Ziare.com

Micul Print - cea mai vanduta opera literara din lume, la a 70-a aniversare

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 17:50

   

Micul Print - cea mai vanduta opera literara din lume, la a 70-a aniversare
Fenomen editorial, "Le Petit Prince" (Micul Print), de Antoine de Saint-Exupery, reprezinta opera literara cea mai vanduta din lume si cartea cea mai tradusa dupa Biblie. Recent, aceasta a implinit 70 de ani de la prima aparitie.

"Micul Print" a fost scrisa de Antoine de Saint-Exupery in SUA, acesta stabilindu-se in 1940, pentru doi ani, la New York. Cartea a fost publicata in 1943, la New York, de catre editura Reynal & Hitchcock, pe 6 aprilie in limba engleza, iar pe 20 aprilie in limba originala (franceza), potrivit 7sur7.be.

In Franta, cartea "Micul Print" a aparut in 1946, la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, fiind editata postum - Antoine de Saint-Exupery, pilot de razboi, disparuse pe 31 iulie 1944, intr-un zbor de recunoastere deasupra Marii Mediterane, avionul sau fiind doborat. Avea 44 de ani.

De-a lungul a 70 de ani, "Micul Print" a fost tradusa in mai mult de 270 de limbi si dialecte, existand chiar versiuni in limbi disparute, precum latina sau aramaica. In multe tari, aceasta opera literara serveste drept suport pentru numeroase programe pedagogice si de invatare a limbii franceze.

In total, de la aparitia sa, aceasta opera literara s-a vandut in peste 145 de milioane de exemplare, din care 12 milioane in Franta.

Imbracand forma unei povestioare pentru copii, cartea "Micul Print" captiveaza prin faptul ca temele tratate, precum prietenia, dragostea, frumosul, ascund si mesaje dedicate adultilor. In fiecare dintre noi exista un "mic print", copilul de odinioara, pe care, daca reusit sa il regasim din cand in cand, vom ajunge sa traim mai frumos.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1506 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Latina si aramaica NU sunt disparute

In clasa a 9-a am invatat ceva latina. Colegii de la uman au invatat chiar 4 ani aceasta limba. Exista o literatura bogata in latina si aramaica si oameni care pot citi si vorbi in aceasta limba. Disparuta este limba daca din care au ramas cuvinte disparate. Imi place mult Antoine de Sain -Exupery si micul print dar este posibil ca Alexandria si Esopia carti care circula de foarte multe secole sa fi fost mai citite si mai traduse.

 

o carte exceptionala, care ar trebui recitita la varsta adulta

vom intelege ca, grabiti fiind mereu, acordam prea multa importanta unor lucruri de nimic, trecand pe langa bucurii

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor