Ziare.com

Uluitorul Bucuresti in anii '80: Ceausescu peste tot, Casa Poporului - un schelet

Joi, 08 August 2013, ora 10:45

   

Uluitorul Bucuresti in anii '80: Ceausescu peste tot, Casa Poporului - un schelet
Un angajat al Ambasadei SUA din Bucuresti a surprins imagini incredibile in anii 1980, dupa ce a facut mai multe fotografii in Capitala comunista.

Chipul lui Nicolae Ceausescu era pe toate cladirile importante, iar Casa Poporului era inca in constructie, potrivit b365.ro.Imaginile au fost realizate in perioada 1984-1986 si publicate recent de catre fotograful Alex Galmeanu pe site-ul muzeuldefotografie.ro.Galmeanu sustine ca pozele sunt prezentate onest si echilibrat. Mai mult, angajatul Ambasadei SUA a surprins niste imagini mai putin fotografiate in acea perioada."S.E. fotografiaza cu intentia de a-si pastra vie propria memorie, a locurilor si intamplarilor traite", a precizat fotograful."Lipsa unei mize jurnalistice, simplitatea cu care subiectele sunt tratate, transforma materialul fotografic intr-un document autentic si credibil", a adaugat Galmeanu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6784 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ziare.com, sintetzi acasa?!?... Astea sint fotografii din perioada..

...lui ceashca si a sinistrei lui ... farfuriutze?!?
Ma facetzi sa ma umfle risul, deontologilor! Sau sa-mi smulg si putzinul par pe care-l mai am, din cap...

In afara faptului ca ashtia multzi, mici, politruci si fara rost de mai jos n-au intzeles absolut nimic din minimul "mesaj" ce ar fi trebuit priceput din articolashul shchiop, mut, surd, chior de-un ochi si cu miinile amputate, fotografiile alese sint de un...

...ZEROU ARTISTIC SI MEMORIALISTIC TOTAL!!!

Daca vretzi fotografii ADEVARATE va trimit eu - da' nu gratis! - citeva sute de instantanee citadine reale ... de gherilla, subversive foc, anti-totalitare si cu caracter documentar exceptzional facute de mine in perioada studentziei.
Poze, care daca ar fi incaput inainte de Revolutzie in miinile cui nu trebuia, infundam cu certitudine pushcaria pina in decembrie '89!
Iar voi publicatzi porcariile astea cu valoare nula.
De-a dreptul jenant!
Si se mai si gasesc unii sa ... "comenteze". Ce anume?... Nimicul???...

Daca vretzi memorialistica vizuala atunci sa va trimit eu fotografii facute ascuns, cu inima in git si pulsul de 160 ca la maratonishti, prin demisolurile din zona "Uranus" cu imagini cutremuratoare, ca pe vreme de razboi, cind armata - nu lucratori civili din fabrici! -, cu tancuri, buldozere si escavatoare distrugea un cartier aproape monument istoric intr-un stil barbar si - in mod ticalos, cu OAMENI VII in casele pe care refuzau sa le paraseasca!

Si voi numitzi porcariile astea de mai sus, "uluitorul Bucuresti"?!?
Dumnezeule mare!...

Sau poze facute de la etajul I de pe Calea Victoriei in timp ce trecea ceashca spre CC al PCR, cu securishti in civil din 10 in 10 metri pe ambele trotuare, oprind total circulatzia, legitimind oamenii, perchezitzionindu-i si chiar inghiontindu-i, injurindu-i, pocnindu-i sau luindu-i cu duba pt. ca nu ... "corespundeau" sau se aflau in calea dictatorului la o ora nepotrivita!

Ori fotografii de la o razie nocturna, ora 2 noaptea, in mijlocul iernii, cu sute de studentzi(baietzi si fete) evacuatzi fara noima si logica in pijamale intr-un frig de crapau pietrele pt. ca vroiau "organele" sa verifice caminele deoarece aveau "informatzii" sigure ca sint cetatzeni straini ilegali prin camere!

Intr-un cuvint, sintetzi de risul curcilor, Ziare.com!

No offence!

Un mic sfat: Daca o sa mai avetzi "colaboratori" de nivelul asta si o sa mai publicatzi asemenea nulitatzi de "articole", de ultragiaza pina si cel mai elementar bun simtz, prevad ca o sa ajungetzi in coada clasamentului "Brat/SATI".

Imediat dupa decembrie 2014...

Oricum, sanatate intregii redactzii. Ca la asemenea "articole", chiar ca avetzi nevoie de sanatate.
Si noi de nervi de otzel.
Si, din cind in cind, de cite-un ... emetiral.

