Ziare.com

Ce ne pregateau bolsevicii - Documentar

Vineri, 03 August 2012, ora 20:10

   

Ce ne pregateau bolsevicii - Documentar
Conducatorii Romaniei au intuit inca inainte de anul 1944 pericolul pe care il reprezenta bolsevismul pentru noi. In publicatiile vremii au aparut materiale care trageau semnale de alarma cu privire la acest fapt.

Un asemenea articol, intitulat "Ce ne pregateau bolsevicii", a aparut in Almanahul "Cuvantul Maresalului catre sateni" din anul 1944 si ilustreaza, cu exemple, tragediile comise de bolsevism in tarile din Europa unde si-a intins tentaculele.

Evenimentele post-1918 din Romania sunt prezentate de-a dreptul idilic:

"Soldatul roman si-a lepadat arma, a parasit unitatea, s-a intors acasa, a pus mana pe coarnele plugului si-a inceput sa-si lucreze ogorul lui de veacuri.

Asa faceam in toate vremurile de furtuna din trecut, asa am facut si atunci. Am schimbat plugul cu arma, apoi iarasi ne-am intors la plug. Ne facuseram datoria".

Pe de alta parte, situatia din alte zone ale Europei era ilustrata in culori sumbre.

"Nu tot asa s-a intamplat in alte tari. De pilda, in Ungaria, comunistii se ivisera peste tot; macelurile se tineau lant. Nu trebuie sa uitam ca in Ungaria lui Bela Kuhn, evreul bolsevic ridicat cu ajutorul multimilor infometate, sangele a curs fara oprire, pana ce armatele Regelui Ferdinand au pus randuiala in statul vecin, alungand si starpind radacina bolsevica". ("Almanahul Cuvantul Maresalului catre sateni", articolul "Ce ne pregateau bolsevicii", pagina 115).

Bolsevismul sovietic: revolutii, omoruri si atentate

Campania derulata contra bolsevismului de catre regimul Antonescu scotea la iveala cele mai mari grozavii infaptuite de comunisti.

"De multi ani bolsevismul sovietic incearca prin revolutii, omoruri si atentate, sa turbure linistea popoarelor; cine-a vazut expozitia anti-bolsevica deschisa in Bucuresti, pentru lamurirea celor nestiutori, are in fata ochilor acele fotografii in care se vedeau lupte pe strada, omoruri, trupuri ucise in pietele oraselor". (Idem).

In continuare, materialul exemplifica raul facut de bolsevici Europei:

"Anul 1939 a fost pentru Rusia anul inaintarii lor in Europa. Patrunderea in Polonia le-a deschis pofta de a cuprinde si alte tari vecine. Astfel au cazut Letonia, Estonia, o parte din Finlanda si in 1940 Basarabia noastra a fost ocupata. Tot astfel Bucovina de Nord si o parte din Moldova. (...) Au crezut, in trufia lor, ca sosise prilejul sa se apuce de secerat dupa ce douazeci si ceva de ani semanasera numai vrajba, numai omoruri, numai revolutii intre popoarele Europei". (Idem)

In ciuda acestei trufii a Rusiei, au existat popoare, printre care si Romania, care le-au tinut piept, se arata in articolul citat. Vorbim de anul 1944, an crucial pentru istoria Romaniei si pentru viitorul sau. La momentul aparitiei materialului, Romania era aliata Germaniei hitleriste.

"Ei credeau ca suntem un popor slab, fricos in fata marei lor imparatii, ca ne vor bate numai cu degetul mic. Dar n-a fost asa. Tot asa de slabi au crezut ca sunt finlandezii, dar iarasi s-au inselat. La fel s-au inselat asupra altor popoare ale Europei, care erau hotarate sa moara decat sa ajunga sub calcaiul bolsevic". (Idem)

Acest articol inseamna, la nivel propagandistic, doar o parte din ampla "cruciada", adica marea batalie dintre civilizatia crestina, reprezentata de Axa si "barbaria bolsevica, promotoarea unui sistem politic, ideologic si social dezumanizant, fiindca punea creatia inaintea Creatorului, considerand religia a fi opiumul popoarelor".

Toate victoriile militare ale armatei romane sunt puse pe seama rasplatei lui Dumnezeu pentru acest popor care nu si-a pierdut credinta si nici nu a renegat-o.

"Dumnezeu a stat de partea noastra. S-a intamplat ca nu rusii au ajuns in Carpati, ci soldatul roman a patruns in Caucaz, a fost scris ca nu pe trupul tarii noastre sa se dea lupta cea mare, ci pe trupul ingreunat de necredinta, de rautate si de trufie al Rusiei.

