se roaga scriitorii si personajele lor", de Ioana Parvulescu, "Pe mana cui suntem?", de Andrei Plesu, "Doua eseuri despre paradis si o incheiere", de Horia-Roman Patapievici, "Variatiuni pe o tema data", de Ana Blandiana, "Placeri vinovate si datorii implinite. 12 confesiuni (o antologie) ", de Dan C. Mihailescu, "Transparenta", de Radu Vancu.

Citeste aici un interviu despre Orice om ii este teama

* In topul Humanitas Fiction, pe primul loc este romanul "Tatuatorul de la Auschwitz", de Heather Morris, urmat de "Hippie", de Paulo Coelho, "Scara lui Iacov", de Ludmila Ulitkaia, "Povestiri de tinut in palma, de Yasunari Kawabata, "Copilul lui Noe", de Eric Emmanuel Schmitt, "Tentatia de a fi fericit", de Lorenzo Marone, "Promisiunea zorilor", de Romain Gary, "Cladirea de piatra", de Nikos Kazantzakis, "Sala de bal", de Anna Hope. "Suspine tandre", de Yoko Ogawa.

* In colectia Humanitas Junior, primul loc in topul vanzarilor l-a ocupat "Pana lui Finist Soimanul. Basme fantastice rusesti", urmat de cartea "De prin veacuri. Povestiri istorice si legende populare pentru copii", de Regina Elisabeta a Romaniei (Carmen Sylva), "George si corabia timpului", de Stephen si Lucy Hawking, "Basme", de Wilhelm Hauff, "Miturile Nordului. Povestile lui Odin, Thor si Loki".

* La Polirom, topul se prezinta astfel: "21 de lectii pentru secolul XXI", de Yuval Noah Harari; "Fontana di Trevi", de Gabriela Adamesteanu; "O viata in scrisori. Corespondenta I (1879-1890) ", de A.P. Cehov; "Pur si simplu despre muzica", de Haruki Murakami si Seiji Ozawa; "De ce scriem", de Philip Roth.

* Topul preferintelor cititorilor de Curtea Veche cuprinde: "O iarna de povesti", de Cristina si Alex Donovici; "Ultima vara in Bretania", de Ada d'Albon; "Tup, salvatoarea iernii", de Alex Donovici; "Cand pielea ta e in joc. Asimetrii ascunse in viata de zi cu zi", de Nassim Nicholas Taleb; "Duminica la pranz", de Laura Laurentiu.

* Cele mai cautate carti de la standul Editurii Nemira au fost: "Frumoasele adormite", de Stephen King; "O zi de decembrie", de Josie Silver; "Cateva motive sa iubesti viata", de Matt Haig; "Un gentleman la Moscova", de Amor Towles; "Istoria cuplurilor regale", de Jean-Francois Solon; "De veghe intre lumi", de Marisha Pessl; "Inainte de ploi", de Dinah Jefferies; "Fratia corbilor", de Maggie Stiefvater; "Dirk Gently. Agentia de investigatii holistice", de Douglas Adams; "Busola", de Mathias Enard.

* La Editura Nemi, clasamentul este: "24 de povesti de citit inainte de Craciun", de Brigitte Weninger si Eve Tharlet; "Spargatorul de nuci", de Valeria Docampo; "Poveste muzicala de Craciun", de Cristina Andone; "Un vultur in zapada", de Michael Morpurgo; "Fetita care a salvat Craciunul", de Matt Haig.

* Cititorii Editurii All au preferat: "Un apartament la Paris", de Guillaume Musso; "Pisicile razboinice", vol. 13, de Erin Hunter; "Atingerea", de David J. Linden; "Gena", de Siddhartha Mukherjee; "The leader in me", de Stephen R. Covey, Sean Covey, Muriel Summers, David K. Hatch.

* In Top 5 al celor mai vandute carti Litera la Gaudeamus 2018 pe primul loc se situeaza "Povestea mea", de Michelle Obama, urmata de "6 povesti cu draci", de Igor Bergler, care, in urma votului cititorilor, a fost distinsa cu premiul "Cea mai ravnita carte a targului Gaudeamus 2018", "Trenul lui Lenin", de Catherine Merridale, "Psihoterapia lui Dumnezeu", de Boris Cyrulnik, "Marea istorie ilustrata a Romaniei si a Republicii Moldova", coordonatori Ioan Aurel Pop, Ioan Bolovan.

* La Litera Mica, cele mai vandute carti au fost: "Craiasa zapezii", de Hans Christian Andersen; "Povesti pentru baieti care au curajul sa fie altfel", de Ben Brooks; "O saptamana cu susul in jos", de Carl-Johan Forssen Ehrlin; "Politica pe intelesul copiilor"; "Istoria ilustrata a romanilor pentru tineri", de Ioan-Aurel Pop.

* Topul celor mai bine vandute carti la RAO cuprinde: "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri", Bogdan Bucur; "Negustorul de manuscrise", de John Grisham; "In lipsa presedintelui", de Bill Clinton si James Patterson; "Cartea secretelor", de E.O.Chirovici; "Imperiul furtunilor", de Sarah J. Maas; "Queen in 3D", de Brian May; Seria Spune-mi, Larousse; "De la Marele Razboi la Romania Intregita", de Liviu Maior; "Pe umerii gigantilor", de Umberto Eco; "1001 de citate care te inspira intr-o viata".

* La Editurile Trei si Pandora M cele mai vandute volume de fictiune au fost cele care se afla si in topurile internationale de bestselleruri: "Liliacul", de Jo Nesbř (serie de autor, Editura Trei); "Lumina unui nou inceput", de Agncs Martin Lugand; "Zilele abandonului", de Elena Ferrante; "Mostenirea", de Irsa Sigurdardottir; "O fata ca ea", de Marc Levy.

* Colectiile de psihologie ale Editurii Trei au fost, de asemenea, apreciate de vizitatorii targului, cele mai cumparate carti fiind: "12 reguli de viata", de Jordan B. Peterson; "Corpul meu, trauma mea, eul meu", de Franz Ruppert & Harald Banzhaf; "Vointa de sens", de Viktor E. Frankl; "Sursele bucuriei", de Salman Akhtar; "Tulburarile de personalitate din DSM-5", de Len Sperry.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gaudeamus carti vanzari , #carte