 

Ceausescu a fost

un semi-idi ot paranoic. Nu merita sa fie executat, dar nici in capul statului nu ar fi trebuit sa stea nici macar un minut.

 

Intr-adevar,

mare dobi.toc!
Ce e nasol, e ca acum sunt mai multi!

Multi. Dar porsti.

Se vor termina intre ei.

Lui STRANGEL

Multi dar prosti ?
Prosti dar cu studii superioare

NU DELOC

Sa vad un ordin,sa aud pe cineva care sa declare ca a primit ordin dela Ceausescu sa-l afiseze si sa-l laude,Este caracterul lingusitorilor care nu erau de meserie lacatusi ,zidari sau strungari,ci intelectuali.Lepre din acestea exista si acuma,dar de ei se va vorbi abea,,,,dupa.Cultul personalitatii cu tampeniile sale porneste dela oameni cu studii superioare de lingusire,

Da.

Toti au decat studii superioare.

Proletcultismul n-a murit...

... doar si-a pus net si e promovat de postacii cu norma.
Dupa cum scrieti maestre e clar ca aveti radacini sanatoase si clase numarate.
Nu va mai ascundeti dupa tufis ca a-ti facut cu siguranta cariera de maestru lacatus mecanic si activist de partid pe sectie la vremea respectiva.

Pacat ca avem atat de putine imagini din timpurile alea .

http://www.youtube.com/watch?v=6qUy8TOT-sU

 

Ce s-ar intampla daca as scrie :

Marele defect al Casei Poporului este ca nu a fost construita dupa 89 cu bani dela FMI,Cred ca se schimbau shefii trimestrial ca sa -si asigure comisionul.Dar cati cumnati si cuscri ar fi fost pe post de "cosultanti"cu bani grei.

Casa Poporului este mare,

dar nu si frumoasa. Baroc faraonic nord-coreean. In plus, consuma mai mult decat produce. Nu a meritat efortul, mai bine cu banii inghititi de aceasta megalomanie Ceausescu construia autostrazi, astazi ne-ar fi fost mult mai de folos.

Criminalitatea unei minti rudimentare si diavolesti

- 13 martie 1948 - 2 martie 1949 Nicolae Ceausescu analfabet cu 4 clase primare primeste functia de adjunct al ministrului Agriculturii pentru "experimentul colectivizare fortată".

- 2 spre 3 martie 1949 conduce exemplar confiscarea tuturor proprietătilor mai mari de 50 ha de teren agricol. Conform planului mintii sale rudimentare si satanice, intr-o singură noapte i-au incărcat pe toti in camioane, fără alimente, fără minimum de lucruri necesare existentei, si i-au descărcat ca pe vite, in locuri pustii in mijlocul Bărăganului... bebelusi, copii, bătrani, femei, bărbati. Desi decretului nr. 82 prevedea doar confiscarea terenului agricol mai mare de 50 ha. prin contributia mintii sale analfabete si rudimentare, la ordinul lui personal, le-au fost furate absolut toate bunurile imobiliare si mobiliare.

- 23 iulie 1953 a fost numit si in functia de prim adjunct al ministrului Apararii Nationale. Din această functie a sovietizat armata romană, “antrenand-o" politic să tragă in populatie la ordin. A pregătit desproprietărirea gospodăriilor celor 12 milioane de tărani, de pămantul, animalele si uneltele lor. Punerea in aplicare a jefuirii proprietarilor de casele lor, a fost executată tot cu ajutorul armatei romane pregătită de ministru cu 4 clase si minte rudimentară. Exemplu: un avocat a fost arestat, i s-a furat vila si familia i-a fost aruncată fortat de către armata lui, intr-o noapte in camera mucegăită a unui subsol.

- decembrie 1955 mintea rudimentară diavolească a fost insărcinată de PCR-ul securist comunistilor, cu supravegherea internă de partid in domeniul Internelor, Securitătii, Armatei, Procuraturii generale si Justitiei. Incă din '55 totul era SUPRAVEGHEAT de Ceausescu Nicolae.

