Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (II)

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 08:39

   

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (II)
Pe 28 iunie 1940 ultimatumul este acceptat. Unitatile sovietice ocupa Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta.

Sunt impiedicate evacuarile, refugiatii sunt atacati si agresati, constransi sa nu plece, iar ostasii romani, prinsi si batjocoriti, unii ucisi. La aceste excese au contribuit si un numar insemnat de evrei. Documentele vremii le-au consemnat fara tagada violentele si injosirile comise. Unii au pactizat cu trupele sovietice, in timp ce altii s-au dedat la acte barbare.

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (I)

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (III)

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (IV)

Informatii cu privire la evenimentele din Soroca se regasesc si intr-un raport, cateva luni mai tarziu, intocmit de Serviciul Special de Informatii, aflat la Arhivele Nationale Romane, fondul Presedentiei Consiliului de Ministrii- SSI, dosarul cu numarul 2/1940:

"In ziua de 28 iunie 1940 trupe de cazaci au ocupat orasul, arestand pe maiorul Voicescu Valeriu, sublocotenent in rezerva Donciu Mihail, subofiterul Mocala si doi soldati, toti din Regimentul 39 Infanterie, precum si intregul personal al manutantei.

In aceeasi zi, comunistii evrei, condusi de avocatul evreu Michel Fleshor, au ocupat Primaria si Politia, ocazie cu care au impuscat pe comisarul-ajutor Murafa si pe agentul Eustatiu Gabriel. Acestia au mai rupt epoletii locotenentului Pavelescu si subofiterilor impuscand pe subofiterul Ene.

De asemenea, au atacat autocamionul Administratiei Financiare, retinand pe administratorul Gheorghiu, rupand epoletii maiorului Vartic, comandantul Legiunii de Jandarmi Soroca, capitanului Ramadan si oprind numerosi preoti sa se evacueze."

In continuare se mentioneaza faptul ca aceste intamplari au fost "comise la indemnul si sub conducerea soldatilor si ofiterilor sovietici."

In aceeasi sursa mai apar, printre altele, si informatii conform carora un numar de evrei din Tighina au atacat jandarmii in zilele de 28 si 29 iunie, carora le-au furat uniformele, ca apoi sa ii agreseze pe refugiati.

Dupa cum se indica in nota din 1 iulie 1940, evenimente de acest fel au continuat sa se petreaca in Chisinau si Cernauti, unde evreii au iesit in strada, au arborat drapele rosii, au eliberat detinuti din inchisori, au devastat biserici si au impiedicat evacuarile.

Tragedii dincolo de granita

In Galati s-au intamplat evenimente la fel de grave cand un grup de doua mii de basarabeni, intr-o proportie covarsitoare evrei, asteptau sa se refugieze dincolo de Prut, in teritoriile cedate.

Numai ca unii dintre ei, iritati de faptul ca trenul lor se lasa asteptat, s-au revoltat. Lucrurile au degenerat cand ostasii romani insarcinati cu paza au tras focuri de avertizare.

Dinspre multime se trage si ostasii raspund in forta. In urma acestui schimb de focuri, doisprezece oameni isi pierd viata, patruzeci au fost raniti si optzeci au fost arestati.

Marturiile sunt fara echivoc in a-i numi pe evrei ca fiind in parte responsabili de unele crime si violente in timpul retragerii din Basarabia si nordul Bucovinei.

Este consemnat in raportul de pe 7 iulie 1940 pana si faptul ca "[....] fruntasii evrei intentioneaza sa publice o declaratie de desolidarizare a evreilor din Vechiul Regat de actiunea criminala a consangenilor lor din provinciile ocupate."

O alta perspectiva asupra evenimentelor

Insa, facand referire la aceste violente si culpa evreilor, in capitolul dedicat acestui subiect in raportul final al Comisiei Internationale pentru studierea Holocaustului, se stabileste inca de la inceput ca:

"Un cliseu dominant in istoriografia romaneasca despre perioada 28 iunie-3 iulie 1940 este cel potrivit caruia evreii din Basarabia si nordul Bucovinei s-au comportat vexatoriu fata de autoritatile si de trupele romane in retragere. Aceasta credinta, desi falsa, a fost folosita pentru a justifica actiunile ulterioare antievreiesti ale romanilor."

Desi existenta unor multitudini de surse care ii invinuieste pe evrei nu este combatuta, in raportul final al Comisiei Internationale pentru studierea Holocaustului se pune sub semnul intrebarii masura in care ele ar fi izvoare obiective.

Nu ratati, joi, partea a treia a documentarului
Sursa: Ziare.com

Articol citit de12505 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Mihai1
rank 1
Minciuni de milogi obraznici
"Aceasta credinta, desi falsa, a fost folosita pentru a justifica actiunile ulterioare antievreiesti ale romanilor." Care sunt actiunile antievreiesti ulterioare ale romanilor? Caci inafara de propaganda ticaloasa evreiasca pe care o gasesti de exemplu in wikipedia care vorbeste de sute de mii de morti evrei asasinati de romani-unde or fi ingropati toti astia ca doar nu s-au evaporat-istoria nu aduce nici o dovada materiala
geluamin
rank 1
Evreii i-au urat si-i uresc pe romani!!!
Si-n Romania ciuntita majoritatea sefilor Securitatii si activistilor comunsiti au fost evrei si ei se fac vinovati de crimele comise in numele luptei de clasa in perioada 1945-1965 cand sute si sute de mii de romani au cazut prada urii lor viscerale impotriva nostra. Dupa marea epurare efectuata de Dej peste 500 dintre calii neamului romanesc au emigrat in Israel unde au primit pensii grase platita de statul roman. Multi dintre criminalii care mai traiesc o papa si acum.
george
rank 1
Greseala d-le
Din ceea ce stiu si am trait evreii au fost si sant niste profitori si oportunisti avand pe undeva un comportament asemanator tiganilor,adica atunci cand sant multi fac tot ce le trece prin cap si tot ei tipa ca sant persecutati(a se vedea ce au facut in Palestina)iar daca o iau pe cocoasa atunci sa te tii.S-ar parea ca in Holocaust(pe care nu-l neg dar a fost cumva si provocat)au murit cam tot atatia evrei cat nemti au omorat rusii in filmele lor.Lagarele de exterminare n-au fost facute doar pentru evrei dar ei au tipat mai tare.
radup
rank 5
Evreii bolsevici?
Asa se poate spune si de germanii care i-au pus in lagar pe evrei,tigani,polonezi,rusi.... ca erau doar germanii nazisti care au facut asta. Cred ca e cazul sa devenim sinceri unii fata de altii si sa recunoastem ca a existat (si mai exista inca) un gen de primitism latent in natura umana (etnico-transcendent daca vrei), care in anumite circumstante, (in crize economice de cele mai multe ori), iese la iveala si se manifesta violent.
Ca evreii au pacatele lor, o spun multi dintre ei. Iata aici un exemplu:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3342999,00.html
DR.STRANGELOVE
rank 5
Crimele si abuzurile respective
au fost comise de evreii bolsevici pentru ca erau bolsevici, nu pentru ca erau evrei. Concluzia rapoartelor SSI din acele vremuri este viciata de antisemitismul care devenise aproape o politica de stat. Astfel de exagerari, ca si cele potriivit carora romanii ar fi asasinat sute de mii de evrei, nu sunt conforme adevarului istoric si nu fac bine nimanui.
GABIERUL
rank 5
Da' DE CE erau Unii Evrei, Bolsevici ...
Daca pa Aia Saracii ii pot intelege, in Cazuu' Bogatilor (Avocatuu' Flesher, zbs. )

NU prea le mai explic "Bolsevismuu' "

Cestiunea,

- ori se dezbate pana la Capat
- ori NU se dezbate deloc ... :)):)):))

Din Dilema ASTA nu putem pen'ca sa iesim ...
geluamin
rank 1
2. Listă de comunisti evrei din Romania!!!
"Graur Alexandru alias Alter Brauer, director general al Societătii Radiofonice Romane.
Gurevici Hers Leib
Gutmann Heinz, sef al Serviciului Secret Civil.
Haupt Moise, general, comandant militar al Capitalei.
Holban alias Moscovich (Moscovitz), sef al Securitătii pe Bucuresti.
Hollingher Isidor (Hollinger)

Ion Iliescu
Iliescu Ion, Presedinte al Romaniei
Iosifescu Silviu (Silvian!) alias Samson Iosifovich, cel care i-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahută, de continutul care nu se armoniza cu comunismul.
Jehan Mihai, alias Jakob Michael, sef al industriei cinematografice romane.
Kleiman (Kleinmann), Moisei Solomonovici
Kofman (Kaufmann?) Iakov
Kohn Hillel
Koller Stefan, (colonel of State Securitaty, comander of Aiud Prison)
Lăzărescu N. alias Burach Lazarovich, insărcinat de afaceri a Romaniei la Paris.
Leibovici, Strul Abramovici
Lemkovici Feiga
Levin Misha secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
Luca Elisabeta
Lupu Petre (Pressman, Pressmann)
Lutenko Moisei
Levin, fost ofiter in Armata Rosie, sef al Cenzurei pentru presă.
Liman Horea, alias Lehman, redactor secund al Scanteii.
Marin "Gaston" Gheorghe (Gh. Grossmann)
Mezincescu Eduard (Mezingher, Mesinger)
Moghioros Alexander, Ministru al Nationalitătilor, evreu din Ungaria.
Morghenstern (Morgenstern), Izrail (Israel) Markovici
Nas Leon (Littman, Littmann)
Nicolschi Alexandru (Boris Grünberg), colonel of State Securitaty
Manole Ofelia
Oieru Simon, alias Schaeffer, subsecretar de stat.

Bogdan Olteanu
Olteanu Bogdan, presedinte al Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei

Ana Pauker (Hannah Rabinsohn)
Pauker Ana alias Hannah Rabinsohn , Ministru de Externe si agenta nr.1 a Moscovei la Bucuresti.

