Rushdie vrea sa afle de ce e popular in Transilvania

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 13:36
1638 citiri
Rushdie vrea sa afle de ce e popular in Transilvania

Celebrul scriitor Salman Rushdie s-a hotarat sa vina in Romania in luna noiembrie nu doar de dragul Monicai Barladeanu, cum s-a tot spus pana acum, ci si sa afle de ce romanii, in special cei din Transilvania, ii acorda atata atentie in contextul in care ei sunt cei care traiesc acasa la Dracula!

"Unii oameni sunt mari in America, dar eu sunt mare acolo", a spus Rushdie la Festivalul de Film de la Venetia, unde a fost prezent special ca sa o insoteasca pe romanca Monica Barladeanu, comenteaza cei de la Sify.com.

"Nu stiu motivul pentru care romanii din Transilvania imi acorda atentie. Poate ca, in traducere, mi-au transformat cartile in romane cu vampiri", a glumit Rushdie.

Vizita controversatului scriitor a fost confirmata si de Oana Boca, din partea editurii Polirom: "Rushdie este un personaj foarte monden, a cunoscut-o pe Monica Barladeanu la Hollywood si in scurt timp s-au imprietenit atat de bine incat scriitorul s-a deplasat la Venetia special pentru ea. Noi am sunat-o si am rugat-o sa faca lobby pentru o vizita in Romania. In scurt timp aveam o intelegere cu el pentru perioada 23-26 noiembrie".

Editura Polirom a initiat in 2006 seria de autor "Salman Rushdie" un proiect editorial care reuneste, pana in prezent, 10 dintre volumele de belestristica semnate de celebrul scriitor si eseist britanic de descendenta indiana: Seducatoarea din Florenta, Versetele satanice, Grimus, Copiii din miez de noapte, Rusinea, Harun si Marea de Povesti, Ultimul suspin al Maurului, Pamintul de sub talpile ei, Shalimar clovnul, Orient, Occident.

In cadrul colectiei "Plural", au aparut in traducere si doua volume de eseista de Salman Rushdie: Dincolo de limite si Patrii imaginare. Ultimul manuscris semnat Salman Rushdie, nepublicat inca in volum - Luka and the Fire of Life - se afla in curs de traducere in cadrul colectiei "Biblioteca Polirom".

Rushdie nu este celebru doar pentru originile sale exotice (s-a nascut in Bombay), ci si pentru ca a semnat una dintre cele mai premiate carti din toate timpurile ("Copiii din miez de noapte") sau pentru ca a fost condamnat la moarte de ayatollahul Khomeini in 1989 in urma publicarii "Versetelor satanice", poate cel mai contestat si controversat roman din toate timpurile.

Monden si pasionat de showbiz, Rushdie a devenit unul dintre simbolurile culturii populare occidentale. Tocmai a semnat o piesa cu cei de la U2 inspirata de unul dintre romanele sale, "The Ground Beneath Her Feet" este nelipsit de pe platourile de filmare la ecranizarile romanelor sale sise afiseazo cu cele mai populare vedete ale momentului.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...