Cum se vede Pamantul de la 48 de milioane de kilometri distanta (VIDEO)

Sambata, 19 Iulie 2008, ora 19:00

   

Cum se vede Pamantul de la 48 de milioane de kilometri distanta (VIDEO)
Naveta spatiala Deep Impact, care se afla in acest moment la o distanta de circa 48 de milioane de kilometri de Pamant, a transmis specialistilor de la NASA imagini in care se poate vedea miscarea de rotatie a Pamantului, Luna aparand si ea la un moment dat in cadru.

Cercetatorii intentioneaza sa foloseasca aceste imagini spectaculoase pentru a dezvolta diverse tehnici de identificare a planetelor similare Pamantului.

In acest mod, felul in care oceanele reflecta la un moment dat lumina soarelui poate fi folosit pentru a identifica daca exista apa si pe alte planete.

Naveta spatiala Deep Impact se indreapta in acest moment catre cometa Hartley prin apropierea careia va trece in noiembrie 2010.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11241 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
motanu.
rank 3
titlu de -2 lei
oare inainte de a fi postat articolul , cel ce l-a postat a citit ce scrie in debutul filmuletului ??????? ma cam indoiesc.....
niste tzarani
rank 1
RATIONAMENTE
Toata lumea comenteaza si isi da cu parerea dspre dimensiuni, ca sa nu se vede, etc., omitand faptul ca s-au folosit tehnologii speciale in acesta filmare.
crismi74
rank 1
stele
pai sti cum este , nu te contrazic , dar ceva este si au iesit , si filmat , dar indoiala mea este ca in nici un material nu prea se observa stelele , deaceea tind sa cred ca este o facatura.
nasalover
rank 1
asa
stiri din astea dom'le. ce planeta faina avem si nu stim sa o folosim!
i.mardan
rank 1
INFORMATIE PROASTA SAU NE CREDETI PROSTI
Luna se gaseste la 370 mii de km departare de pamant si se vede aproximativ la fel de mare ca Pamantul in imaginea de pe video.La o distanta de 130 de ori mai mare nu s-ar mai vedea de loc.Ca o comparatie,incercati sa va inchipuiti ca vedeti o masina de la 1 km.Incercati sa vedeti(ipotetic,la campie,in linie dreapta)aceiasi masina de la 130 de km.INTELEGETI ACUM PENIBILUL MINCIUNII(MANIPULARII)?
Un oarecare
rank 1
PAMINTUL CASA NOASTRA
Daca pe o traectorie dreapta avem 2 puncte la o distanta de~400.000 km.unul fata de altul(noi privind dintr-un punct fix de pe aceeasi traectorie)cel care este mai apropiat de noi are 1/4 din marimea celui indepartat,atunci daca distingem punctul indepartat il vom distinge (comparativ cu celalalt)si pe cel apropiat.Consider ca imaginile sint reale si ca am inceput sa vedem peste tot manipulari.Vreau sa va spun ca imaginile nu sint transmise de PDL s-au Basescu.
wtherapy
rank 1
Ce imbecilitate de film! Horror!
Dragi tovarasi si pr'etini! De la 48 de M de km, pamintul se vede un punct luminos, si atit! Marte se apropie la maximum la 80 M de km de Pamint, si nu cred ca ati vazut vreunul, pe cer, vreun glob de marime egala cu jumatatea celui prezentat... daca Luna se vede si ea de la o asemenea distanta, atunci apare si ea doar ca un punct. Ceea ce e cel mai haios in acest film este rotatia pamintului, care are ca perioada o zi, in timp ce pe film efectueaza o rotatie cred ca la mai putin de un minut! Asa au filmat de pe sonda, tovarasi... o solutie simpla... sa-si dea foc ziarului, si autorii articolului, la casa de nebuni!
crismi74
rank 1
de unde stii...?
pai poate ai dreptate , in ce priveste km dar eu te intreb ca un om cu minte , tu de unde stii exact citi chilometri sint , oare nu tot ei , au descoperit , nu mai scrie minuni din astea ca nu are rost nu te ajuta , si nici nu cistigi , macar oameni isi , fac o imagine din acest film , fiecare vede cum vrea lucrurile....!
CUCUVEAUA CU PENE ROŞII
rank 1
DIN NENOROCIRE
Se vede cu Iliescu miscand !
Rocan
rank 1
Autorul nu a inteles nimic
Eu cred ca autorul a preluat informatia originala fara sa inteleaga despre ce poate fi vorba. E posibil ca imaginile au fost luate de la citeva sute de mii de km distanta fata de pamint in timp ce nava se indeparta de Pamint. Daca au fost luate imagini de la distanta mai mare inseamna ca au fost marite de mai multe ori. Nu avea nici un rost sa fie luate imagini cu Pamintul si Luna de la 48 de milioane de km, ca de la asemenea distanta nu vezi decit niste puncte.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor