Regizorul Florin Serban si actorul George Pistereanu, favoriti la Berlinala

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 13:58
2347 citiri
Regizorul Florin Serban si actorul George Pistereanu, favoriti la Berlinala

Pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier", regizata de romanul Florin Serban, se numara printre favoritele presei si criticilor la castigarea marelui premiu al Berlinalei, interpretul rolului principal, George Pistereanu, fiind de asemenea cotat cu sanse mari pentru distinctia de Cel mai bun actor.

Publicatia spaniola abc.es scrie, sambata, despre favoritii pentru distinctia Cel mai bun actor, tanarul George Pistereanu, in varsta de 19 ani, fiind cotat cu sanse mari, alaturi de suedezul Stellan Skarsgard din pelicula "En Ganske Snill Mann" (A Somewhat Gentle Man) regizata de Hans Petter Moland.

Stellan Skarsgard este un actor cu experienta, care a jucat in pelicule precum "Agels and Demons", "Pirates of the Caribbean" si "Good Will Hunting".

Publicatia economica Financial Times dedica, sambata, un articol Festivalului de Film de la Berlin. Jurnalistii publicatiei considera ca fiind favorite patru pelicule est europene, inclusiv filmul romanului Florin Serban si "Honey" regizat de turcul Semih Kaplanoglu.

Polanski, elogiat in lipsa

Earth times ii considera pionieri anul acesta pe regizorul rus Alexei Popgrebsky, pentru pelicula "How I Ended This Summer", dar si pe Roman Polanski, pentru thrillerul politic "The Ghost Writer".

Publicatia mai noteaza ca printre candidatii favoriti se numara regizorul turc Semih Kaplanoglu, iranianul Rafi Pitts, dar si Florin Seban, care concureaza cu o pelicula care are o puternica tema sociala.

Potrivit publicatiei britanice The First Post opiniile legate de castigatorul Ursului de Aur sunt impartite, sanse avand "How I Ended This Summer" al rusului Alexei Popogrebsky, "Eu cand vreau sa fluier, fluier" si "The Ghost Writer".

"Criticii de la Berlin prefera filmele Rusiei, Romaniei, si pe al lui Polanski", titreaza site-ul mexican Milenio.com. Favorit este filmul lui Roman Polanski, urmat indeaproape de peliculele "How I Ended This Summer" al rusului Alexei Popogrebsky si Eu cand vreau sa fluier, fluier" al regizorului roman Florin Serban.

"Pelicula lui Serban este o drama valoroasa despre incercarea disperata a unui tanar de a scapa din inchisoare pentru a-si proteja fratele", scrie publicatia mexicana.

Si publicatia braziliana O Globo acorda atentie regizorului roman, considerand ca o victorie a lui Florin Serban ar continua succesul notabil pe care noul val al cinematografiei romane l-a avut in ultimii ani in circuitul festivalurilor europene.

Pelicula regizata de Florin Serban este povestea unui detinut dintr-un penitenciar de pe malul Dunarii, interpretat de George Pistereanu, care primeste o vizita neasteptata in ultimele doua saptamani de detentie. Din distributie mai fac parte actorii Ada Condeescu, Clara Voda si Mihai Constantin.

Festivalul International de Film de la Berlin, ajuns la cea de-a 60-a editie, se desfasoara intre 11 si 21 februarie, premiile urmand sa fie anuntate in cadrul unei gale speciale, pe 20 februarie. Evenimentul de gala care va avea loc cambata seara seara pune final celor zece zile de proiectii cinematografice.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Serban Berlin, #Festival International Film Berlin, #favoriti Berlinala 2010 , #cultura generala