Misterele Planetei Albastre

Duminica, 11 Mai 2008, ora 23:00
15587 citiri
Misterele Planetei Albastre

Pamantul are suficient pentru nevoile fiecarui om, dar nu suficient pentru lacomia fiecaruia. Vazuta din spatiu, Planeta Albastra seamana cu un glob pictat cu nori albi, rezultatul unei atmosfere active.

Terra este singura planeta al carei nume nu deriva din mitologia greaca/romana. Cuvantul "Pamant" provine din latinescul "pavimentum".

Cu o varsta estimata intre 3 si 5 miliarde de ani, Pamantul cantareste nu mai putin de 6.585.600.000.000.000.000.000 de tone si are o arie de 510.065,600 km patrati. Doar 11% din aceasta suprafata este folosita pentru culturi agricole.

Pamantul nu sta perfect drept in spatiu. Axa sa este inclinata la 23,49 grade. Acest lucru determina aparitia anotimpurilor.

Misterele de la vedere

Un gram de aur poate fi transformat intr-o foita de aproximativ doi metri patrati. Cantitatea de aur care se gaseste in oceane este de zece mii de milioane de tone. Pe de alta parte, Elvetia este una dintre tarile care nu beneficiaza de niciun depozit de minerale.

Vanturile transporta aproape 10 milioane de tone de particule de nisip in fiecare an. Astfel, daca locuiti in Statele Unite, nisipul din jur poate sa fi venit tocmai din desertul Gobi, din China.

Pamantul scoate sunete ciudate, perceptibile numai cu aparatura speciala. Sunetele nu pot fi auzite de urechea umana, iar originea lor ramane un mister pentru astronomi, care vorbesc despre "simfonia tacuta" a planetei pe care traim.

La 22 aprilie, in fiecare an, este sarbatorita Ziua Plantei Pamant, manifestare ce se vrea a fi un semnal de alarma pentru un mediu inconjurator mai curat si nepoluat.

Misterele care ucid

Oamenii de stiinta au avertizat permanent asupra pericolelor la care este expusa omenirea. In general, aceste pericole veneau din spatiul cosmic. O noua avertizare sustine insa ca pamantul este cel care ne-ar putea ucide.

Astfel, misterioasa "muzica" a Pamantului, strania radiatie de joasa frecventa emisa din "maruntaiele" planetei, are un efect negativ asupra organismelor vii.

In plus, cladirile ridicate pe locurile unor rezervoare de drenare pot, de asemenea, avea efecte negative asupra locuitorilor acestora, din motive necunoscute.

Potrivit unor teorii, dinozaurii au murit dupa ce polii Pamantului s-au inversat. Acelasi lucru s-ar putea intampla si cu oamenii.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#muzica, #planeta, #mister, #pamant, #sunete , #cultura generala