Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

10 comori pierdute, care nu au mai fost gasite

Joi, 02 Mai 2013, ora 09:39
29800 citiri
10 comori pierdute, care nu au mai fost gasite
Foto: Listverse

Cu toate progresele din domeniul tehnologiei, exista numeroase comori pierdute in intreaga lume si care nu au mai fost gasite. Unele contin mari cantitati de aur si pietre pretioase.

Dintre acestea mentionam comoara lui Ginghis Khan, a indienilor apasi sau a generalului japonez Tomoyuki Yamashita, potrivit Listverse.

Va prezentam o lista a unor comori ascunse care nu au fost descoperite pana in prezent.

Insula Bacuit Bay, Filipine

In Palawan, Filipin,e exista o insula numita Bacuit Bay, pe care se crede ca este ascunsa o comoara a fostului general japonez Tomoyuki Yamashita. Se speculeaza ca acesta si-a ascuns comoara in pesterile din insula.

Yamashita a strans comoara prin jefuirea mai multor tari limitrofe, in anii '30 pana la Al Doilea Razboi Mondial. Se crede ca aceste comori valoreaza astazi miliarde de dolari. In anii '70, Rogelio Roxas a gasit o parte din comoara, dar presedintele de atunci al Filipinelor, Ferdinand Marcos, i-a confiscat-o.

Roxas l-a dat in judecata si a obtinut in instanta despagubiri de 22 de miliarde de dolari.

Comoara din biserica Pisco, Peru

Patru militari din Peru au conceput un plan pentru a pune mana pe o comoara aflata in biserica Pisco la mijlocul anilor 1800. Ei au ucis preotii si au furat mai mult de 14 tone de aur si de alte comori.

Au ascuns comoara si au plecat in Australia, insa inainte de a se intoarce sa o recupereze, doi dintre ei au murit, iar ceilalti doi au fost arestati. Comoara nu a mai fost gasita pana acum.

Harta comorii Lue

Singura comoara legendara care se pare ca are o harta ce duce spre un tezaur de 14 tone de aur este Lue. Ea a fost publicata de Karl von Mueller si este alcatuita din diferite formule matematice.

Comoara se crede ca se gaseste in Statele Unite. Aurul ar fi fost adus in SUA de catre nazisti cu scopul de a sabota economia americana si de a preveni intrarea Americii in razboi.

Orasul aurului

Zvonurile legate de orasul de aur au fascinat multa lume. Herman Cortes a dat peste el in anul 1526, apoi Cristobal de Pedraza in 1544. Arheologul Willaim Strong a descoperit cateva movile langa Rio Patuca si Rio Conquirre in 1933, unde se crede ca "nobilii mancau din farfurii de aur".

Cercetatorii au folosit tehnologii avansate pentru a detecta ruinele antice, in care s-ar putea gasi comorile din aur.

Comoara lui Ginghis Khan

Exista o multime de legende legate de lacul Issyk-Kul din Kirgistan. Se spune ca insisi cavalerii templieri au ingropat o comoara aici si chiar Ginghis Khan, in secolul al XIII-lea.

Comoara lui Ginghis Khan a fost uriasa, el acumuland averi imense din cuceririle sale din Asia Centrala si China. Dar ea nu a fost gasita niciodata.

Corabia Santissima Cocepcion

Nava Santissima Conception care avea 500 de persoane la bord a naufragiat in timpul unui uragan in Florida, in anul 1683. Mai multe rapoarte arata ca au existat intre 4 si 190 de persoane care au supravietuit.

Nava transporta o comoara care valora la acea vreme 1,8 milioane de pesos: 500 de kilograme de aur, 77 de lazi cu perle, 49 cu smaralde si 217 pline cu alte bunuri. Au fost numeroase incercari de a localiza comoara, dar ele au fost zadarnice.

Se crede ca Sir Willaim Phipp a gasit 25% din comoara in expeditia sa din anul 1687.

Nava SS Islander

Nava SS Islander s-a scufundat in anul 1901 pe coasta Alaskai, avand la bord o adevarata comoara. Ea transporta lingouri de aur in valoare de 6 milioane de dolari la acea vreme.

Comoara este estimata astazi la valoarea de peste 250 de milioane de dolari, insa nu a fost recuperata.

Nava Antilla

Nava Antilla a fost un vas comercial german care s-a scufundat in apropierea insulei Aruba din Caraibe in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, avand o comoara la bord.

Comoara apasilor indieni

Exista o abundenta de comori reale pierdute, unele dintre ele apartinand indienilor apasi. Acestia au atacat un vagon plin de monede de argint si pulbere de aur. Comoara a fost ascunsa in muntii Wincester din Arizona.

Comoara Adams

La inceputul anilor 1860, s-au efectuat sapaturi intr-un canion bogat in aur din New Mexico. Adams si o echipa de mineri au sapat in Muntii Albi, unde au descoperit un zacamant de aur.

Comoara de aur scoasa la suprafata a fost furata tot de indienii apasi si nu a mai fost gasita pana astazi.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#comori pierdute istorie nedescoperite, #comori ascunse lume, #lista comori pierdute istorie , #documentar