Angela Gheorghiu, la Londra: Calcata in picioare si acum ridicata in slavi

Luni, 18 Iulie 2011, ora 17:20
5921 citiri
Angela Gheorghiu, la Londra: Calcata in picioare si acum ridicata in slavi
Foto: The Guardian

Dupa ce a fost aspru criticata, iar prestatia sa a fost comparata cu cea "a unui semafor", soprana Angela Gheorghiu este de aceasta data elogiata.

Artista romanca este acum laudata in The Guardian, dupa ce un alt critic muzical a pus-o la zid pe soprana in aceeasi publicatie britanica.

Dupa ce a fost introdusa in distributia operei "Tosca" de la Royal Opera House din Londra pentru ultimele reprezentatii din stagiune, prestatia sa a fost descrisa ca fiind "semaforica". Sambata, criticul Andrew Clements scria ca "Angela Gheorghiu a fost orice altceva numai convingatoare nu, cu o tonalitate uscata si un joc actoricesc semaforic. Nu a avut nimic convingator si nu a fost nicio urma de emotie in jocul sau".

"Intr-una dintre cele mai bune puneri in scena pentru 'Tosca', acest thriller black de Puccini, care are un iz religios si dispune de o muzica coplesitoare, Pamantul pare ca se zguduie" isi incepe, pe de alta parte, criticul muzical Fiona Maddocks articolul publicat duminica.

Aceasta apreciaza ca noua punere in scena a spectacolului "Tosca" la Royal Opera House din Londra a reusit sa revitalizeze productia originala, din 2006, care era "predispusa la imbunatatiri, frumoasa, insa apatica".

Angela Gheorghiu, calcata in picioare de un critic din Marea Britanie

"Angela Gheorghiu a fost singura din distributie care a profitat de ocazie pentru a provoca alte valuri de ovatii, salutand publicul si prin cateva piruete. Lasand la marginea scenei imensul buchet de flori pe care il primise la sfarsitul show-ului, soprana romanca s-a indreptat spre dirijorul Antonio Pappano pentru a-l felicita, moment in care aplauzele au devenit asurzitoare", scrie Fiona Maddocks.

In opinia lui Muddocks, artista din Romania "are o astfel de usurinta naturala in vocea ei incat parea ca pentru ea este suficient doar sa se afle acolo. Si este adevarat, ea inca poate sa isi depaseasca foarte usor aproape toate rivalele. Purtand o rochie alba si o tiara subtire, ea avea o infatisare de papusa, cu o usoara rigiditate, iar pasiunea ei rece a fost stapanita perfect in fiecare nota".

Angela Gheorghiu, Jonas Kaufman si Bryn Terfel au fost chemati sa joace in ultimele reprezentatii ale spectacolului Tosca de la Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#angela gheorghiu laudata, #gheorghiu the guardian critica , #critici