Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CNN: Castelul Bran, printre cele mai frumoase zece din lume

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 12:32
3425 citiri
CNN: Castelul Bran, printre cele mai frumoase zece din lume

Castelul Bran se afla pe lista celor mai frumoase zece castele medievale din lume, alcatuita de site-ul postului de stiri CNN si prezentata ca recomandare catre destinatii turistice atractive.

Fortificatia din judetul Brasov se afla alaturi de constructii celebre din Europa, cum ar fi castelul Bamburgh (din Anglia, construit in secolul XII), Neuschwanstein (din landul german Bavaria) si Haut-Koenigsbourg (din regiunea franceza Alsacia).

Lista include, in total, patru fortificatii din Marea Britanie, doua din Franta si cate una din Romania, Germania, Danemarca si Elvetia.

In lista alcatuita de CNN este precizat si pretul biletului de intrare la fiecare dintre cele zece castele. Cea mai scumpa este o vizita la castelul din orasul Leeds (Anglia), care costa echivalentul a 25,2 dolari, in timp ce biletul de intrare la Bran, 4,25 dolari este cel mai ieftin.

Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania.

Fortificatia atrage turisti straini mai ales datorita faptului ca este asociat cu Dracula - faima ce i se trage de la romanul omonim al lui Bram Stoker.

In mai 2006, castelul Bran i-a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg-Lothringen, care a anuntat, prin intermediul firmei de avocatura care ii reprezinta interesele, ca va veni in Romania, cel mai probabil in intervalul 26-30 iunie, pentru a purta discutii in vederea preluarii administrarii castelului.

Avocatii lui Dominic de Habsburg au facut la inceputul lunii decembrie 2006 o oferta de vanzare a Castelului Bran, in valoare de 60 de milioane euro, Consiliului Judetean Brasov.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, in acel moment, ca vrea sa cumpere Castelul Bran de la Dominic de Habsburg, in acest sens urmand sa acceseze un imprumut de tip leasing pe o perioada de zece ani la o banca austriaca, in vederea acoperirii sumei de 60 de milioane de euro ceruta de proprietar. Ministerul Culturii si Cultelor s-a opus, considerand ca suma este foarte mare.

Ulterior, Dominic de Habsburg a retras oferta facuta si a anuntat ca a angajat firma americana de investitii private Baytree Capital Associates, care va elabora un plan strategic de dezvoltare a Castelului Bran, in vederea promovarii si vinderii proprietatii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Castelul Bran, #frumoase zece castele, #CNN castelul Bran, #Vlad Tepes Dracula , #cultura generala