Povestile deocheate ale lui Djuvara, printre cele mai cautate titluri in august

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 10:53
2569 citiri
Povestile deocheate ale lui Djuvara, printre cele mai cautate titluri in august

"Amintirile peregrinului apter", de Valeriu Anania, "Jurnalul" Oanei Pellea si cele trei titluri ele lui Eckhart Tolle, "Puterea prezentului", "Linistea vorbeste", "Un pamant nou", sunt printre cele mai cautate titluri ale lunii august, potrivit editurilor romanesti.

Cartea de memorialistica a Oanei Pellea este cea mai bine vanduta carte a lunii august la editura Humanitas.

"Draga Oana, m-a uimit sa gasesc in notatiile tale lucrul pe care numai scriitorii adevarati il au: amprenta stilistica. (...) Miezului ascuns al jurnalului tau: gasesti cuvintele in stare sa nu ucida viata din lumea efemeridelor care suntem", spune criticul literar Ioana Parvulescu despre volum.

Pe urmatoarele pozitii se situeaza "Mananca, roaga-te, iubeste" de Elizabeth Gilbert si "Amintiri si povesti mai deocheate" de Neagu Djuvara.

Cel mai cautat titlu al lunii august la editura Polirom este "Amintirile peregrinului apter", semnat de Valeriu Anania."Jurnalul fericirii", de Nicolae Steinhardt si "Seducatoarea din Florenta", de Salman Rushdie intra in topul cartilor bine vandute in librarii luna trecuta.

Valeriu Anania marturiseste ca volumul sau, compus din povestiri fantastice, este rodul peregrinarilor sale pe la manastirile din tara, fiind totodata un travaliu facut la indemnul colegilor de detentie: "Aceasta carte s-a zamislit sub pamant", intr-o celula de la Jilava. Nuvelele fantastice sunt grupate in jurul unui personaj simbolic, ingerul care si-a pierdut aripile. Prin calatoriile lui in spatiul fascinant al manastirilor romanesti, el prilejuieste o incursiune in trecutul istoric si legendar al locurilor.

Cel mai bine vandut autor al Curtea Veche Publishing in luna august este Eckhart Tolle, cu titlurile "Puterea prezentului", "Linistea vorbeste" si "Un pamant nou". Eckart Tolle, autor nascut in Germania, este absolvent al universitatilor din Londra si Cambridge. "Puterea prezentului", una dintre cartile sale, s-a tradus in 33 de limbi. Alaturi de continuarea sa, "A new Earth", acestea sunt considerate carti "spirituale" emblematice ale timpului nostru.

Cartea lunii august la Rao este "Afganul" de Frederick Forsyth, o carte de spionaj, care dezvaluie o operatiune de mare amploare a Al-Qaeda. Afganul este Izmat Khan, un fost comandant taliban inchis de cinci ani la Guantanamo Bay, dar si numele de acoperire al colonelul Mike Martin, un veteran de razboi, combatant in zonele de conflict din intreaga lume. Intr-o incercare disperata de a evita dezastrul, agentiile de spionaj vor incerca ceea ce nimeni nu a mai reusit vreodata - sa faca un occidental sa treaca drept arab intre arabi.

Cea mai bine vanduta carte a lunii august la Nemira este "Evanghelia dupa Satana", de Patrick Graham, un roman de suspans, marcat de trei repere temporale: anul 1348, al epidemiei de ciuma, care are ca scena manastirea - fortareata Bolzano, unde maica stareta Isolda de Trente s-a zidit de vie, pentru a lua cu ea in mormant un teribil secret; anul 2006, cand Rachel, asistenta serifului local, ancheteaza disparitia a patru tinere.

Dupa ce dispare la randul ei in mod misterios, Marie Parks, agent FBI, ancheteaza cazul; in fine, cateva zile mai tarziu, la Vatican, Cardinalul Oscar Camano realizeaza ca cele patru tinere asasinate sunt chiar cele trimise pentru a ancheta valul de crime din sanul ordinului secret al Pustnicelor. Parintelui iezuit Carzo ii revine sarcina de a regasi cartea pierduta in urma cu sase secole: "Evanghelia dupa Satana".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#carti bine vandute august, #Neagu Djuvara povesti deocheate , #carte