Marcel Pauker
Pauker Marcel
Pintilie Gheorghe (Pantelei "Pantiusa" Bodnarenko; numele idis necunoscut; Grünberg?), general de Securitate; sotia, Ana Toma
Porumbacu Veronica (Scherfelberg), poetă
Rădăceanu Lotar alias Lothar Wuertzel, ministrul muncii.
Răutu Leonte, alias Lev Oigenstein
Roller Mihail, Presedinte al Academiei Romane, autorul istoriei falsificate a Romanilor."
Preacuriosul
rank 5
Stii de ce nu-i poţi inţelege?
Pentru că cei săraci erau ocupati cu munca. Cei bogati, care se imbogătiseră deja de pe urma administratiei romanesti din Basarabia si Bucovina, sperau că, o dată cu venirea unei noi administratii, in spetă cea soviatică, isi vor mări avearea dacă se arată de partea noilor sositi si ii scuipă pe cei plecati. Din păcate pentru ei au luat o foarte mare teapă! Cred că ARBEIT MACHT FREI - sloganul xcare le-a iesit pe nas, a fost inventat de nemti penru evreii bogati, cum sunt cei care au impuscat militari si civili romani.
geluamin
rank 1
1. Listă de comunişti evrei din România!!!
"Această listă include evreii care au preluat guvernarea Romaniei in primii ani ai regimului communist adus de tancurile sovietice. Acesti evrei au făcut un Holocaust (Genocide) impotriva romanilor care este parte a Holocaustului Rosu. De asemenea, lista ii cuprinde si pe evreii care au venit la putere după 1989 si care sunt produsul sistemului comunist.
Abraham Ecaterina
Apostol Gheorghe, alias Gerschwin, presedinte al Sindicatului Muncitoresc
Aritonovici Sami
Badan Alexandru, alias Alexander Braunstein, sef al Comisiei de Control al Străinilor.
Bakal Israil
Baranga Aurel alias Ariel Leibovich, inspector general al artelor.
Bădău Alexandru, alias Braunstein seful sectiei de evidentă a străinilor
Beiner Sigi (Sigfried? Siegmund? Bainer, Bayner)
Bercovici Levin alias Lewin Bercovich, tiran al Universitătii din Bucuresti, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.
Bogopolski Haim
Breslasu Marcel, alias Mark Breslau, director general al Departamentului Artelor.
Brucan Silviu (Samuil Brukner, Samuel Bruckner), redactor sef al Scanteii
Bruhis Mihail (Strul Pinhusovici Kofman, Kaufmann)
Bughici Simion
Bunaciu Avram alias Abraham Gutman, Secretar General al Adunării Nationale, realul conducător al Adunării.
Cassian Nina (Renée Annie Cassian), poetă
Călugăru Ion, scriitor
Chisinevschi Iosif alias Iakob Broitman, vicepresedinte al Consiliului de Ministri si membru al Comitetului Central.
Chisinevschi Liuba alias Liuba Broitman, presedintă a Femeilor Romane Antifasciste. UFDR [sotia evreului: Iosif Chisinevschi].
Cristescu Pavel alias Kleinmann
Crohmălniceanu Ovid (Moise Kahn), critic literar
Crăciun Constanta
Costea (Zeider), Mirel, in 1944 era Seful Serviciului de Informatii din Formatiunile de Lupta Patriotice, sef Sectia Cadre a CC al PCR.
Cotovschi Grigore
Czeller (Zeller), seful securitatii in nord-vestul Ardealului.
Constantinescu Miron alias Mehr Kohn, Ministru al Minelor si membru al Comitetului Central.
Dobrogeanu-Gherea Constantin, alias Solomon Katz –social democrat.
Dulgheru Mihai(Dulbergher Mihai - State security colonel, inspector of all prisons)
Ebner Silvia
Einhorn Wilhelm
Faierstein (Feierstein, Feuerstein) Raia (Raisa?)
Fainaru Harry, alias Hersch Feiner, sef de legatie in Ambasada din Statele Unite.
Flexer Michael (Flechser, Flachser)
Florescu Mihail alias Iacobi
Frenkel Isak
George Silviu, alias Gersch Gollinger, secretar general in Ministerul de Interne.
Georgescu Teohari, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.
Goldberger Fanny
Goldberger Nicolae (Goldberger Miklós)
Goldstein Max
Goldstein Seiman "
Crestin
rank 4
Imi aduci aminte
De programele antivirus. Nici nu se stie ca sunt acolo dar cand apare ceva de interes, intra in actiune.
geluamin
rank 1
2. Listă de comunisti evrei din Romania!!!