Dupa ce s-a smuls de sub ocrotirea lui Dumnezeu, poporul rus a ajuns ca animalele salbatice intr-o mare inchisoare: au ajuns sa se sfasie unii pe altii. Milioane de tarani ucisi sau omorati cu incetul in groaznicele lagare de concentrare; mii si zeci de mii de preoti ucisi, de episcopi si de alte fete bisericesti; functionarimea, ofiterii si gradele inferioare n-au avut o soarta mai buna". (Idem).

Situatia nu era mai buna nici chiar pentru bolsevici, care ajunsesera sa se parasca intre ei, sa se invinovateasca in fata tribunalelor si erau pedepsiti cu trimiterea in Siberia, cu impuscarea sau "cu alte chinuri ingrozitoare".

"Vorbele dulci ale bolsevicilor nu trebuie sa ne amageasca"

Cazurile Poloniei, al localitatilor Katyn din Rusia si Vinita din Ucraina sunt definitorii pentru a ilustra cruzimea bolsevicilor.

"Poporul polonez n-a avut alta vina decat ca n-a inteles in ceasurile hotaratoare ale vietii lui ca primejdia cea mare nu venea din partea Germaniei, care l-ar fi respectat ca pe un popor viteaz si darz, daca s-ar fi aliat cu ea impotriva Rusiei; polonezii n-au cutezat sa faca acest pas si au fost inghititi de puhoiul rusesc" (Idem, pagina 116).

Ororile savarsite de bolsevici sunt ilustrate detaliat si chiar facandu-se trimitere la imaginatia cititorului:

"Inchipuiti-va un numar de 12.000 (douasprezece mii) de ofiteri si soldati impuscati cu revolverele in ceafa, intr-o noapte tarzie. Si acum se vad doar niste testuri pe jumatate putrezite, multe, intinse pe jos.

... vin trimisi ai ziarelor din toate partile Europei (...). Ochii multora se deschid si nenumarati din cei neincrezatori isi dau seama de ce li s-ar putea intampla daca bolsevicii ar birui". (Idem, paginile 116-117).

Cazul localitatii Vinita din Ucraina este un alt exemplu graitor despre modul in care bolsevicii ii nimiceau pe cei care nu urmau cu strictete cerintele lor. Si aceasta in ciuda faptului ca unii dintre cei ucisi erau chiar "buni comunisti":

"Multi din cei ucisi erau buni comunisti, unii chiar cu renume in localitate: faptul ca au indraznit sa isi marturiseasca mai departe credinta crestina n-a putut fi pe placul sefilor.

Gropile de la Vinita stau dovada ca nu e cu putinta dainuirea unei lumi crestine in mijlocul bolsevicilor. A fi bolsevic si in acelasi timp a nutri simtaminte de incredere in Dumnezeu e o crima ce se pedepseste cu moartea". (pagina 117).

Care erau, insa, realizarile bolsevismului? "Gropi si santuri, morminte si cimitire ascunse dintr-un capat in altul al Rusiei - iata infaptuirile marete ale bolsevismului, care azi vrea sa biruie lumea".

Care ar fi fost soarta Romaniei daca ar fi fost ocupata de bolsevici, se intreaba autorul materialului. Si raspunde folosindu-se de ideile de baza ale exempelor date pana atunci:

"Ce ne-ar fi asteptat daca tara noastra ar fi fost cuprinsa de rusi, raspunsul e limpede: noi gropi ca la Katin ar fi rasarit prin muntii si padurile noastre, transporturi nenumarate de tarani si intelectuali ar fi luat calea catre Siberia si muntii Urali, sute de mii de copii s-ar fi amestecat printre multimile fara sfarsit ale Rusiei".

Indemnul autorului este acela de a nu da crezare vorbelor rusilor: "Oricate vorbe dulci ar avea bolsevicii pentru noi, aceasta sa nu ne amageasca si nici cei mai slabi de inger sa nu creada ca vor fi iertati cumva - daca s-ar intampla sa se intoarca soarta razboiului".

Din pacate, viata romanilor avea sa se schimbe radical o data cu actul de la 23 august 1944, prin care regale Mihai a decis demiterea si arestarea lui Ion Antonescu, conducatorul statului si a dispus incetarea imediata a colaborarii Romaniei cu Puterile Axei si inceperea tratativelor de armistitiu si colaborare militara cu Uniunea Sovietica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8802 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ocupatia bolsevica chiar a avut loc

Si a promovat niste adunati de la sapa ca tov.Dumitru Basescu, pe care l-a scolit sa fie militar. Al carui fiu a avut nevoie de sprijinul securitatii ca sa intre la Marina.
Ca sa promoveze mai tarziu tot fii de kaghebisti ca Tismaneanu si Patapievici, furand fotoliul altui fiu de KGB, Petre Roman.
Ca sa poata sa fure in liniste vile somptuoase din cartierul Primaverii, banii poporului si sa-si faca pe fata toate mendrele.

