Ziare.com

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (III)

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 09:23

   

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (III)
Pe 28 iunie 1940 ultimatumul este acceptat. Unitatile sovietice ocupa Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta. Sunt impiedicate evacuarile, refugiatii sunt atacati si agresati, constransi sa nu plece, iar ostasii romani, prinsi si batjocoriti, unii ucisi. La aceste excese au contribuit si un numar insemnat de evrei.

Documentele vremii le-au consemnat fara tagada violentele si injosirile comise. Unii au pactizat cu trupele sovietice, in timp ce altii s-au dedat la acte barbare.

Desi existenta unor multitudini de surse care ii invinuiesc pe evrei nu este combatuta, in raportul final al Comisiei Internationale pentru studierea Holocaustului se pune sub semnul intrebarii masura in care ele ar fi izvoare obiective.

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (IV)

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (II)

Evreii si crimele antiromanesti: O controversa nerezolvata (I)

Marturiile vremii sunt criticate

Generalizarile, exagerarile, prejudecatile, lipsa detaliilor, a luciditatii si claritatii, informatiile neverificate, pana si paranoia unora dintre autorii inscrisurilor ar fi numai o parte a motivelor pentru care valoarea documentara a acestor surse ar fi compromisa.

Se arata ca evreii erau la fel de tematori ca si romanii fata de sovietici si daca intr-adevar ar fi fost neloiali nu s-ar fi retras odata cu trupele romane si ar fi ramas in teritoriile cedate.

Justificari ce ridica probleme

Insa ministrul Internelor, generalul David Popescu, face cunoscut intr-un comunicat eliberat pe data de 4 august, ca in doar doua luni de la raptul teritorial 112.000 de oameni au trecut granita in Uniunea Sovietica, raspund acuzatiilor internationale ca evreilor li se ingradeste libertatea de miscare.

Tot in respectivul raport, se face asertiunea ca documentele nu fac deosebiri intre evrei si urcrainenii din teritoriile cedate, cei din urma fiind cunoscuti pentru sentimentele prosovietice.

Prin urmare nici masura in care evreii au participat la actiunile antiromanesti nu poate fi stabilita, mai ales ca sunt pomenite si cazuri in care insisi functionarii romani i-au binevenit pe sovietici.

Sunt redate apoi cateva randuri scrise de regele Carol al II-lea care se arata dezamagit de faptul ca numerosi lideri locali au tradat si pactizat cu sovieticii.

Insa, si nu este singurul exemplu, citind nota informativa din 30 iunie 1940, se poate observa clar ca se face deosebire, mentionand ca vinovati pentru tulburari evreii comunisti, impreuna cu ucrainenii.

Si mai suspecta este sublinierea faptului ca si romanii au avut un comportament blamabil, dand spre ilustrare cazul primarului din Soroca, Gheorghe Lupascu, care i-a primit cu bratele deschise pe sovietici.

Tertipul logic folosit urmareste discreditarea celui ce invinuieste, prin prisma faptului ca si el se face vinovat de faptele pe care le acuza.

O astfel de argumentare eronata urmareste doar sa compromita pentru a se evita un raspuns clar la acuzatiile formulate.

Pentru ca raportul se foloseste de inscrisurile regelui Carol al II-lea, putem in acest sens sa precizam si insemnarile sale de pe 29 iunie 1940:

"Excese de orice fel ale populatiei minoritare, mai ales evreii, care ataca si-i insulta pe ai nostri; au fost ofiteri batjocoriti, unitati dezorganizate."

In aceeasi ordine de idei, le putem adauga si pe cele din 6 iulie 1940, in care el face referire la consecintele acestor fapte:

"Stirile din tara sunt ingrijoratoare : purtarea evreilor din Basarabia si Bucovina a fost asa de rea cu ocazia evacuarii incat a provocat o reactie si o indignare care se manifesta prin excese, asasinate, devastari".

Concluzii referitoare la evenimentele din timpul retragerii

Vina pentru aceste atrocitati este aruncata asupra evreilor, considera autorii raportului, pentru ca ei au reprezentat un "paratrasnet politic" ideal.

Liderii tarii au deturnat revolta simtita de oameni si au indreptat-o asupra evreilor, incurajand in acelasi timp sensibilitatile antisemite.

Chiar daca la inceputul capitolului vinovatia evreilor era doar un "cliseu" istoriografic, totusi se recunoaste inspre final ca trupele romane s-au confruntat cu atitudinile agresive nu doar ale sovieticilor, dar si ale unui numar mare de locuitori ai Basarabiei si Bucovinei, unii dintre ei fiind si evrei.

Numai ca pornind de la aceste cazuri, ajutati si de presa, s-a repercutat in constiinta vremii notiunea ca evreii, in plenitudinea lor, erau antiromani, de unde si violentele impotriva lor in timpul, dar si in perioada urmatoare retragerii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ca la Ploiesti

ma si intrebam ce-au patit dar in partea a treia si-au revenit... izvoartele nu sunt obiective, actiunile au avut loc numai in imaginatia bolnava a martorilor...

 

Acum asteptam dezlantuirile antisemite ale forumistilor ziare.com.

.

 

Mai dureaza vreo 10 minute pana se hotarasc.

Pentru moment i-ati blocat cu postarea dvs. Hai, dle Romanianwars, curaj, vrem sa va aflam parerea! :)))

Cpmunismul e opera evreilor!!!

