Vezi care sunt autorii cu cele mai mari vanzari in Romania in 2010

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 22:59
2846 citiri
Vezi care sunt autorii cu cele mai mari vanzari in Romania in 2010
Foto: adevarul.ro

Neagu Djuvara, Mircea Cartarescu, Hertha Muller, Dan Brown, Agatha Christie, Stieg Larsson, Andrew Davidson si fosta amanta a lui Saddam Hussein, Parisoula Lampsos, se numara printre autorii cu cele mai mari vanzari in Romania anul acesta, potrivit datelor comunicate de edituri.

Cartarescu este primul in Top 5 Humanitas 2010, cu circa 20.000 de exemplare vandute din "Frumoasele straine". Acest volum este urmat de "Mananca, roaga-te, iubeste" (Elisabeth Gilbert, vandut in 15.000 de exemplare), "Jurnal 2003-2009" (Oana Pellea, 10.000 de exemplare), "Note, stari, zile" (Andrei Plesu, 8.500 de exemplare) si "Intalnire cu un necunoscut" (Gabriel Liiceanu , 8.000 de exemplare).

In Top 5 Humanitas Fiction, laureata Nobelului pentru literatura din 2009, Hertha Muller, ocupa primele trei locuri, cu "Inca de pe atunci vulpea era vanatorul" (circa 18.000 de exemplare vandute anul acesta), "Leaganul respiratiei" (11.000 de exemplare) si "Calatorie intr-un picior" (9.000 de exemplare). Pe locurile urmatoare se afla "Invingatorul este intotdeauna singur" (Paulo Coelho, 7.000 de exemplare) si "Pictorita din Shanghai" de Jennifer Cody Epstein (4.000 de exemplare).

In clasamentul pe autori de la Humanitas, Neagu Djuvara este primul, cu 40.000 de exemplare vandute in 2010, urmat de Mircea Cartarescu (33.000 de exemplare), Gabriel Liiceanu (16.000 de exemplare), Andrei Plesu (14.500 de exemplare), Ioana Parvulescu si Lucian Boia (cate 7.000 de exemplare).

La Humanitas Multimedia, cele mai bine vandute audiobook-uri, editate in 2010 au fost "Confesiunile unui cafegiu" de Gheorghe Florescu, in lectura lui Victor Rebengiuc, "Cartea cu Apolodor" a lui Gellu Naum, in lectura Dorinei Chiriac, si "Minima moralia" de Andrei Plesu, in lectura autorului.

La Editura Rao, "Simbolul pierdut" a lui Dan Brown este cea mai vanduta carte din 2010 la categoria fictiune adulti, cu peste 50.000 de exemplare. In clasamentul categoriei fictiune copii si tineri, pe primul loc se afla "Noua si scurta viata a lui Bree Tanner" de Stephenie Meyer, cu peste 15.000 de exemplare vandute, urmata de "Fascinatie" de Melissa Marr, cu peste 5.000 de exemplare.

Tot la Rao, in categoria non-fictiune, cele mai mari vanzari de anul acesta, respectiv peste 10.000 de exemplare, le-a avut "Codul lui Oreste" de Oreste Teodorescu, urmata de "Agatha Christie. Jurnalul secret" de John Curran, cu peste 5.000 de exemplare.

La Editura Trei, cele mai mari vanzari de anul acesta le-a avut trilogia "Millennium" a suedezului Stieg Larsson, urmata de "Printesa gheturilor", scrisa de Camilla Lackberg, si de "Imperfecti, liberi si fericiti. Practici ale stimei de sine", a lui Christophe Andre.

Topul vanzarilor din 2010 la Editura Pandora M este dominat de "Viata mea cu Saddam Hussein", scrisa de Parisoula Lampsos si Lena Katarina Swanberg, urmata de "Fiul Hamasului" de Mosab Hassan Yousef si de "Dragostea dureaza trei ani" de Frederic Beigbeder.

La Editura ALL, topul vanzarilor fictiune 2010 are pe primele locuri "Gargui" de Andrew Davidson, "Cadoul" de Cecelia Ahern si "Marioneta" de Robert Harris.

In topul de carte academica al aceleiasi edituri, cele mai importante vanzari de anul acesta le-au avut, in ordine, "Manualul Merck", "Enciclopedia societatilor secrete si a istoriei ascunse" de John Michael Greer si "Istoria Rusiei (882-1996)" de Paul Dukes.

Reprezentantii Editurii Adevarul spun ca vanzarile cele mai mari din colectia "100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca" le-au inregistrat, anul acesta, "Zece negri mititei/Crima din Orient Express" de Agatha Christie (peste 248.000 de exemplare), "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas-fiul (peste 243.000 de exemplare) si "Departe de lumea dezlantuita" de Thomas Hardy (peste 242.000 de exemplare).

Numarul mare de exemplare se explica si prin faptul ca o parte a volumelor colectiei sunt vandute odata cu cotidianul Adevarul.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#autori carti vanzari, #Djuvara Cartarescu Hertha Muller , #carte