Ziare.com

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (I)

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 10:14

   

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (I)
Pe 28 iunie 1940 ultimatumul este acceptat. Unitatile sovietice ocupa Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta. Sunt impiedicate evacuarile, refugiatii sunt atacati si agresati, constransi sa nu plece, iar ostasii romani, prinsi si batjocoriti, unii ucisi. La aceste excese a contribuit si un numar insemnat de evrei.

Documentele vremii le-au consemnat fara tagada violentele si injosirile comise. Unii au pactizat cu trupele sovietice, in timp ce altii s-au dedat la acte barbare.

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (II)

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (III)

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (IV)

Intr-un raport aflat in arhivele Serviciului Istoric al Armatei, fondul Marelui Stat Major, Sectia 2 Informatii, dosarul 941, datat 7 iulie 1940, se enunta urmatoarele:

"Din relatarile tuturor refugiatilor din provinciile rapite reiese ca atitudinea manifestata de populatia evreiasca din aceste provincii atat fata de armata romana in retragere cat si fata de populatia civila ce se refugia, a luat forme care depasesc o imaginatie chiar divaganta.

Imediat dupa anuntarea ultimatumului sovietic si inainte de intrarea Armatei Rosii, in toate orasele basarabene si nord bucovinene ca la un consemn, s-au format grupuri de evrei inarmati, in majoritate tineret de ambele sexe, care numaidecat au inceput actiunea terorista.

Au fost impuscati cu predilectie functionarii judecatoresti, cei politienesti, slujitorii altarului precum si functionarii financiari [....]. Nu a fost crutata nici armata si zilnic sosesc noi informatiuni despre ofiteri, subofiteri si soldati care fara a fi contrazis intentiile comunistilor evrei de a manifesta au fost impuscati sau schinguiti."

Documentul continua cu un numar de cazuri concrete, semnaland, printre altele, ca in comuna Olanesti evrei si bulgari au impuscat o invatatoare, pe Irina Tapu, dar si ca, dupa spusele refugiatilor:

"(....) au fost impuscati de bandele comuniste evreiesti colonelul Cernobescu, comandantul Regimentului 7 Vanatori Chisinau, impreuna cu capitanul in rezerva Grumvescu (....)".

Marturii despre evenimentele din Basarabia si nordul Bucovinei

Intr-o nota de pe data de 30 iunie 1940, aflata in acelasi dosar, se aduce la cunostinta ca in multe orase si localitati basarabene si nord bucovinene violentele sunt generalizate:

"Evreii din Chisinau au arborat drapele rosii manifestand pe strada si barand strazile spre gara pentru a nu permite refugierea functionarilor romani. Au ocupat de asemenea localurile institutiilor. Comisarii Pascal Nicolae, Mateescu Constantin, Severin si Stol au fost executati de evrei in strada.

Evreii din Cernauti, imediat ce au luat la cunostinta de evacuare, s-au dedat la manifestatiuni antiromanesti, rupand si scuipand tricolorul romanesc si suindu-se pe monumentul Unirii, au arborat steagul rosu.

Refugiatii din Bucovina declara ca la Cernauti, inainte de intrarea trupelor rusesti, populatia evreeasca a devastat biserici si a executat numerosi fruntasi romani si ofiteri. Toti refugiatii declara ca toata dezordinea o provoaca numai evreii comunisti si ucrainenii.

La Balti, sub protectia blindatelor sovietice care au depasit limitele stabilite, populatia evreeasca a dezarmat patrulele si posturile noastre insarcinate cu mentinerea ordinei.

In gara Balti, evreii au cerut concursul trupelor sovietice pentru a dezarma pe ofiterii si soldatii romani.

La ocuparea orasului Vijnita, trupele rusesti au fost intampinate de intreaga populatie evreeasca in frunte cu primarul orasului, evreul Satran, care a facut act de supunere si manifestatie de simpatie trupelor rusesti.

Toate drapelele romanesti au fost rupte, lasandu-se numai culoarea rosie, care a fost arborata.

Un grup de evrei a dezarmat si dezechipat cativa ostasi romani care se retrageau spre Husi, lasandu-i numai in camese si ismene, scuipandu-i in vazul tuturor".

