Primul festival de filme eco din Romania si-a desemnat castigatorii

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 12:55

   

Primul festival de filme eco din Romania si-a desemnat castigatorii
Filmele "Apa" si "Doza" sunt castigatoarele la sectiunea tineret a Green Planet Blues - primul festival de filme eco din Romania. Autoarele filmelor au impartit premiul cel mare de 1.000 de euro.

Festivalul a fost organizat de Asociatia Aristoteles Workshop, cu sprijinul Discovery Channel Europe si al Centrului National al Cinematografiei, anunta NewsIn.

Cele doua pelicule sunt realizate de Bernadetta Chisarau, din Timisoara, respectiv Andreea Mironiuc, din Piatra Neamt, care au impartit marele premiu de 1.000 de euro.

Juriul a fost format din Cristina Hoffman, presedinta asociatiei Aristoteles Workshop, Ada Roseti, managerul Discovery Romania, si Sorin Botoseneanu, decanul facultatii de film din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.

La festivalul Green Planet Blues, desfasurat la Sinaia, in perioada 17 - 19 ianuarie, au fost prezentate 18 filme documentare si de fictiune, produse intre 2007 si 2008.De asemenea, in cadrul evenimentului au avut loc si trei mese rotunde, avand ca tema energia, protectia animalelor si gestionarea deseurilor.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 793 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor