Stagiune mai scurta la Opera, din cauza lucrarilor de renovare

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 17:15
1237 citiri
Stagiune mai scurta la Opera, din cauza lucrarilor de renovare

Stagiunea 2009-2010 a Operei Nationale Bucuresti se va incheia in luna aprilie a anului viitor, din cauza lucrarilor de renovare a cladirii, care vor incepe in mai.

Lucrarile de renovare a operei, care vor fi facute cu fonduri europene, vizeaza refacerea scenei si a acusticii salii principale de concerte. Lucrarile se vor desfasura intre 1 mai si 1 noiembrie 2010. Antreprenorul care se va ocupa de lucrari nu a fost inca desemnat, spune directorul institutiei.

Pentru perioada estivala, pe durata lucrarilor de renovare, Parcul National din Capitala va gazdui spectacolele din stagiunea estivala a ONB.

"Nu inventam apa calda, sunt si alte tari care organizeaza de multi ani aceste stagiuni estivale in aer liber. E timpul ca si prin aceste actiuni sa ne aliniem la cerintele europene", a spus Catalin Ionescu Arbore, directorul institutiei.

Printre noutatile pentru stagiunea 2009-2010 auntate, miercuri, de conducerea operei, se numara participarea balerina Alina Cojocaru, alaturi de partenerul sau de scena, Johan Kobborg, in cadrul unui spectacol la Gala Internationala de Balet, pe 29 aprilie 2010.

Printre spectacolele de balet ale stagiunii 2010 se numara cinci spectacole aniversare, la care vor participa interprete remarcabile ale scenei romanesti - Ane Marie Vretos, Doina Acsinte, Carmen Anghelus, Roxana Colceag si Elena Dacian.

Stagiunea 2009-2010 se va deschide, sambata, cu spectacolul "Evgheni Oneghin", in regia lui Ion Caramitru, care a avut premiera in stagiunea trecuta.

Noua stagiune a Operei Nationale Bucuresti prezinta productia "Haensel si Graetel" si spectacolul de balet pentru copii "Fata marii". Pentru 2011, directorul ONB ar vrea sa aduca pe scena si spectacolul "Lohengrin" de Richard Wagner, productie care ar putea fi prezentata si pe scena Festivalului George Enescu din 2011.

Directorul operei a precizat ca pretul biletelor la spectacolele Operei va ramane neschimbat. In stagiunea trecuta, biletele au costat intre 5,3 si 63,6 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#stagiune Opera Bucuresti, #renovare Opera Bucuresti, #program Opera Bucuresti , #cultura generala