Crime si talharii in Soroca

In nota cu data de 1 iulie 1940, aflata tot in Serviciul Istoric al Armatei, fondul Marelui Stat Major, Sectia 2 Informatii, dosarul 941, sunt raportate urmatoarele crime petrecute in Soroca:

"In ziua de 28 iunie a.c. ora 16:30-17, comunistii evrei din oras au ocupat Politia si Primaria, unde au facut perchezitii. La Politie a vorbit avocatul evreu Michel Flexor, comunist, care a defaimat autoritatile si administratia romana.

In acest timp a aparut comisarul ajutor Murafa Vladimir si agentul Eustatiu Gabriel, care nu avusesera timp sa se refugieze. Acestia au fost mai intai prechezitionati si apoi pusi cu mainile in sus in Piata Unirii, la statuia generalului Poetas unde au fost impuscati de Michel Flexor."

La scurt timp o masina de valori care transporta valuta a fost oprita, functionarii si ostasii fiind ucisi cu sange rece:

"La ora 17:00, un autocamion cu tezaurul Administratiei Financiare Soroca, in valoare de circa 15-18.000.000 lei, a plecat de la Cercul de Recrutare spre Piata Unirii, spre a se aproviziona cu benzina, urmand ca apoi sa ia pe administratorul financiar Ion Gheorghiu si capitanul Georgescu de la acelas Cerc de Recrutare, care urmau sa conduca transportul.

In Piata Unirii, insa, autocamionul in care se aflau locotenentul Pavelescu Gheorghe, mai multi subofiteri, Vartolemei, dirigintele oficiului postal si avocatul Gheorghe Stanescu, a fost oprit de evrei, care au rupt galoanele locotenentului Pavelescu si ale subofiterilor, in asistenta soldatilor sovietici.

In fata acestei situatii, locotenentul Pavelescu si Vartolomei au dat 50-60.000 lei la doi evree, cari i-au scos din multime. Subofiterul Ene, fugind, a fost impuscat pe la spate.

Avocatul Stanescu a fost dat jos din masina, de catre avocatul evreu Pizarecsky Alexandru si din informatiuni reiese ca a fost executat. Autocamionul cu tezaurul a ramas in mainile bandelor de evrei.

Din informatiuni rezulta ca au fost asasinati ulterior de evrei administratorul financiar Gheorghiu Ion si capitanul Georgescu, de la Cercul de Recrutare."

Nu ratati, miercuri, partea a doua a documentarului

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 18359 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In 1940,

Romania a cedat teritorii fara a trage un foc de arma!Pentru acest lucru,cine e de vina?

 

La aceste excese a contribuit si un numar insemnat de evrei

Acuzati un popor pentru o mana de c.retini.
Apoi va mirati cand ne fac toti t.igani peste hotare.

 
 

Cum zicea Elie Wiesel:

"Evreii au ucis, au ucis, au ucis". De completat: "evreii ucid si vor ucide sub acoperirea legii divine speciale ĂȘntru poporul ales".

Evreii i-au urat si-i uresc pe romani!!!

Si-n Romania ciuntita majoritatea sefilor Securitatii si activistilor comunsiti au fost evrei si ei se fac vinovati de crimele comise in numele luptei de clasa in perioada 1945-1965 cand sute si sute de mii de romani au cazut prada urii lor viscerale impotriva nostra. Dupa marea epurare efectuata de Dej peste 500 dintre calii neamului romanesc au emigrat in Israel unde au primit pensii grase platita de statul roman. Multi dintre criminalii care mai traiesc o papa si acum.

Gigele ,

Astea sunt chestii care se cam spun in premiera pe un site ...sa zicem mai important de stiri. Si cand escrocul Ellie wiesel ne acuza pe noi romanii de crima, lasa sa se auda si varianta noastra, ca parca prea erau ei mieluseii si noi calaii.

 

Sovieticii au folosit minoritari dislocati de fostul Imperiu..

... tarist contra majoritarilor, pentru a mentine conflicte artificiale si pentru a-si asigura "ratiunea de interventie". Evrei, gagauzi, mankurti, osetini, abhazi, tatari, azeri etc. au fost asmutiti contra romanilor, ucrainenilor, polonezilor, cecenilor, georgienilor, armenilor etc.

Comunismul si evreii, veche poveste de dragoste. Dar divortul a fost

rapid... Comunistii nu au fost deloc recunoscatori, si au oprimat vechii aliati cu aceeasi violenta ca si pe ceilalti. Istoria este nemiloasa.

