Ziare.com si Editura Meteor Press te invita la concurs - Castiga o carte!

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 07:37
3576 citiri
Ziare.com si Editura Meteor Press te invita la concurs - Castiga o carte!
Foto: darlenefoster.wordpress.com

Ziare.com si Editura Meteor Press te asteapta si astazi cu un nou concurs, in urma caruia poti castiga cartea "Am supravietuit lagarului mortii", de Eva Mozes Kor si Lisa Rojany Buccieri.

Pentru a castiga cartea raspunde corect la intrebarea "Ce le-ati spune copiilor vostri daca v-ar intreba ce este Holocaustul?".

Eva Mozes a fost una dintre putinele supravietuitoare ale Holocaustului care, impreuna cu sora ei geamana, Miriam, a fost subiectul experimentelor doctorului Josef Mengele la Auschwitz. Ambii parinti si doua surori mai mari au fost ucisi in lagar.

Povestea de groaza a unei romance care a supravietuit la Auschwitz

In 1984 a fondat Candles (un acronim pentru "Copii ai Auschwitzului care au supravietuit experimentelor de laborator), prin care a reusit sa gaseasca alti 122 de gemeni care au supravietuit experimentelor lui Mengele. Prin aceasta fundatie a incercat sa invete publicul despre Holocaust, dar si despre puterea iertarii.

A devenit cunoscuta in toata lumea dupa ce si-a facut publica iertarea fata de nazisti. Povestea sa a fost explorata mai tarziu in documentarul "Iertandu-l pe Mengele".

Eva Mozes Kor s-a nascut in 1934, in Transilvania. In prezent traieste in Indiana, SUA. Sora ei a murit in 1995, de o forma rara de cancer, cel mai probabil provocat te experimentele de la Auschwitz.

Cartea "Supravietuind ingerului mortii" este o rememorare a copilariei distruse de regimul nazist.

Este descrisa Romania din timpul razboiului, viata evreilor inainte de inasprirea conditiilor si trimiterea acestora in lagare de concentrare, chinurile la care au fost supusi gemenii lui Mengele, cum au fost numite mai tarziu aceste victime, lupta continua pentru supravietuire pana in momentul in care au fost eliberate, in 1945.

S-au intors in Romania, dar comunismul instalat aici (si descris intr-un capitol) le-a facut sa plece in Israel.

"A fi in Auschwitz era ca si cum ai fi intr-un accident de masina in fiecare zi. Atat de des se intamplau lucruri groaznice".

"Le-am dat sangele nostru, corpul nostru, demnitatea noastra si, in schimb, ne lasau sa traim inca o zi. Nu imi amintesc nici macar un singur geaman care sa nu fi cooperat".

Editura Meteor Press

www.meteorpress.ro

Concursul se desfasoara in perioada 17-21 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Am supravietuit lagarului mortii, #concurs carti Ziarecom, #carte Eva Mozes Kor, #Eva Mozes Kor Holocaust , #carte