Comedia s-a mutat in Centrul Istoric al Capitalei

Marti, 20 Mai 2008, ora 15:12
1473 citiri
Comedia s-a mutat in Centrul Istoric al Capitalei

Centrul istoric al Capitalei gazduieste, in premiera, de cateva zile festivalul Comediei Romanesti - festCO 2008, editia a-VI-a.

In fiecare zi incepand cu ora 18 pe scena amplasata pe Str. Smardan (nr. 29) se joaca spectacole in aer liber si tot aici, in fiecare seara, de la ora 21.30 sunt proiectii cinematografice sub genericul "Mari actori, mari momente din Arhiva TVR".

Cei care vor sa "asezoneze" comedia cu o cafea sau cu ceva racoritor pot asista la spectacole de stand-up comedy organizate la barurile din Centrul Istoric.

Noua sectiunea a festivalului, sectiunea off, s-a deschis duminica 18 mai cu spectacolul in aer liber Gardienii veseli, regia Mihai Malaimare - Teatrul Masca si spectacolul non-verbal Rencontres, scenariu si regia Dragos Huluba si Violeta Totir -Compania de Teatru Passe Partout Dan Puric prezentat la Teatrul de Comedie, Sala Studio.

Programul a continuat cu spectacolele din baruri: Ziua in care nu s-a intamplat nimic de Antoaneta Zaharia, regia Clara Flores Aquilera; Bucuresti, mahala de suflet - Compania de teatru de animatie "PUR 'AnimA" si Stand Up Comedy - Trupa Cealalta.

In sectiunea oficiala au fost deja prezentate: " O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, regia Doru Ana, Teatrul Bulandra , sala "Toma Caragiu sambata, iar duminica: Domnu' Goe dupa I.L. Caragiale, dramatizarea si regia Dan Tudor , Teatrul "Sica Alexandrescu", Brasov si NeAparat Caragiale dupa I.L. Caragiale, regia Mihaela Radescu, Teatrul LUNI de la Green Hours.

Sectiunea oficiala aduce in concurs 9 spectacole, din Bucuresti si din tara, realizate de regizori sau actori importanti, din generatii diferite (in ordine cronologica a prezentei in festival): Doru Ana, Dan Tudor, Mihaela, Radescu, Alexandru Dabija, Gelu Colceag , Gianina Carbunariu , Diana Lupescu, Florin Fatulescu pe texte de:I.L. Caragiale, I.Creanga (adaptare), M.Sebastian, M. Manolescu, A. Baranga si Eugene Ionesco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

John Malkovich și Isabelle Adjani, printre personalitățile care vor urca pe scenă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
John Malkovich și Isabelle Adjani, printre personalitățile care vor urca pe scenă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului,...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#festival, #comedie, #cafea, #teatru, #aer, #Bar, #Centru Istoric , #cultura generala