 

Chiar asa.

Stalin cred ca a executat cel putin la fel de multi evrei ca si hitler. Dar daca erau bolsevici nu se pune la crime, cica asa a fost justitia sovietika, mai aspra.

Stalin era evreu! Dar de ce a omorit atitia evrei

...tot evreii stiu sa raspunda la aceasta intrebare.

Este o vorba jidaneasca: "Cei mai antisemiti sint evreii!"

curat -murdar,,,,,esti gresit Stalin na fost evreu,,,

el sia aparat ideologia chind in jurul lui erau doar evrei care au adus comunismul si apoi au vrut sal schimbe,,Stalin doar sa inpotrivit si asa lupta cu ei pina la urma lau omorit,,,,,

E bine sa fie cunoscute si faptele evreilor!

Nu au fost niste ingeri......la tupeul pe care il au s-ar putea sa fie considerat articol....anti-semit.

 

Niciun popor nu este format majoritar din ingeri.

Sau daca o fi existat vreunul, a disparut demult in negura istoriei. Orice neam contine si un procent de uscaturi si drojdii.

procentul magic

la astia este suficint de mare, incat sa nu mai discutam de uscaturi, ci din contra de inverzituri, practic toata padurea, exceptand uscaturile...dintre care foarte putini(e) au si ridicat vocea impotriva politicii izraelului

huaaa

evreii "e" buni! evreii nu "face" rele! voi "este" antisemiti!

 

Nu ratati,miercuri partea adua....

Crezi ca mai apare?Eu nu cred.

 

Nu cred

ca va mai apare in editia de maine.10 octombrie este Ziua Comemorarii Holocaustului.Eventual in editia de joi.

Nu ratati,miercuri partea a doua....

Crezi ca mai apare?Eu nu cred.

 

Crimele si abuzurile au fost comise de bolsevici

de toate neamurile, nu numai de bolsevici evrei. Dar cum la vremea respectiva antisemitismul era in mare voga, vinovatia a cazut numai asupra lor. Fac urmatoarea remarca: fara zecile de milioane de bolsevici rusi, bolsevicii evrei nu ar fi putut face nimic.

 

Se specifica clar

In note se specifica clar ca populatia evreeasca intampina armata rusa, si populatia evreeasca a creat acele baraje. Bolsevismul ink nu era organizat la noi(statal ma refer).

Exista in forma conspirativa,

finantarea fiind asigurata de Rusia prin asa-zisul ajutor rosu.

Adevaratul Holocaust

Acesta este adevaratul Holocaust. Numarul romanilor morti de mainile evreilor este mai numeros decat numarul evreilor morti de mainile romanilor. Asta ca sa numai spunem ca in timpul razboiului numerosi evrei au fost ajutati de romani si drept rasplata asta au primit.

 

Pai atunci,

de ce nu adunam dovezi si cerem despagubiri de la Federatia Rusa, succesorul de drept al ciumei rosii?

i.mardan,,,,,ce naiv esti si patriot prostutz,,,,,ca doar

nor fi fosta evrei chiti tortionari au fost,,,90% erau romani nealcosi,,,care bateau si omorau in lagare,gardieni,comunisti nescolati,,,hai nu mai fa pe desteptu si acum vad cum se fura si altii sant lasati in mizerie in special pewnsionarii si copii,,,romanii sant o natie de needucati si nespalati,,,,si apoi ce ma deranjeaza cu patriotism ieftin ca tine,,,cum drac iti explici tu si alti destepti ca tine ,ca intro tzara bogata se duce pe p,,ula in mocirla tot mai jos,,,,,si azi toata clasa politica e plina de comunisti,,,dupa capul tau pueril in '89 a fost revolutie sau o mare ingramadeala,,,cum drac ca tot comunisti erau la balcoane,,,,,hahahahahaho tzara de prosti,,,,,hahahahaha

Izic si cu strul ba frate, lucrau la securitate!

