Un an fara Florian Pittis

Marti, 05 August 2008, ora 10:09

   

Un an fara Florian Pittis
In urma cu un an, se stingea din viata Florian Pittis, la varsta de 63 de ani, lasand admiratorii indurerati si viata artistica mai saraca.

Boala care l-a doborat, cancerul de prostata, era diagnosticata de mai bine de un an, timp in care Pittis a urmat cu regularitate tratamentele prescrise, aminteste Gardianul in editia electronica de marti

La sfarsitul lunii iulie 2007, artistul a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni, iar pe 5 august, Florian Pittis a parasit aceasta lume. Artistul se odihneste acum la Cimitirul Bellu.

Florian Pittis s-a nascut la 4 octombrie 1943 in Bucuresti. Porecla "Motu" i-a fost data de bunica din partea tatalui, pentru ca era primul nepot care urma sa duca numele familiei mai departe si din acest motiv era "mai cu mot". A urmat cursurile Liceului "Gheorghe Lazar" din Capitala, la sectia real - matematica, iar in 1966 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC), la clasa lui Radu Beligan.

De-a lungul carierei sale, Pittis a pus in scena o serie de spectacole, printre care se numara "Cum se numeau cei patru Beatles" de Stephen Poliacoff, a carui premiera a avut loc pe 12 ianuarie 1980, "Cainele gradinarului" de Lope de Vega (1988), "Meditatiile Ritei" de Willy Russel (1989) si "Black & White" de Keith Waterhouse si Willis Hall (1998).Pittis a format un trio muzical alaturi de Anda Calugareanu si Dan Tufaru, in regia lui Alexandru Bocanet.

Vocea lui Florian Pittis a devenit, alaturi de cele ale Marianei Zaharescu si Luciei Muresan, marca uneia dintre cele mai longevive si cunoscute emisiuni, "Teleenciclopedia".

Ca roluri in cinematografie, Pittis a interpretat eroi din "Gioconda fara suras", "Adio, draga Nela", "Veronica se intoarce", "Innebunesc si-mi pare rau", iar in 2006 si-a imprumutat vocea pentru varianta dublata a filmului de animatie "Masini".

In martie 1999, Florian Pittis a devenit directorul postului Radio Romania Tineret, care, in noiembrie 2004, s-a transformat in "Radio 3net", primul radio romanesc care a emis exclusiv pe Internet, care acum ii poarta numele.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
diop
rank 2
pentru mine
florian pittis este inca in viata.e o valoare artistica prea mare sa spui ca pittis nu mai este.e mare pacat sa auzi ca asemenea oameni nu mai sint,in timp ce nulitatile traiesc "bine mersi".
Grontzu
rank 1
Florian Pittis
Astazi cand ar fi implinit 64 ani, realizez din nou ca viata este mult mai saraca fara el.Ne lipsesti mult Florian Pittis, chiar daca modestia te tinea departe de 'sticla'dar erai undeva si asteptam cu sufletul la gura urmatoarea ta aparitie.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor