A murit regizorul Cristian Munteanu

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 18:30
3674 citiri
A murit regizorul Cristian Munteanu

Primul redactor-sef postdecembrist al redactiei Teatru a Radiodifuziunii Romane, regizorul Cristian Munteanu a murit joi, la varsta de 71 de ani. In urma sa raman peste o mie de piese de teatru radiofonic care ii poarta semnatura, anunta Teatrul Radiofonic.

Cristian Munteanu a fost regizor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, iar din 1962 a fost regizor artistic la Radiodifuziunea Romana, in redactia Teatru, unde a lucrat aproape 50 de ani.

A fost membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Uniunii Teatrale din Romania, iar in perioada 1990 - 1994 a fost profesor de arta dramatica la Universitatea Ecologica din Bucuresti.

Printre premiile care i-au incununat cariera se numara Premiul pentru cea mai buna emisiune dedicata copiilor la Festivalul de productii radiofonice din Japonia (1964), Premiul Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru - sectia romana pentru cea mai buna piesa radiofonica a anului (1994) si Premiul Asociatiei Umoristilor din Romania pentru management si valorificarea comediei romanesti la radio.

Răducioiu a găsit atacant pentru națională. Joacă exact stilul său
Răducioiu a găsit atacant pentru națională. Joacă exact stilul său
Louis Munteanu, atacantul împrumutat de Fiorentina la Farul Constanța, este dorit de granzii campionatului FCSB și Rapid. Totuși, acesta și-ar dori să-și continue cariera la un club din...
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
#Cristian, #munteanu, #regizor, #deces , #cultura generala