Dupa 1945 numai vreo 2 milioane de romani au arestat si terminat in inchisoari si lagarul de la canal!Asa au distrus elita tarii:profesori ,doctori ,ingineri ,ofiteri dind tara cu 100 de ani inapoi
seful securitatii zis pantiusa timofei bondarenko rebotezat ilie pintilie!adjunctul lui boris grunberg alias nikolsky!si altii:
1. ana pauker, alias anna rabinsohn, ministru de externe si agenta moscovei la bucuresti.
2. ilka Wassermann, reala directoare a min. de externe.
3. josef kishinevski, alias jakob broitman, vice presedinte al consiliului de ministri si membru al cc.
4. teohari georgescu, alias burah tescovich, ministru de interne.
5. lothar radaceanu, alias lothar wuertzel, ministru.
6. miron constantinescu, alias mehr kohn, originar din galati, ministru al minelor si membru in cc.
7. moises haupt, general, comandant militar al capitalei.
8. laurian zamfir, alias laurian rechler, general, sef al securitatii, originar din braila.
9. heinz gutman, sef al serviciului secret civil.
10. william suder alias wilman suder, sef al contra spionajului.
11. roman walter, alias walter neulÀnder, tatal lui petre roman, organizatorul securitatii si sef al serviciului de educatie, cultura si propaganda al armatei.
12. alexandru moghioros, ministru al nationalitatilor, evreu din ungaria.
13. alexandru badan, alias alexander braunstein, sef al comisiei de control al strainilor.
14. maior lewin, evreu, fost ofiter in armata rosie, sef al cenzurei pentru presa.
15. colonel holban, alias moscovich, sef al Securitatii pe Bucuresti.
16. george silviu, alias gersch gollinger, Secretar general in ministerul de interne.
17. erwin voiculescu, alias erwin weinberg, sef al departamentului pentru pasapoarte in ministerul de externe.
18. stupineanu, alias stappnau, sef al spionajului economic.
19. emmerick stoffel, evreu din ungaria, ambasador al romaniei in elvetia.
20. harry fainaru, alias hersch feiner, sef de legatie in ambasada din statele unite.
21. ida szilagy, evreica, prietena a lui ana pauker, reala conducatoare a ambasadei din londra.
22. n. lazarescu, alias burach lazarovich, insarcinat de afaceri al romaniei la paris.
23. simon oieru, alias schaeffer, subsecretar de stat.
24. liuba kishinevski, alias liuba broitman, presedinta a femeilor romane antifasciste.
25. lew zeiger, evreu director general in ministerul economiei.
26. zeider, jurisconsult al ministerului de externe.
27. silviu brucan, alias brukner, redactor sef al scanteii, el conducea intreaga campanie care viza comunizarea. In acelasi timp el conducea si inscena campania antisemita din romania.
28. samoila, alias samuel rubenstein, director guvernator al scanteii.
29. horia liman, alias lehman, redactor secund al scanteii.etc
90% din conducerea tarii erau perciunosi!

legionarule bine zici,,,au fost multi evrei,,,dar asta e doar,

jumate de poveste ,,cei si mai perversi au fost romanii,,,,mie greatza si sami aduc aminte de ei,,,romani de o cruzime fara margini needucati ce au facut cu semenii lor oamenii si pe deasupra si romani,,,,multi evrei sant nemernici dar romanii sant si mai nemernici,,,,,,,,

(C)helios la creier,poti sa dai nume de tortionari

...romani?
eu iti pot da nenumarate exemple care dovedesc(exprimate de victimile lor)ca cei mai multi si cei mai feroce calai,tortionari din lagarele romanesti ERaU EvREI
hai,provoaca-ma, daca,,te tine"

 

 

Inainte sa plec prin lume, credeam si eu povestile

acestea cu evreii salbatici, evreii primitivi, evreii murdari, etc. Vreau sa va spun ca in America le-am vazut si cartierele, am si cunoscut direct destui dintre ei. Si nu mi s-au parut deloc murdari sau primitivi. Din contra, foarte multi dintre ei erau oameni culti si educati in spirit european, iar casele in care locuiau erau printre cele mai ingrijite. Singurul lucru pe l-as putea reprosa intrucatva este ca au un dezvoltat spirit negustoresc, ca toate popoarele mediteraneene, incercand permanent sa te ciupeasca la bani. Dar faceau asta in mod absolut civilizat, niciunul nu baga mana in buzunar cuiva cu forta. Ei numai te momeau/incercau. Daca erai fraier, te ardeai. Daca nu, nu. Dar tot asa erau si grecii, armenii, georgienii, chiar si multi dintre americanii de origine engleza.

dupa cum am spus in comantariu

"Desigur, nu toti". Eu vorbesc de grupul care e obsedat de destinul lor de a ocupa intreaga planeta. De acord cu tine, nu toti sunt asa.