"Roman Valter, alias Ernő Neuländer, maior KGB, tatăl lui Petre Roman, sef al Serviciului de Educatie, Cultură si Propagandă al Armatei.
Samoilă alis Samuel Rubinstein/Rubenstein, director guvernator al Scanteii.
Sielberman (Silbermann) Iosif
Saevici Faibisch
Sam Asriel, alias Serban, secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
Schnapp, director guvernator al ziarului Romania Liberă.
Sencovich Alexander, secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
Sepeanu Tudor
Stoica Gheorghe (Moscu Cohn)
Stupineanu, alias Stappnau, sef al Spionajului Economic.
Stöffel Emeric, evreu din Ungaria, ambasador al Romaniei in Elvetia.
Suder William, alias Wilman Suder , sef al Contra Spionajului.
Szillagy Ida, prietenă a Anei Pauker, reala conducătoare a Ambasadei din Londra.
Strul Mauriciu, comander of State Security in Galati
Teigher Simion (Teiger)
Tertulian, N. (Nathan Veinstein/Weinstein), literary critic
Tismăneanu Leon (Lev Moiseevici Tismenetki)
Toma Sorin (Moscovici), pressman of "Scanteia"
Ungureanu Mihai Răzvan, membru supleant in Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist
Vass Ghizela, a condus sectia externe, evreică maghiară, bunica lui Bogdan Olteanu
Vihrev, Abram Naumovici
Vinter Joan alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al Romaniei.
Voicu Stefan (Aurel Rottenberg)
Voiculescu Ervin alias Erwin Weinberg, sef al Departamentului pentru pasapoarte in Ministerul de Externe.
Zaharescu Barbu (Zuckerman, Zuckermann)
Zamfir Laurian, alias Laurian Rechler, general, sef al Securitătii.
Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe.
Zeiger Lev, director general in Ministerul Economiei.
Zighelbaum (Ziegelbaum), Strul
Wassermann Ilka, reala directoare a Ministerului de Externe.
Weigel, tiranul Universitătii din Bucuresti. Conducea operatia de epurare a studentilor anti comunisti.
Weiss Ludovic"
legionarul verde
rank 2
Experimentul continua ,cobaii sintem noi...
Taticii bolsevismului ei au fost ,al capitalismului tot ei ,comunismul a fost abandonat dupa un secol ,capitalismul cam gifiie secatuit de capusa numita marea finanta mondiala!Rokefeleri si Rotschizi nu a vazut nimeni muncind si totusi sint plini de bani!
Marea criza cade pe spinarea amarastenilor!Noua ordine mondiala o sa fie plina de surprize surprize!ps o ciudatenie generatia de trepadusi emigrata de la noi in izrael fosti aghiotanti in anii de dupa 45 la exterminarea a doua milioane de romani care mai traiesc au facut procese contra statului roman pt persecutare ,ei care taiau ,spinzurau ,arestau si deportau in Baragan ori la canal elita tarii!De ce oare munca nu place natiilor a caror nume incep cu tz si ji? mister total!
PeterPan
rank 5
De unde ai aflat tu ca Rockefeller era evreu?
Hai sa iti dezvalui eu un mare secret: nu era evreu! Iar familia Rotschild, care da, este de origine evreiasca, au inceput imperiul lor financiar de la un magazin de nasturi din getto-ul Frankfurt-ului. Si au cladit totul prin munca, de-a lungul catorva generatii. Nu numai tinutul lopetii in mana se cheama munca. Pricepisi, Paraipane?
Dumi10
rank 5
Nu pricepe,
el a ramas in anii '30!
legionarul verde
rank 2
Petre peana, zi tu zau ,itzic strul era jid-vreu?
Specula si camataria reprezinta munca perciunosilor!
Fa o excursie in statele unite perciunoase sa vezi alte natii traind din munca de azi pe miine,iar perciunosii din jmecherii ca cele de mai sus numite de ei munca cica!Lor si bronetilor le pasa de munca de au dureri oblu la 1 m in fata la pHallus!Au incercat si altii educarea lor prin munca cu rezultat zero...Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti....
geluamin
rank 1
Lista de la 13:10 e lista 3!!!
Din graba am omis sa scriu 2 in loc de 3, scuze.
Gerbeldir
rank 5
...
referitor la raportul final al Comisiei Internationale pentru studierea Holocaustului.....
e o vorbă: nu iese fum fără foc!
Comentariu inadecvat
Gerbeldir
rank 5
exact
si sunt sigur ca la fel au facut si in Lituania!
hop sa le dea in cap autoritatilor locale, sa-i alunge si sa le ia functiile cu sustinerea iubitilor sovietici!
Kanata
rank 5
@Ziare.com
UNDE este "continutul rasist" din comenatriul afisat ?
Mai tovarasi, dormiti cu DEX-ul sub perna ! "Invatati, invatati, invatat" spunea tov. Lenin. Cui nu a placut comentariul meu care reda un fragment din scrisoarea lui Antonescu catre Fielderman ? Eu nu am facut niciun comentariu rasist !
CRIMELE evreilor asupta romanilor au inceput in anii '80 ai secolului XIX si continua pana AZI !
Cand vor fi aduse in fata Justitiei ? ASTA nu va place ?
Peste 2 milioane de romani anticomunisti arestati din care cca. 895.500 si-au lasat vietile in inchisorle comuniso-evreiesti intre 1948-1965. ASTA nu va place ?
NOI VREM ADEVARUL ! si NU minciuni sfruntate ! ASTA nu va place ?
Jos comunistii !
confuZius
rank 4
pentru cei chemati de Domnul
pentru ca sa nu acuzam pe romani de inexactitati , sa ascultam si pe un evreu sadea Gilad Atzmon , sa vedem ce scrie domnia-sa in lucrarea < Cele mai frecvente erori ale poporului israelian > ;
nicolae
rank 5
FALS...??????????
Aiurea. Se mizeaza pe faptul ca mai sunt foarte putini participanti in viata. E adevarat. Rusii si-au incalcat conditiile impuse si au devansat trupele romane care se retrageau. Au oprit trupele romane care se retrageau si echipe de evrei au inceput sa-i interogheze cu referire la motivul pentru care vor sa se intoarca in Romania. Cei ce refuzau sa ramana in Basarabia erau batuti, erau deposedati de bunuri inclusiv hainele si incltamintea, calu, arma, etc. Au fost batjocoriti in toate chipurile, de evrei, ostasii rusi asistand pasiv la aceste scene. Multi soldati simpli au murit sau au ramas cu handicap fizic pe viata numai pentru ca erau ramani si vroiau sa se intoarca acasa. Faptasii au fost fara exceptie evrei basarabeni. Forurile internationaledin timpurile noastre pot mintii fara rusine. Dar nu o sa poata sa ne spuna de ce in toata lumea sunt oameni care au avut si ceva impotriva evreilor. Aceasta ura este gratuita sau..., Nu sunt prea multi antievrei? Nu e caraghios ca orice pozitie antievreiasca e categorisita ca o dovada de antisemitism?
KPK1
rank 5
Cititi documente oficiale.
In majoritatea documentelor oficiale despre represaliile impotriva celor ce au actionat asupra armatei si oficialilor Romani din Basarabia si Bucovina de Nord se specifica "iudeo-comunisti".Deci represiune anticomunista fiind si evrei.Nu toti evreii au fost persecutati.O recunoaste si d-l Fielderman,seful comunitatii evreiesti si fost coleg de liceu cu maresalul.Era in relatii destul de bune cu maresalul,cu care a si colaborat in multe domenii privind comunitatea.Comunitatea a facut donatii de miliarde de lei la efortul de razboi al Romaniei.
LIBERALUL
rank 5
Iată şi partea a II a...
Si nu plăcere aflăm lucruri care nu ar fi trebuit să se petreacă niciodată pe pămant romanesc de către străini!Cum nici oribilele crime contra evreilor nu trebuiau să se petreacă!Regretabil că se tot interpretează vorbele,cand se stie că orori au fost săvarsite si contra evreilor,slsavilor,romanilor,
negrilor,tiganilor...Asa de-avalma,doar cu vina că apartineau acelor natii si toate de către oameni cu pretentie de civilizatori!
IDT
rank 5
INCREDIBIL-Comentariul de mai jos (autor Kanata) declarat inadecvat
"Un cliseu dominant in istoriografia romaneasca..Aceasta credinta..
.., desi falsa.."
Cliseu ? Falsă ?!? Iată ce scria Maresalul Antonescu despre "falsitatea" acelor acte antiromanesti din 1940 (am scris cu litere capitale Dovada) :
“Chiar inaintea sosirii trupelor sovietice, evreii din Basarabia si Bucovina, cei pe care-i apărati, au scuipat ofiterii nostri, le-au smuls epoletii, le-au rupt uniformele si cand au putut, ca niste lasi, au bătut si ucis soldatii nostrii. Avem Dovezi.