 

@surianu

- tu chiar crezi ca toata lumea-i proasta si pune botu' la orice ?

 

Ocupatia bolsevica continua sub forma voalata

De catre USL.
Si mai e o chestie, prefer securistii romani, celor afiliati GRU.

 

pt filmoci si neputintza aruncata in carca altuia.....

articol marca"inteligentza" galinacee zoaie hasna com.....fara nici o legatura cu problemele care de nu le putetzi rezolva le aruncatzi in carca altora.... o datzi pe"filme"manipulatoare .....de-a lungul timpului fiecare imperiu a facut ceea ce au facut toate imperiile. ca voi suntetzi o rasa inferioara e problema voastra v-ati turcit,tzi.ga.nit,e problema voastra .....ce atzi fost inainte de 1944 suntetzi si acum adica nimeni...ih,ih,ih,ih,......cautatzi subiecte la nivelul vostru mai zoaie com......suntetzi penibili.....avetzi si multzi fani-prostolovani de fapt exact cum va merge in general adica de la foarte prost spre dezastru.....vedetzi-va de treburile voastre care duhnesc rau prin europa......nu ami spun cum duhnitzi la voi acasa cand kk...tul este amestecat......mie mila de voi si prostia voastra zoaie com......sper ca fiind voi democratici nu vetzi cenzura securistic-comunistic aceasta postare.......

 

@ziare.com

- deci romanii sunt facuti rasa inferioara , redactia jignita , da' postarea corespunde ... aferim !

Spre reamintire

Sangele crestinilor nevinovati striga catre voi!
"8. După aceea Cain a zis către Abel, fratele său: "Să iesim la camp!" Iar cand erau ei in campie, Cain s-a aruncat asupra lui Abel, fratele său, si l-a omorat.
9. Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Cain: "Unde este Abel, fratele tău?" Iar el a răspuns: "Nu stiu! Au doară eu sunt păzitorul fratelui meu?"
10. si a zis Domnul: "Ce ai făcut? Glasul sangelui fratelui tău strigă către Mine din pămant.
11. Si acum esti blestemat de pămantul care si-a deschis gura sa, ca să primească sangele fratelui tău din mana ta.
12. Cand vei lucra pămantul, acesta nu-si va mai da roadele sale tie; zbuciumat si fugar vei fi tu pe pămant".

ai ocolit ,ai ocolit,

pana ai ajuns unde ai dorit,sa ti se ridice mingea la fileu,si sa o zbarcesti pentru ca initial ziceai bine.

 

tovarasa georgeana lasa povestile

mai bine ne spui ce ne pregatesc neo-bolsevicii,subjugati de mafia rusa,de povesti din cartile de istorie lume-i satula,realitatea conteaza

 

@rieu

- aceeasi papara , reancalzita !

tovarase rieu

Nu sunt povestile Georgianei, sunt vietile parintilor si bunicilor nostri, fata de care bag'sama ca nu ai avut si nici nu ai vreun respect.

Tinerii trebuie sa cunoasca adevarul acelor vremi. Altminteri erorile se vor repeta. Patachinele si haremul lui Mazare, turismul sexual promovat fara rusine, au acelasi scop de a distruge crestinatatea din Romania, atat cat mai este ea.

Iti sugerez

@rieu
Fiecare cu meseria lui, ai una tare scarboasa totusi. Deci sa avem memorie selectiva, pe unii nu-i uitam niciodata iar pe altii ii uitam imediat?
De ce ti-e frica te trezesti noaptea in pat cu el, adevarul se afla pana la urma.
Sa nu-ti dea Dumnezeu tie si neamului tau sa ai parte de acele "povesti"!

mai nou

vad o gramada de articole in care este citata "vocea rusiei" ,vad ministru de externe care lauda rusia pe teritoriul american,vad membri ai parlamentului cu vizite tot mai dese la moscova...nu am nimic cu rusii ,sunt oameni foarte calzi si sociabili.problema este ca o minoritate dintrr ei se cred inca in plin razboi cu restul lumii.din nefericire ,acea minoritate este la conducere

 

@danydosa

- a propos de calzi , ai dreptate , ne-au ars de cate ori au putut ! lol. cu stima.

Aloooooooooooo!

Cine citează in fiecare zi radio moscova? lab1tv cu turcescu in frunte! Referitor la acest articol și la reacțiile portocaliilor-mai citiți puțin istoria, ce a fost după 45, nu se poate repeta in veci, contextul istoric și realitatea nu permit așa ceva! Fiind un site băsist, trebuie să acceptăm și așa ceva! Dacă mi continuați așa, la următoarele alegeri PA pdl, ca și pncțd!

@bestiuta2007

- si ti se pare ca-l citeaza laudativ ? antenatrei ce zice ?

@erie

- nu e pentru cine stie !

