Ziare.com

Nominalizatii la premiile UNITER

Marti, 19 Februarie 2008, ora 14:30

   

Nominalizatii la premiile UNITER
Andrei Serban si Alexandru Dabija au fost nominalizati pentru premiul de regie, Marcel Iures este nominalizat la categoria "Cel mai bun actor", iar piesa "Faust" concureaza la categoria "Cel mai bun spectacol" la Premiile UNITER ce vor fi decernate pe 14 aprilie la Teatrul National, informeaza NewsIn.

Piesa lui Andrei Serban, "Unchiul Vania", montata cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, a primit cele mai multe nominalizari din partea juriului UNITER, format din criticii Magdalena Boiangiu, Ion Cocora si Doru Mares.

Cele cinci nominalizari sunt la categoria "Cel mai bun spectacol", pentru Aniko Petho la categoria Debut, Andras Hathazi pentru rol principal, Carmencita Brojboiu pentru scenografie si Andrei Serban la categoria Cel mai bun regizor.

La premiul pentru "Cel mai bun spectacol" concureaza si montarea grandioasa a piesei "Faust" de la Sibiu, realizata de Silviu Purcarete, dar si "Ionesco-Cinci piese scurte" a lui Alexandru Dabija.

La categoria "Cel mai bun regizor" sunt nominalizati, pe langa Andrei Serban, Bocsardi Laszlo, pentru "Don Juan", montat cu Teatrul "Toma Caragiu" de la Ploiesti, si Alexandru Dabija pentru "Ionesco-Cinci piese scurte".

Coca Bloos si Constantin Cojocaru, actorii in rolurile principale din piesa lui Radu Afrim, "Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele", montat cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, au fost nominalizati de catre juriul UNITER la categoriile "Cea mai buna actrita in rol principal", respectiv "Cel mai bun actor in rol principal".

La categoria "Cel mai bun actor in rol principal" concureaza si Marcel Iures, pentru rolul Martin din "Capra sau Cine e Sylvia?", de la Teatrul Act din Bucuresti.

De asemenea, actrita din "Amalia respira adanc", montat tot la Teatrul Act, Cristina Casian, este nominalizata la categoria "Debut".

La gala din 14 aprilie vor fi acordate si premii speciale, pe baza propunerilor membrilor Senatului UNITER, printre care Premiul de excelenta, pentru Radu Beligan, Premiul pentru intreaga activitate pentru actrita Dorina Lazar, actorul Ion Besoiu sau regizoarea Sanda Manu, si Premiul special pentru muzica de teatru pentru Ada Milea. De asemenea, Mihai Malaimare si Teatrul Masca vor primi Premiul special pentru performanta in teatrul non-verbal, iar Brandusa Novac va primi premiul special pentru circ.

Premiul criticii pentru activitate curenta nu mai face parte din palmaresul Premiilor UNITER, dupa ce au existat dispute pe aceasta tema la editia din 2007, dar se pastreaza si in 2008 premiul pentru intreaga activitate in critica si istorie teatrala, acordat lui Ion Cocora.

Citeste mai multe despre Uniter premii nominalizari
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor