Ce ne pregateau bolsevicii - Documentar

Vineri, 03 August 2012, ora 20:10
10396 citiri
Ce ne pregateau bolsevicii - Documentar

Conducatorii Romaniei au intuit inca inainte de anul 1944 pericolul pe care il reprezenta bolsevismul pentru noi. In publicatiile vremii au aparut materiale care trageau semnale de alarma cu privire la acest fapt.

Un asemenea articol, intitulat "Ce ne pregateau bolsevicii", a aparut in Almanahul "Cuvantul Maresalului catre sateni" din anul 1944 si ilustreaza, cu exemple, tragediile comise de bolsevism in tarile din Europa unde si-a intins tentaculele.

Evenimentele post-1918 din Romania sunt prezentate de-a dreptul idilic:

"Soldatul roman si-a lepadat arma, a parasit unitatea, s-a intors acasa, a pus mana pe coarnele plugului si-a inceput sa-si lucreze ogorul lui de veacuri.

Asa faceam in toate vremurile de furtuna din trecut, asa am facut si atunci. Am schimbat plugul cu arma, apoi iarasi ne-am intors la plug. Ne facuseram datoria".

Pe de alta parte, situatia din alte zone ale Europei era ilustrata in culori sumbre.

"Nu tot asa s-a intamplat in alte tari. De pilda, in Ungaria, comunistii se ivisera peste tot; macelurile se tineau lant. Nu trebuie sa uitam ca in Ungaria lui Bela Kuhn, evreul bolsevic ridicat cu ajutorul multimilor infometate, sangele a curs fara oprire, pana ce armatele Regelui Ferdinand au pus randuiala in statul vecin, alungand si starpind radacina bolsevica". ("Almanahul Cuvantul Maresalului catre sateni", articolul "Ce ne pregateau bolsevicii", pagina 115).

Bolsevismul sovietic: revolutii, omoruri si atentate

Campania derulata contra bolsevismului de catre regimul Antonescu scotea la iveala cele mai mari grozavii infaptuite de comunisti.

"De multi ani bolsevismul sovietic incearca prin revolutii, omoruri si atentate, sa turbure linistea popoarelor; cine-a vazut expozitia anti-bolsevica deschisa in Bucuresti, pentru lamurirea celor nestiutori, are in fata ochilor acele fotografii in care se vedeau lupte pe strada, omoruri, trupuri ucise in pietele oraselor". (Idem).

In continuare, materialul exemplifica raul facut de bolsevici Europei:

"Anul 1939 a fost pentru Rusia anul inaintarii lor in Europa. Patrunderea in Polonia le-a deschis pofta de a cuprinde si alte tari vecine. Astfel au cazut Letonia, Estonia, o parte din Finlanda si in 1940 Basarabia noastra a fost ocupata. Tot astfel Bucovina de Nord si o parte din Moldova. (...) Au crezut, in trufia lor, ca sosise prilejul sa se apuce de secerat dupa ce douazeci si ceva de ani semanasera numai vrajba, numai omoruri, numai revolutii intre popoarele Europei". (Idem)

In ciuda acestei trufii a Rusiei, au existat popoare, printre care si Romania, care le-au tinut piept, se arata in articolul citat. Vorbim de anul 1944, an crucial pentru istoria Romaniei si pentru viitorul sau. La momentul aparitiei materialului, Romania era aliata Germaniei hitleriste.

"Ei credeau ca suntem un popor slab, fricos in fata marei lor imparatii, ca ne vor bate numai cu degetul mic. Dar n-a fost asa. Tot asa de slabi au crezut ca sunt finlandezii, dar iarasi s-au inselat. La fel s-au inselat asupra altor popoare ale Europei, care erau hotarate sa moara decat sa ajunga sub calcaiul bolsevic". (Idem)

Acest articol inseamna, la nivel propagandistic, doar o parte din ampla "cruciada", adica marea batalie dintre civilizatia crestina, reprezentata de Axa si "barbaria bolsevica, promotoarea unui sistem politic, ideologic si social dezumanizant, fiindca punea creatia inaintea Creatorului, considerand religia a fi opiumul popoarelor".

Toate victoriile militare ale armatei romane sunt puse pe seama rasplatei lui Dumnezeu pentru acest popor care nu si-a pierdut credinta si nici nu a renegat-o.

"Dumnezeu a stat de partea noastra. S-a intamplat ca nu rusii au ajuns in Carpati, ci soldatul roman a patruns in Caucaz, a fost scris ca nu pe trupul tarii noastre sa se dea lupta cea mare, ci pe trupul ingreunat de necredinta, de rautate si de trufie al Rusiei.