 

Bine ...

dar ii greu sa lamureasca pe unii care desi tineri l-au luat in brate pe felix .

@erie

- asa e , da' poate unii inteleg fara sa dea cu capu' de pragu' de sus ! cu stima.

Erie, a-l lua in brate pe felix are acelasi efect

despartirea omului de Dumnezeu pentru a-l putea face rob al nerusinarilor si hotiilor, rob al faradelegii.

Intre bolsevism si ceea ce vedem ca se petrece sub ochii nostri, ca urmare a instaurarii crimei organizate si mafiei in institutiile statului de drept, nu este decat o diferenta de mijloace. Scopul si efectul distrugator asupra oamenilor si societatii este acelasi.

@Ghilo si Nicula_Eda ... :)):)):))

1. "Observ a sesiza" că nimerii "egzact" ...
Crez că tocmai se jucau ... :)):)):))

Sturlubaticilor ...

2. Si Io stiam că esti Penzioner cu o Penzie probabil Dublă, ca SI Salariul din Vremurile Bune de Alt_Dată, cand puteai bate la Rotisor ...

3. NU credeam că ai Sticleti Galbeni ...
Eram ferm convins că ai Si Rosii, Si Albastri ... :)):)):))

4. Rotocoluu' ?

Pheyyy, Asta inseamnă că sunteti Mai_Multi, Ceea CE NU mă miră ...

Cestia este De_Care Rotocol ?
Că există si un Dans, Konga ... .)):)):))
Tot, To'arăsi in Cerc este ...

Da' Fluxuuu' Astral Ezoteric se treansmite DIRECT, ca să zic Asa ... :)):)):))

Dansa Dansului in Dansuu' Dansului ... :)):)):))

Cercuu' (Rotocoluu' ...) fiind inchis, Fiste_Care participant

- ARE O Dansa in Dansuu' Dansului ...
- ARE Dansa Dansului in Dansuu' Dansului următor ... :)):)):))

Mă intrebă Rda Nicula, dacă am f'o Problemă ... :)):)):))

Adică dacă as fi Gelos si as dori, timid, o Participatiune ...

NU !
NU am Pre_Judecăti, da' sunt SIGUR din Parohia Hetero ...

"Momental" NU vă mai deranjez ... :)):)):))

La Ceas de Seară, pe Răcoare, oti fi in (P)Rotocol ... :)):)):))
Ai scăpat Păsărica, Ghilo ... :)):)):))

Rotocoluu' Asta o să imu dea Ocaziunea să te gheruiesc amical Multă Vreme ...

Auziti...

nu ne mai aduceti aminte de perioada comunista , am suferit destul .

 

Articol incomplet !!

Cine au fost bolsevicii la nivel inalt in Romania ? Cine sint cei care au facut crime impotriva umanitatii si au eliminat fizic in intregime intelectualitatea romana ? Copii lor mai fac parte din elita politica din Romania si cine sint ei ??? Sau este mai bine sa nu stim, si cei morti pentru tara sa nu mai poata sa fie nici macar pomeniti ??

@solaris7

- io cred ca-i cunosc multi ! da' da vrei sa-i reamintesti...e benefic !

Spun eu!!!

pcr-fsn-psd-usl dar pe la voi nu se vede, pe noi uni ne intereseaza de soarta voastra dar pe voi trebuie sa va intereseze mai mult.
nu este posibil ca un fost colonel in armata ro sa ia pensie 10.000 lei in conditile unde ro nu a fost in nici un razboi din 1944 deci, votati fratilor cu capul nu pentru galeti si pentru o bere la bufet data de primari USL.

vad ca se repeta ciclic

stiti ce imi pare mie rau ?

ca nu or sa mai fie in viata sa se bucure de ei astia care i-au votat . pt ca sunt fff in varsta .
i-au votat si ni-i lasa noua pe cap .

@Ghilotina

- ghinion de nesansa ghilo ! oamenii sunt sub vremuri ! cu stima.

Măi, Măi, CE vă placeti voi Doi ...

Ghilo si niculaeda ... :)):)):))
Este Pur Sentiment sau Aliantă Ideologică ? :)):)):))

erie,

Suferinta acelor timpuri, trebuie cunoscuta de tinerele generatii, cu toata grazavia faptelor bolsevismului. Numai asa putem spera ca acele tipuri de dictatura nu se vor mai repeta.

Dar, sa stiti ca la fel de distrugatoare pentru om, este si "cantecul de sirena" cu care lumea este atrasa si indemnata de destrabalare, hotie, minciuna, lacomie, imbuibare, etc.

@GABIERUL

- probleme ?

@ Gabierul : bre , e tandrete pura !

MISA scrie pe noi ,
ne ducem sa facem rotocolul !
dupa care ne internam si ne pensionam cu sticletzi la mansarda ca da mai mult .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor