10 lucruri pe care nu le stiai despre Mihail Kalasnikov, inventatorul celebrei mitraliere AK-47

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 22:02
14946 citiri
10 lucruri pe care nu le stiai despre Mihail Kalasnikov, inventatorul celebrei mitraliere AK-47

Mihail Kalasnikov, inventatorul celei mai faimoase arme de asalt din istorie, a murit luni la varsta de 94 de ani. Kalasnikov a devenit cunoscut in lumea intreaga pentru proiectarea armelor de asalt AK-47, AKM si AK-74, care au fost botezate Kalasnikov, dupa numele sau.

Armele sale au schimbat soarta unor razboaie, fiind folosite in peste 80 de tari, iar Kalasnikov este unul dintre cei mai cunoscuti rusi din intreaga lume.

A murit Mihail Kalasnikov, parintele mitralierei

The Sidney Morning Herald a realizat o lista cu 10 lucruri interesante despre inventatorul rus si impactul pe care mitraliera sa celebra l-a avut in diferite zone ale lumii.

1. Imaginea unui Kalasnikov apare pe steagul statului Mozambique, reprezentand simbolul luptei pentru independenta tarii fata de Portugalia.

2. In unele state africane, numele "Kalash", prescurtare de la Kalasnikov, este unul des intalnit in randul baietilor.

3. AK-47 este alcatuit din doar opt componente si poate fi desfacut si reasamblat in doar 30 de secunde.

4. In tineretea sa, Mihail Kalasnikov visa sa devina poet, el scriind poezii pe durata intregii sale vieti.

5. Cu toate ca intotdeauna a fost mandru de inventia sa, Kalasnikov a spus ca si-ar fi dorit sa inventeze ceva util pentru fermieri.

6. Desi inventia sa nu i-a adus niciodata un castig financiar direct, spre finalul vietii, Kalasnikov si-a imprumutat numele unor producatori de vodca, umbrele si cutite.

7. In Yemen, armele inventatorului rus sunt folosite adesea pentu a compensa anumite pierderi. Chiar in aceasta luna, 101 mitraliere AK-47 au fost donate unor familii ce si-au pierdut rudele intr-un atac cu drone al Statelor Unite.

8. In 2004, revista Playboy plasa celebra arma pe locul 40 intr-un clasament al celor mai importante 50 de produse care au schimbat lumea. AK-47 era considerata mai importanta decat implanturile mamare, cocaina sau Big Mac.

9. Rapperul american Lil Wayne a devenit celebru in urma melodiei "AK-47", iar Tupac Shakur avea o astfel de arma tatuata in zona stomacului.

10. Estimarile arata ca, pana in prezent, au fost produse intre 70 si 100 de milioane de pistoale-mitraliera AK-47, fiind cea mai raspandita arma din lume.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...