Saviana Stanescu lanseaza "Proscrisa"

Luni, 17 Mai 2010, ora 13:45
1832 citiri
Saviana Stanescu lanseaza "Proscrisa"

Saviana Stanescu lanseaza, luni, in Sala Oglinzilor de la Uniunea Scriitorilor, volumul de versuri "Proscrisa", aparut in colectia "Nouazeci" la Editura Vinea si care reuneste primele sale carti de poezie si "Google Me!", poeme in limba engleza.

Volumul ofera o incursiune unica in vocea unei scriitoare originale si inventive, un adevarat cronicar al vietii de zi cu zi de aici si de aiurea, vazute prin prisma disperarilor si viselor oamenilor obitnuiti, dupa cum mentiona scriitorul Gelu Vlasin.

Dramaturg roman, elogiat de cotidianul The New York Times

Cartea va fi prezentata de Mircea Martin, Carmen Musat, Ioan Ieronim si editorul Nicolae Tzone. Autoarea, va face o lectura-performance din volum.

Stabilita la New York din 2001 unde si-a construit o cariera ca dramaturg, Saviana Stanescu a debutat ca poet in 1994 cu un volum care a provocat discutii si controverse, "Amor pe Sarma Ghimpata". Au urmat "Sfaturi pentru gospodine si muze" in 1996 si "Proscrisa-poem scenic" in 1997.

Poemele sale au forta dramatica si personaje, in general, feminine, puternice, asa ca trecerea spre teatru a fost fireasca. Poemul scenic Proscrisa s-a jucat la Teatrul Gerard Philipe din Paris in 1998, in festivalul Du Monde Entier.

Saviana Stanescu, premiata la New York pentru cel mai bun text dramaturgic lung

De atunci, Saviana a incercat si a reusit sa devina dramaturg, dar n-a incetat sa ramana si poeta.

In New York s-a facut remarcata si cu volumul de poeme in engleza amintit, publicat de Vinea International si distribuit de Ugly Duckling Press, precum si mai multe volume de teatru. Printre piesele sale recente se numara "For a Barbarian Woman" (Pentru o femeie barbara), un text dramatic si poetic care face o paralela intre viata lui Ovidiu la Tomis si o poveste contemporana.

Piesa a pornit de la ciclul de poeme "Tristia-Scrisorile unei femei barbare" din volumul "Google Me!", care sunt replici la epistolele lui Ovidiu catre Augustus.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...