Povesti

Domnule, se pare ca dumneata ai fost numai in excursie. Du-te acolo, stai printre ei, lucreaza cu ei, si dupa aia mai vorbim.
Am mai vazut creaturi da ca astia ba.

sa nu evaluam o natie in functie de conditiile extreme

Sunt sigur ca evreii nu au fost mielusei de-a lungul istoriei lor,dar sa nu ii facem vinovati pe ei pentru ocuparea Basarabiei si pentru ce ne-au facut bolsevicii.
Ar trebui sa luam exemplu uniatea lor ca popor si spiritul lo de sacrificiu pentru afirmarea natiei lor.
Si ori cat am vrea sa aruncam vina pe evrei (conform teoriilor conspirationiste) s-au dovedit verticali in ceea ce priveste atitudinea lor.

 

Asa este.

Lenin, despre care se spune ca era pe jumatate evreu nu ar fi putut instaura niciun bolsevism in Rusia fara puhoaiele de muscali invidiosi si puturosi.

dottoreLove,zici,bolsevismul a fost adus in Rusia"

de ,,muscali invidiosi si puturosi"?
poti sa-mi explici de ce in Rusia Ortodoxa au fost distruse mii de biserici si manastiri, dar NiCi 0 $inAG0GA?
toate crimele comise de,,bolsevici(tradus prin ,,majoritar"in limba rusa)au fost inspirate si incitate de organizatia satanista a masonilor din dinastia financiara a casei Rotschield

verticali?

mi-se rupe catargul garbovit de verticalitatea poporului evreu. O tema de discutie, care nu ar trebui nici macar mentionata. Sunt cei mai verticali, pentru ca sunt singurii! Toti restu' e ...lime.

 

Nu cred

Pentru domnul Schwartenberg,postul tv este o afacere,ca oricare alta.Nu-l vad implicandu-se in politica editoriala,dansul nefiind ziarist ci medic.

nu va faceti griji.........

iranul o sa rezolve problema pt urmatoarea mie de ani....

 

Iranul o sa se rezolve pe el, pentru vreo 50-100 ani.

Nu se vor risca rusii si chinezii de dragul barbosilor de la Teheran, ii vor lasa pe americani si israelieni sa-i faca varza. Dar asta numai daca nu-i spanzura mai inainte iranienii de barbi, pana sa ajunga pe-acolo tancurile Abrams.

este nedrept pt noi!!!

-asta e istoria pe care nu o stim, pe care nu o vor studia (sper sa nu!) copiii nostri la scoala!
-cum poti fi tolerant, intelegator, echilibrat in felul cum gandesti si judeci istoria recenta daca nu esti informat cum trebuie? de ce ni se ascund lucrurile astea?
-un alt exemplu foarte relevant este Max Goldstein-evreu din Barlad-(agent sovietic), care a detonat o bomba in parlamenul Romaniei in per. interbelica si a ucis un ministru! mda, un fleac pt istoria noastra....oare???!!!
-gasiti pe wikipedia!

 

Domnule Dologa.

Cauta prin arhive sa vezi ce au facut "nacealnicii",multi dintre ei evrei,intre Iulie 1940 si Iunie 1941.Ei sunt cei care au alcatuit listele cu Romanii si Ucrainienii (sute de mii) care au fost deportati in Iakutia si in Kazahstan.
Mai vezi si cum au fost "rasplatiti" acei "nacealnici" de catre consatenii lor la reluarea Basarabiei si Bucovinei.In unele locuri trupele romanesti i-au salvat de la exterminare.
Rudele mele din partea sotiei sunt Cernauteni.Au trecut prin cele doua evacuari.Te trec fiori ascultand prin ce au trecut.
Este istorie si trbuie sa o stim,cu bunele si cu relele ei.

 

EVREII....

....asta fac de cand e lumea si in toata lumea. Se mira ca lumea are ceva cu ovreiul... Si tipa sus si tare ca ceilalti sunt antisemiti. Dar evrei sunt anti restul lumii.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor