Opt romane clasice de citit intr-o viata

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 15:13
23911 citiri
Opt romane clasice de citit intr-o viata

Exista sute de carti care pot fi considerate clasice si pe care trebuie sa le citim. Insa daca aveti nevoie de o selectie mai stricta pentru a va trece in repertoriul lecturilor niste capodopere literare puteti incepe cu opt romane celebre.

Pe lista cartilor clasice pe care trebuie neaparat sa le cititi este "Mandrie si Prejudecata", de Jane Austen, recomanda All Women Stalk. Este mai degraba un imn pentru femei si a ramas la fel de actual in zilele noastre ca si atunci cand a fost publicat.

"Doamna Bovary", de Gustave Flaubert, este o carte despre dor si pierdere. Este o carte care se citeste in momentele in care sunteti relaxat ca sa puteti sa va concentrati si sa suprindeti toata nuantele si bogatia limbajului, dar si a trairilor personajelor.

"To Kill a Mockingbird", de Harper LeeThis, este adesea considerata o carte pentru adultii tineri, insa povestea lui Scout si Boo Radley este atemporala. Personajele sunt vibrante si pline de viata. Aceasta istorisire emotionanta se petrece in oraselul Maycomb in anii '60. To Kill a Mockingbird isi prezinta povestea prin ochii unui copil, mai exact prin ochii lui Scout.

"Lolita", de Vladimir Nabokov, este o carte pe care nu trebuie sa o ratati. Subiectul este un pic controversat, insa scrierea este exceptionala si povestea interesanta. Pornind de la actiunea romanului, numele "Lolita" a intrat in cultura populara si descrie o fetita precoce din punct de vedere sexual.

"Fahrenheit 451", de Ray Bradbury, este un scenariu de cosmar, mai ales pentru cei care iubesc lectura. Romanul prezinta o societate futurista in care cartile sunt interzise, iar pompierii au rolul de a gasi si arde cartile.

"Slaughterhouse-Five", de Kurt Vonnegut. Personajul principal, Billy Pilgrim, atrage cititorul inca de la inceput. Billy e un soldat american neinstruit trimis pe front ca ajutor de preot. Odata ajuns este luat prizonier si trimis intr-un lagar nazist, apoi la Dresda unde devine martor ocular si gropar. Dupa ce este eliberat, se intoarce acasa unde va trai un permanent deja-vu.

"Ferma animalelor", de George Orwell, este un alt scenariu de cosmar. In mod straniu, lucrurile prezentate in carte amintesc de unele dintre lucrurile pe care le vedem astazi.

"Povestea a doua orase", de Charles Dickens, este romanul unde nedreptatea este adusa in prim-plan. Autorul urmareste viata catorva protagonisti care trec prin evenimentele desfasurate inainte si dupa Revolutia Franceza, dar are si ingrediente precum crima si razbunare.

Citeste si:
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Piedone, circ în miez de noapte. "Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână!" VIDEO
Piedone, circ în miez de noapte. "Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână!" VIDEO
Primarul Cristian Popescu Piedone a făcut un adevărat show cu zeci de spectatori miercuri seară, în plină stradă, și prin parcurile din Sectorul 5. Cu o stație de emisie-recepție în...
Sursa: Ziare.com