Alex Leo Serban, premiat la Gala Jurnalismului cultural

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 13:15
1911 citiri
Alex Leo Serban, premiat la Gala Jurnalismului cultural

Fundatia Culturala "Timpul" ii va acorda criticului de film Alex Leo Serban Marele Premiu al primei editii a Galei Jurnalismului cultural, organizata in perioada 4 - 5 decembrie, la Iasi.

Printre castigatori se mai numara si Matei Florian si Mihaela Michailov. Gala Jurnalismului cultural isi propune sa premieze cei mai valorosi publicisti ce activeaza in presa scrisa culturala (reviste culturale si pagini de cultura ale cotidienelor, suplimente culturale).

Jurnalistii care publica cel putin lunar in presa culturala si au minimum doi ani de experienta in domeniul presei culturale vor fi rasplatiti in cadrul acestei gale.

Asfel, in cadrul primei editii ai Galei Jurnalismului cultural, la categoria "Eseu" a fost desemnata castigatoare Luiza Vasiliu, in timp ce premiul la categoria "Critica literara" va reveni lui Doris Mironescu.

De asemenea, Iulia Popovici a fost desemnata castigatoare la categoria "Critica de teatru", in timp ce Mihaela Michailov a fost desemnata castigatoare la "Critica de dans". La categoria "Critica arte vizuale" castigator a fost desemnat Cosmin Costinas, iar la "Critica muzicala", Matei Florian.

De asemenea, la categoria "Interviu", castigatorul este Ovidiu Simonca. Juriul primei editii a Galei este format din Liviu Antonesei, presedinte, Alexandru Calinescu, Oltita Cintec, Razvan Tupa si Elena Vladareanu.

Gala de premiere este precedata, pe 4 decembrie, de un eveniment ce ii reuneste pe scriitorii Filip Florian si Ioan T. Morar, invitatii de onoare ai primei editii.

Initiatorul Galei Jurnalismului Cultural, care va avea loc in perioada 4 - 5 decembrie, este Fundatia Culturala "Timpul", iar finantarea este asigurata de proiectul "Iasi 600", derulat de Primaria Municipiului Iasi.

Evenimentul are ca parteneri Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi si Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu" Iasi.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Paul Gherman este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de petrecere, care pe vremuri făcea senzație în Iași, dar și în alte orașe importante ale țării. Era recunoscut drept unul...
#Alex Leo Serban, #marele premiu, #Gala Jurnalismului Cultural, #Iasi , #cultura generala