Dupa ce s-a smuls de sub ocrotirea lui Dumnezeu, poporul rus a ajuns ca animalele salbatice intr-o mare inchisoare: au ajuns sa se sfasie unii pe altii. Milioane de tarani ucisi sau omorati cu incetul in groaznicele lagare de concentrare; mii si zeci de mii de preoti ucisi, de episcopi si de alte fete bisericesti; functionarimea, ofiterii si gradele inferioare n-au avut o soarta mai buna". (Idem).

Situatia nu era mai buna nici chiar pentru bolsevici, care ajunsesera sa se parasca intre ei, sa se invinovateasca in fata tribunalelor si erau pedepsiti cu trimiterea in Siberia, cu impuscarea sau "cu alte chinuri ingrozitoare".

"Vorbele dulci ale bolsevicilor nu trebuie sa ne amageasca"

Cazurile Poloniei, al localitatilor Katyn din Rusia si Vinita din Ucraina sunt definitorii pentru a ilustra cruzimea bolsevicilor.

"Poporul polonez n-a avut alta vina decat ca n-a inteles in ceasurile hotaratoare ale vietii lui ca primejdia cea mare nu venea din partea Germaniei, care l-ar fi respectat ca pe un popor viteaz si darz, daca s-ar fi aliat cu ea impotriva Rusiei; polonezii n-au cutezat sa faca acest pas si au fost inghititi de puhoiul rusesc" (Idem, pagina 116).

Ororile savarsite de bolsevici sunt ilustrate detaliat si chiar facandu-se trimitere la imaginatia cititorului:

"Inchipuiti-va un numar de 12.000 (douasprezece mii) de ofiteri si soldati impuscati cu revolverele in ceafa, intr-o noapte tarzie. Si acum se vad doar niste testuri pe jumatate putrezite, multe, intinse pe jos.

... vin trimisi ai ziarelor din toate partile Europei (...). Ochii multora se deschid si nenumarati din cei neincrezatori isi dau seama de ce li s-ar putea intampla daca bolsevicii ar birui". (Idem, paginile 116-117).

Cazul localitatii Vinita din Ucraina este un alt exemplu graitor despre modul in care bolsevicii ii nimiceau pe cei care nu urmau cu strictete cerintele lor. Si aceasta in ciuda faptului ca unii dintre cei ucisi erau chiar "buni comunisti":

"Multi din cei ucisi erau buni comunisti, unii chiar cu renume in localitate: faptul ca au indraznit sa isi marturiseasca mai departe credinta crestina n-a putut fi pe placul sefilor.

Gropile de la Vinita stau dovada ca nu e cu putinta dainuirea unei lumi crestine in mijlocul bolsevicilor. A fi bolsevic si in acelasi timp a nutri simtaminte de incredere in Dumnezeu e o crima ce se pedepseste cu moartea". (pagina 117).

Care erau, insa, realizarile bolsevismului? "Gropi si santuri, morminte si cimitire ascunse dintr-un capat in altul al Rusiei - iata infaptuirile marete ale bolsevismului, care azi vrea sa biruie lumea".

Care ar fi fost soarta Romaniei daca ar fi fost ocupata de bolsevici, se intreaba autorul materialului. Si raspunde folosindu-se de ideile de baza ale exempelor date pana atunci:

"Ce ne-ar fi asteptat daca tara noastra ar fi fost cuprinsa de rusi, raspunsul e limpede: noi gropi ca la Katin ar fi rasarit prin muntii si padurile noastre, transporturi nenumarate de tarani si intelectuali ar fi luat calea catre Siberia si muntii Urali, sute de mii de copii s-ar fi amestecat printre multimile fara sfarsit ale Rusiei".

Indemnul autorului este acela de a nu da crezare vorbelor rusilor: "Oricate vorbe dulci ar avea bolsevicii pentru noi, aceasta sa nu ne amageasca si nici cei mai slabi de inger sa nu creada ca vor fi iertati cumva - daca s-ar intampla sa se intoarca soarta razboiului".

Din pacate, viata romanilor avea sa se schimbe radical o data cu actul de la 23 august 1944, prin care regale Mihai a decis demiterea si arestarea lui Ion Antonescu, conducatorul statului si a dispus incetarea imediata a colaborarii Romaniei cu Puterile Axei si inceperea tratativelor de armistitiu si colaborare militara cu Uniunea Sovietica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#pericol bolsevic, #23 august 1944, #inoarcerea armelor contra Germaniei, #regele Mihai demitere Antonescu, #armistitiu URSS , #documentar