- 4 decembrie 1957, generalul Ceaușescu a condus unitățile militare care au inăbușit răscoala țăranilor din Vadu Roșca (jud. Vrancea) care se impotriveau colectivizării forțate. Flancat de două tancuri, Ceaușescu ordonă personal deschiderea focului de pe mitralierele aflate in camioanele care insoțeau tancurile. 9 țărani sunt uciși de gloanțe (Aurel Dimofte, Ionuț Cristea, Ion Arcan, Dumitru Crăciun, Toader Crăciun, Stroie Crăciun, Dumitru Marin, Marin Mihai, Dana Radu) și alți 48 sunt răniți. Ţăranii cu proprietăti care se impotriveau să dea pămantul lor erau amenintati de generalul Ceausescu, asa: "Vor fi pedepsiti chiar si cu moartea, chiar si capul li-l vom lua."

- 1965 criminalul Nicolae Ceausescu, incepe să se spele pe maini de sangele vărsat prin propriile lui fapte. Nostalgicii ceausistului analfabet sunt fie loviti de amnezie, fie profitori directi, fie nu stiu să citească istoria faptelor criminale ale idolului lor.

@Ghilotina

Eu le am numai in cap, pe vremea aia nu aveam nici camera foto, nici video. Oricum, o colectie de astfel de amintiri nu are decat valoare istorica. Intr-o arhiva personala ar fi la fel de placuta ca si inregistrarea video a inmormantarii bunicii. Si ca sa va inveselesc putin, am avut un unchi mai in varsta -Dumnezeu sa-l ierte- care-mi spunea: "Ce bine era pe vremea lui Stalin, aveam niste erectii nemaipomenite!" :)

 

E tare bine acum

Ai telefon in rate si stai in chirie. Pantofi au gauri si femeia ti-a plecat cu altul!
Uite-te la incaltamintea oamenilor din jurul tau si o sa vezi situatia economica!

Nu este bine nici acum.

Dar este sperantza si mult mai multa libertate. In plus, granitzele sunt deschise pentru cei care vor sa se realizeze rapid. Cinci ani de munca in Occident pot asigura eliminarea platii chiriei.

Dar asta ?

Uitati-va si la "tarile civilizate" cum stau oamenii cu dantura .Cand vezi functionari la tv,carora le fluer golurile dintre dinti cand se lauda

Uită-te la bogătiile acumulate prin furt si jaf

si vei stii de ce-ti sunt pantofii cu găuri in talpă.

Femeia iti pleacă cu altul, fie că o bati pană isi ia lumea-n cap cu copii cu tot, fie că e curvă...

Cam LUUUU....UUUNGĂ ... :)):)):))

Speranta.
După 24 de Ani.
Ca si Ciorba 'Telectuală a Sfarsitului Istoriei.

Inceputuu' CRIZE_lor ...
Spontane ...

Incolo, Io trăiesc pe Vremea lu' STALIN ... :)):)):))
Am INCĂ Erectiuni Ne_Mai_Pomenite la Unuu' de 68 de Ani ... :)):)):))
CE Consideratiunea MEA intreagă ...

NU asa de Ne_Mai_Pomenit de DESE ca pană la 62 de Ani ...
Da', Vanjuu' MARE ascultă si, pană la Urmă ... DEMAREAZĂ ...
Langsam, langsam, aber SICHER ...
Si, "DUCE" muuuu...uuult.
Iti dai Seama DACĂ mai trăia Stalin ?

Phouttuiam J'de Mii e Tinerici Fragede ... :)):)):))

STII de CE ?

Pen'că NU m-am lăsat im_prostit de Ciorba Lungă cu Sfarsituu' Istoriei.
NU vezi pe TOŢI Reusitii Capitalismului MIORITIC ?

Burtă, Dintii PUSI, Diabet, Tensiune, Prostată, Vanjuu' Blegg, că d'AIA schimnă ostentativ Muierile, ca Legitimatie de Potentă ...

Aveti Incredere in Economia SOCIALĂ de Piată si veti phouttui pană la Finală ...:)):)):))

 

Ian UITE CE iii nimerii ... :)):)):))

D'AIA mă urăsc Nottacks SI Moderracks ...:)):)):))
DINCOLO de Linia Melodică DATĂ lor la intrarea in Tură.

AU deja TOATE Belelele Enumerate ... :)):))

 

Cu betonul care s-a turnat la casa poporului

s-ar fi putut construi o retea intreaga de autostrazi in Romania, adica aproximativ 3000 km de autostrada. Tinand comt ca Romania are de la Nord la Sud ~ 450Km iar de la Vest la Est ~ 850Km va dati seama ca in loc de autostrazi de care ar fi beneficiat o tara intreaga, noi ne-am ales cu acest colos prin care isi plimba incompetenta cei 588 de nulitati! Ca sa nu mai zic de cati oameni au murit la construirea acestui colos...Dumnezeu sa ii odihneasca!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor