Marcel Iures, castigator la "Festivalul de Dramaturgie Contemporana"

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 23:30
1799 citiri
Marcel Iures, castigator la "Festivalul de Dramaturgie Contemporana"

Spectacol Teatrului National din Cluj-Napoca, "Noaptea Walpurgiei" de Venedikt Erofeev, a primit, vineri seara, la Brasov, marele premiu la cea de-a XXI-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana.

"Suntem onorati de acest premiu foarte important care ne-a fost acordat. Este, pentru noi, o mare surpriza, mai ales pentru faptul ca spectacolul nostru a avut premiera cu doar o luna in urma.

Acum avem siguranta ca regizorul Mihai Manitiu a fost foarte inspirat cand a ales acest text si in felul in care l-a pus in scena", a spus la Gala Laureatilor, actorul Ionut Caras, unul dintre priotagonistii spectacolului clujean.

Un alt mare invingator al acestei editii de festival este marele actor Marcel Iures, care a primit, impreuna cu Ionut Caras (pentru rolul "Gurevici" din piesa "Noaptea Walpurgiei"), premiul pentru cel mai bun rol masculin, pentru rolul "Tatal lui Robert" din piesa "Acasa la tata" de Mimi Branescu, pus in scena la Teatrul "Act" Bucuresti.

"Fiecare premiu reprezinta pentru mine o caramida pe care o pun la temelia carierei mele de actor. Ma bucur de acest premiu, care este primul pe care-l castig la Brasov, si pentru faptul ca l-am impartit cu un coleg mai tanar, ca intr-o stafeta a generatiilor.

Nu am vazut spectacolul celor de la Cluj, dar am auzit multe vorbe frumoase despre el. Premiul acesta il vad si ca pe o victorie a autoarei piesei si a regizorului, care au reusit sa ma faca vizibil in doar un sfert de ora de prezenta pe scena", a declarat Marcel Iures.

Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov a reusit sa-si adjudece doua premii: pentru scenografie, prin Luana Dragoiescu si Mihai Madescu si cel pentru cel mai bun rol feminin, prin Viorica Geanta Chelbea, pentru rolul "Casierita" din spectacolul "Lapte negru" de Vasili Sigarev, spectacol regizat de Claudiu Goga.

Si Teatrul "Maria Filotti" din Braila a reusit sa-si adjudece doua premii: premiul special al juriului si premiul pentru cea mai buna regie, acordat regizorului Radu Afrim pentru regia spectacolului "Omul perna" de Martin McDonagh.

Festivalul s-a incheiat printr-un recital de exceptie, "Dialoguri si fantezii in jazz", sustinut de Johnny Raducanu si Ion Caramitru, si cu lansarea volumului "Cu Ion Caramitru de la Hamlet la Hamlet si mai departe", de Mircea Morariu, volum care face o incursiune in intreaga cariera a unuia dintre cei mai mari actori romani, Ion Caramitru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Marcel Iures Brasov, #Festivalul de Dramaturgie Contemporana, #premiu Marcel Iures , #cultura generala