Festivalul Dramaturgiei Romanesti, la Timisoara

Sambata, 04 Octombrie 2008, ora 19:13
2189 citiri
Festivalul Dramaturgiei Romanesti, la Timisoara

Cea de-a XIV-a editie a Festivalului Dramaturgiei Romanesti va incepe, sambata seara, la Timisoara, si se va incheia pe 12 octombrie, evenimentul fiind organizat de Teatrul National local.

In deschidere, de la ora 19,00, va fi prezentat spectacolul "Urban Kiss", de Razvan Mazilu, ce-i are ca protagonisti pe artistii Teatrului de Opereta Bucuresti. De la ora 21,00, spectatorii sunt invitati la "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte", de Matei Visniec, in regia lui Radu Afrim, Kulturfabirk Luxemburg, informeza Agerpres.

In cadrul Festivalului va mai avea loc, luni, de la ora 17,00, la Sala Studio, spectacolul "Amalia respira adanc", de Alina Nelega, Teatrul Act.

De la ora 19,00, pe scena urca interpretii din "Nevasta lui Hans sau Ce sa caute un inger in orasul acesta", o dramatizare de Ion Sapdaru, dupa Nichita Danilov, in interpretarea colectivului Teatrului National din Iasi. De la ora 21,00, la Club Porto Arte evolueaza "Chat", de Stefan Caraman, in regia Dan Vasile, Teatrul Pi Buni, Piatra Neamt.

Pe 6 octombrie, de la ora 17,00, la sala Studio se prezinta piesa "Ploaia care nu inceteaza", de Theo Herghelegiu (Teatrul G. Bacovia, Bacau).

De la ora 19,00, la sala TN Timisoara poate fi vizionat spectacolul "Bulandra-Underground" (Blog the Theatre). Seara continua cu un concert "Parazitii", de la ora 21,00, iar de la ora 22,30, Porto Arte prezinta "Sta sa ploua", de Lia Bugnar, in regia lui Jiri Tonka, Cehia.

Seara de 7 octombrie vine cu "Jocul de-a adevarul", de la ora 17,00, la sala Studio, un spectacol de Dorina Chiriac & Lia Bugnar (Metropolis). La ora 19,00, sala TN Timisoara, incepe "Spovedanie la Tanacu", dupa Tatiana Niculescu Bran, regia Andrei Serban (Odeon). La ora 23,30 va putea fi urmarita piesa "Spalatorul de creier", de Matei Visniec, in regia lui Ovidiu Mihaita (Teatrul Aualeu).

Ziua de 8 octombrie incepe, la Shopping Center Bega, etaj IV, cu spectacolul de la ora 17,00, "Cantarea cantarilor", un spectacol de Catalina Buzoianu dupa texte biblice (Asociatia Mnemosyne Marsilia). La ora 19,00, Sala 2 este gazda spectacolului "Boala familiei M", de Fausto Paravidino, un spectacol de Radu Afrim (TNT).

De la ora 19,00 va avea loc la Restaurant Palace, un concert Boris Kovac&La Campanella Orchestra, iar de la ora 21,00, spectacolul "Deformatii", de Marcel Top (Teatrul Luni).

Pe 9 octombrie, ora 17,00, la Shopping Center Bega, etaj IV, va avea loc "Fuck You, Eu.Ro.Pa!" de Nicoleta Esinencu, in regia Alexandrei Badea, iar de la ora 19,00, la sala TNT, "Amoc", de Alexander Hausvater, dupa Stefan Zwieg (T. Arad). De la ora 21,00, la Porto Arte se prezinta "Coca Blues", de Ioan Peter, in regia lui Cristian Ban (TNT), iar de la ora 21.00, la Sala 2, va avea loc un concert Ionita, Viorica si Taraful din Clejani.

Pe 10 octombrie, de la ora 17,00, la sala TNT va fi prezentat "Poimaine alaltaieri", de Gianina Carbunariu (Teatrul Mic), iar de la ora 19,00 "Complexul Romania", de Mihaela Michailov, regia Alexandra Badea (T.N. Bucuresti).

La ora 19,00 incepe "Hold-up Akbar sau Toti in America!", de Radu Pavel Gheo, regia Ion Ardeal Ieremia (TNT). Seara se incheie cu spectacolul de la ora 21,00 "Ziua f....a lui Nils", de Peca Stefan (Teatrul Luni).

Ziua de 11 octombrie este rezervata spectacolelor "Stop the Tempo", de Gianina Carbunariu, regia Anton Korenci (ICR Praga&Universitatea Bratislava), de la ora 17,00, "Portretul Doamnei T" de Ana Maria Bamberger, regia Liana Ceterchi (ArCuB Bucuresti) de la ora 19,00, "Interzis sub 18 ani", de Mihaela Michailov, regia Ioana Paun (Teatrul Foarte Mic), iar de la ora 21,00 la "Porto Arte" va avea loc un concert semnat Maria Raducanu.

In ultima zi a Festivalului Dramaturgiei Romanesti, de pe 12 octombrie, va avea loc, de la ora 12,00, la Muzeul de Arta, un L-maraton al creatiilor din cadrul laboratoarelor FDR, iar la ora 19,00, la Sala 2, un concert Anca Parghel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
John Malkovich și Isabelle Adjani, printre personalitățile care vor urca pe scenă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
John Malkovich și Isabelle Adjani, printre personalitățile care vor urca pe scenă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului,...
#Festivalul Dramaturgiei Romanesti, #Timisoara, #teatru, #program , #cultura generala