Cum a reusit un celebru tanar din PSD sa il infurie pe Caramitru: O teza absolut dementa

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 09:20
8818 citiri
Cum a reusit un celebru tanar din PSD sa il infurie pe Caramitru: O teza absolut dementa
Foto: Facebook/Ion Caramitru

Prezent la deschiderea celei de-a XVIII-a editii a Galei Tanarului Actor - HOP, presedintele UNITER, Ion Caramitru, director al TNB, a declarat ca, alaturi de conducatorii celorlalte uniuni de creatie din Romania, respinge proiectul deputatului PSD Mihai Sturzu, prin care se cere abrogarea legii timbrului cultural, proiect aflat in dezbaterea Comisiei de Cultura din Senat.

"Sunteti primii auditori ai unui moment cvasiistoric, as spune eu, pentru ca vin din Senatul Romaniei, de la Comisia de Cultura care a dezbatut cu presedintii uniunilor de creatori initiativa legislativa a unui deputat, pe numele lui Mihai Sturzu, care cere, in mod imperios, anularea, abrogarea legii timbrului cultural, votata in Parlament acum 21 de ani si din care traiesc uniunile de creatori", a afirmat marti seara Ion Caramitru in deschiderea evenimentului.

El a subliniat ca abrogarea acestei legi ar avea efecte negative si asupra galei, care este finantata cu fonduri asigurate si din aceasta taxa.

Caramitru a spus ca doreste sa-l faca celebru pe deputatul Sturzu, prin ceea ce spune despre legea timbrului cultural.

"Sustinandu-si aceasta teza, absolut dementa, pe care toti cei prezenti, inclusiv majoritatea, daca nu toti cei care erau de fata din comisia respectiva, i-au criticat-o ca fiind o aberatie, omul a spus daca veti accepta legea mea si daca aceasta lege pe care o initiez va abroga legea timbrului cultural, vom da o lovitura de moarte comunismului", a mai spus Caramitru.

Nu sunt bani pentru tinerii actori

Presedintele UNITER a mentionat, in context, ca i-a spus presedintelui Comisiei de Cultura din Senat, Georgica Severin, ca tinerii artisti nu au locuri de munca in conditiile in care in Teatrul National Bucuresti nu s-au mai organizat de noua ani concursuri pentru angajarea de tineri actori.

"In discutiile pe care le-am avut azi (marti - n.red.) la Senat i-am sugerat domnului presedinte al Comisiei de Cultura, care s-a aratat extrem de obiectiv spre cinstea domniei sale, ca problemele cele mai grave ale generatiei tinere de artisti de astazi sunt ca nu au unde sa munceasca, ca teatrele sunt inchise, zavorate de peste 9 ani, ca ultimul concurs pentru tinerii actori a avut loc la TNB acum 9 ani, ca TNB are 71 de actori dintre care numai 5 sub 30 de ani si inca 7 pana in 40, si toti ceilalti pana la varsta de pensie, ca este absolut nevoie de o lege care sa permita accesul nemijlocit al talentelor tinere", a declarat Ion Caramitru, precizand ca in prezent la TNB "participa drept colaboratori peste 140 de tineri actori", care nu pot fi platiti.

Caramitru a precizat ca este nevoie de "o lege care sa permita accesul pe contracte determinate in teatre".

"Teatrul National are patru sali care trebuie sa joace seara de seara si noi nu avem actori", a precizat Ion Caramitru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ion Caramitru suparat PSD, #Mihai Sturzu conflict Caramitru, #Caramitru timbru cultural , #cultura romaneasca
Comentarii