Aceiasi nenorociti au intampinat trupele sovietice cu flori si au sărbătorit cu mare bucurie. Avem FOTOGRAFII SĂ DOVEDIM acestea...
Din pivnitele Chisinăului, martirii nostrii sunt zilnic scosi, cadavre teribil de mutilate drept multumire pentru mana prietenească care timp de 20 de ani a fost intinsă acelor bestii nerecunoscătoare..
Dacă intr-adevăr aveti suflet, să nu vă fie milă de cei care n-o merită."
Fragment din răspunsul Maresalului Ion Antonescu la scrisoarea Dr. Wilhelm Fielderman din octombrie 1941 care cerea stoparea deportării evreilor din Basarabia, Bucovina de Nord si Moldova de Nord către campurile din Transnistria.
UNDE sunt acele FOTOGRAFII ?!? Au ajuns pe mainile comunistilor evrei postbelici. Ce au făcut cu ele ? DOVADA EXISTA ! Au fost cumva date statului Israel asa cum iudeo-tiganul Ion Iliescu a dat Testamentul susnumitului doctor WF, senator in Parlamentul Romaniei in perioada războilui si sef al comunitătii evreiesti din tara noastră, desi acesta a VRUT ca ele să apartină statului Roman.
Jos comunistii ! Afară alogenii antiromani !
Deci asta e un comentariu inadecvat, nu? Felicitari ZOAIE.COM !
addrian3
rank 2
ada
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/10/10/holocaustul-crestin/#more-45652
Acad Codoi
rank 1
De ce au fost omorati evreii la Iasi?
Am citit mereu povestea evreilor despre asa=zisul pogrom de la Iasi. Am aflat si ce s-a intamplat acolo , de la persoane care au fost la fata locului in acele zile.
Armata romana marsaluia prin Iasi si se pregatea sa treaca Prutul pentru a elibera Basarabia de sub ocupatia bolsevica. In podurile caselor insa se aflau evrei comunisti inarmati cu arme automate( de unde le primisera oare?)care au inceput sa traga si sa secere ostasii romani nevinovati . Acesta marsavie fara seaman produsa de evreii bolsevici care asa au inteles ei sa sprijine conducerea de la Kemlin a produs o emotie fara seaman in intreg Iasul, a suparat pe Maresalul Antonescu dar mai ales a infuriat teribil pe legionari . Criminalii din podurile caselor au fost prinsi si executati salbatic . Din martorii vremii toti cei cu care am vorbit mi-au spus ca aproape toti evreii din Moldova si Basarabia se infectasera cu microbul bolsevismului si mai toti erau comunisti si dusmani Romaniei, fiind sustinatori ai Rusiei sovietice.
iata adevarul, nu a sarit nimenni sa-i omoare din senin, si-au cautat-o singuri.Era in timp de razboi, si orice actiune armata impotriva armatei a primit raspunsul care se da in astfel de ocazii.
Romanii au fost si sunt o natiune pasnica. Evreii au fost primiti in Moldova sa locuiasca si sa-si faca o viata dar in momentul cand musti mana care te-a hranit nu te poti astepta la nimic bun.
Revelare
rank 1
Nu au fost evrei, au fost
cetateni romani, care s-au comportat neloial, tradator, fata de statul ai carui cetateni erau si care pot fi judecati individual pentru faptele comise de fiecare in parte.
Intr-un alt context se poate constata ca multi dintre acesti cetateni romani erau de origine everiasca si se stie bine ca multi ce au plecat atunci peste Prut la est sau s-au retras in 1941 cu rusii peste Nistru au disparut definitiv in gulagul sovietic.

In 1997 , 5% din populatia statutlui evreu era de origine din Romania, acest lucru trebui folosit ca argument, si nu ce au facut unii evrei la evacuarea Basarabiei, pt. ca tot atunci alti evrei s-au refugiat din calea sovieticilor la vest de Prut.
In acelasi timp inca mii de evrei slujeau loial ca civili sau militari...

Intr
Ariana69
rank 1
Carti iudeo-masonerie
Mai multe carti despre iudeo-masonerie si despre rolul nefast pe care l-a avut aceasta asupra Romaniei gasiti aici:
http://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/biblioteca-virtuala/
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor