Premiul Oscar poate ingropa cariera unui actor

Luni, 16 Februarie 2009, ora 19:22
2228 citiri
Premiul Oscar poate ingropa cariera unui actor

Oscarul este considerat, de catre foarte multi actori, drept un pasaport pentru obtinerea unor roluri foarte mari.

Totusi, expertii in cinematografie considera ca acest succes poate ingropa cariera unui actor, informeaza News 24.

Printre actorii "afectati" de acest premiu se numara Cuba Gooding jr si Adrien Brody, actori care au primit un Oscar, dupa care s-au ingropat in productii slabe, pentru asteptarile lor si ale publicului.

"Nu cred ca premiul Oscar ofera garantia unei viitoare cariere de succes", a declarat Lew Harris, consultant al site-ului Hollywood.com.

Dupa ce a castigat premiul Oscar pentru rolul din "Jerry Maguire", in 1997, la varsta de 29 de ani, steaua lui Cuba Gooding a apus, fiind nominalizat la Zmeura de Aur, premiu pentru cele mai proaste productii, pentru rolul din "Daddy Day Camp and Norbit".

Chiar si Marisa Tomei, care este nominalizata la Oscar, anul acesta, pentru rolul din "The Wrestler", a petrecut multi ani in anonimat, dupa ce a castigat premiul in 1993, pentru interpretarea din "My Cousin Vinny".

"Daca observam parcursul lui Cuba Gooding jr. sau a Marisei Tomei observam diferite fenomene. In cazul lui Gooding vedem un actor care nu a reusit sa urmeze un drum ascendent. A avut roluri oribile. In schimb, Marisa Tomei nu a gasit sprijinul de care avea nevoie. Daca esti un actor tanar si castigi un Oscar, indrepti toata atentia asupra ta. Acesta statut te va pune intr-o pozitie in care multi nu pot sa-i faca fata", a declarat Harris.

In aceeasi situatie se afla si Adrien Broody, care a primit oscarul pentru rolul principal din filmul "The Pianist", in 2003. Inaintea acestui film, actorul a jucat in productii slabe si la fel a facut-o dupa castigarea premiului, conform criticilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Oscar cariera ingropata , #cultura generala