Monica Lovinescu, comemorata la Suceava

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 17:47
1349 citiri
Monica Lovinescu, comemorata la Suceava

Mai multe evenimente vor fi organizate la Suceava cu ocazia implinirii a 85 de ani de la nasterea scriitoarei Monica Lovinescu.

De luni pana miercuri se vor succeda o serie de evenimente, sub numele "Zilele Monica Lovinescu", printre care si lansarea filmului "Monica Lovinescu, din nou acasa", scrie EVZ.

Evenimentele sunt organizate de Biblioteca Bucovinei "I. G. Sbiera", Universitatea "Stefan cel Mare" si Colegiul National "Stefan cel Mare" din Suceava.

Vor avea loc dezbateri, expozitii de carte si documente, lecturi din opera autoarei si un pelerinaj la Galeria oamenilor de seama din Falticeni si la cripta familiei Lovinescu, din cimitirul Tampesti, unde au fost depuse urnele funerare ale scriitorilor Monica Lovinescu si Virgil Ierunca.

Monica Lovinescu a murit pe 20 aprilie 2008, iar ramasitele sale pamantesti si ale sotului sau, Virgil Ierunca, au fost repatriate in luna aprilie, la dorinta scriitoarei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Lovitură de imagine pentru filmul controversat cu Eva Măruță în rol principal
Lovitură de imagine pentru filmul controversat cu Eva Măruță în rol principal
Eva, fiica de 8 ani a cuplului Andra - Cătălin Măruță, este vedeta noului film care a apărut pe piață la începutul anului 2024 și care a ajuns chiar în fruntea box-office-ului românesc....
#scriitoare, #Monica Lovinescu, #comemorare, #suceava, #lansare, #Film , #cultura generala