"Revolutia bolsevică din Rusia au făcut-o evreii. In Consiliul Comisarilor erau 17 evrei, din 22 membri (77%), la Comisariatul Războiului 33 evrei, din 43 membri (77%), la Afaceri Străine 13 evrei, din 16 membri (81%), la Justitie 20 evrei, din 21 membri (95%), la Instructie Publică 6 evrei, din 6 membri (100%), la Muncă 7 evrei, din 8 membri (87%), la Ministerul Provinciilor 21 evrei, din 23 membri (91%), la Presă 4 evrei, din 4 membri (100%), in misiunile Crucii Rosii, de fapt misiunea propagandei in tările străine 8 evrei, din 8 membri (100%). In total 129 evrei, din 151 de conducători ai Rusiei bolsevice.

Pe 12 aprilie 1919, M.Cohan scria in ziarul Le Comuniste, din Harkov: "Putem fără ezitare să afirmăm că Marea Revolutie Rusă a fost infăptuită de mainile evreiesti... Noi am fost si numai noi cei ce am condus Proletariatul Rus spre aurora internatională si chiar astăzi Cauza bolsevismului stă in mainile noastre tari... Simbolul iudaismului, steaua cu cinci raze, este acum adoptată de bolsevism... si in acest semn va fi exterminată burghezimea"."

Nu sunt romanianwars, dar ma simt vizat! Partea I

Este tot mai clar ca evreii nu pot dialoga, nu pot suporta opiniile altora cand sunt diferite de ale lor. Devin agresivi, trec la insulte, la jigniri si evident, la vesniciele acuzatii de antisemitism. Antisemtismul este supremul argument cu care iti izbesc fata intr-un mod amenintator - (vezi legea care condamna negarea holocaustului).

Am cautat sa inteleg si sa dau o ratiune comportamentului lor asa de agresiv? Am ajuns la concluzia ca toata aceasta manifestare, toata aceasta "sensibilitate" sunt artificial afisate si intretinute si ca ele ascund de fapt o lucratura nedemna, de-a dreptul descalificatoare pentru o fiinta umana.

Din motive lesne de inteles, comunistii mi-au arestat tatal, bunicul si unchii. Chinurile la care au fost suspusi in inchisoarea din Pitesti i-au prapadit foarte devreme iar la varsta cand altii mergeau la gradinita cu parintii de mana, eu imi "urlam" sfasietor durerea ramanerii fara tata, fara bunic si fara 2 dintre unchii mei. In adolescenta, am trait multi ani de zile sub imperiul unui anumit handicap social: familia mea era incompleta si ma simteam mereu diferit in preajma colegilor de scoala, (gradinita n-am facut ca nu m-a primit - nu eram sanatos originar). Faceam eforturi uriase sa-mi ascund durerea ori de cate ori colegii si prietenii povesteau despre variate momente traite alaturi de tatilor lor. Astazi sunt impacat cu situatia si nu va spun asta din patetism ci dintr-un motiv foarte bine definit. Deci daca eu, implicat direct intr-o tragedie de familie in care 3 dintre cei mai apropiati si iubiti membri dispar din viata unul dupa altul intr-un interval de 12 luni, reusesc sa depasesc situatia, pot sa renunt la orice fel de idee de razbunare, nu-i caut pe ucigasi; nu arat cu degetul pe nimeni in mod expres si inteleg ca totul s-a petrecut intr-o anumita circumstanta istorica, mi-este imposibil sa accept si sa mestec aceasta gogoasa evreiasca ce se tot screme sa ne sugereze ca trauma evreilor ucisi de nazisti in lagarele de concentrare este resimtita visceral de cei din ziua de azi.

articol partinitor,manipulator, sa dezvinovateasca

...crimele evreiesti,postand minciuni sioniste,cum ca ucrainienii ar fi comis crimele antiromanesti
Iata un citat; ,,se face asertiunea ca documentele nu fac deosebiri intre evrei si urcrainenii din teritoriile cedate, cei din urma fiind cunoscuti pentru sentimentele prosovietice"(??????????)
alo,biroul,UCRAINIENII nationalisti,care vroiau o Ucraina independent,au colaborat o perioada cu HiTLER(zeci de mii)e un fapt documentat si dovedit istoric.
pe de alta parte,ucrainienii nu au uitat niciodata asasinarea in masa (6 milioane,prin infometare,de catre autoritatile iudeo-bolsevice,prin ceea ce ei numesc Holodom)si erau mai degraba de partea romanilor decat a ,,sovieticilor"care i-au distrus ca identitate nationala.

pentru conformitate,vezi;

http://www.frontpress.ro/2012/01/actiuni-nationaliste-in-memoria-unuia-dintre-fondatorii-armatei-insurgente-ucrainiene-galerie-fotovideo.html

Evreii i-au urat si-i uresc pe romani!!!

Si-n Romania ciuntita majoritatea sefilor Securitatii si activistilor comunsiti au fost evrei si ei se fac vinovati de crimele comise in numele luptei de clasa in perioada 1945-1965 cand sute si sute de mii de romani au cazut prada urii lor viscerale impotriva nostra. Dupa marea epurare efectuata de Dej peste 500 dintre calii neamului romanesc au emigrat in Israel unde au primit pensii grase platita de statul roman. Multi dintre criminalii care mai traiesc o papa si acum.

Continuare - nu sunt romanianwars (II)

Acestea fiind spuse, consider ca ceea ce fac evreii astazi este de o ipocrizie inimaginabila. Nu poate evreul rus proaspat emigrat in Israel sa ma convinga pe mine ca e terfiat de crima nazista. Am citit mai deunazi ca o noua generatie de "traumatizati pshic" s-a nascut in Israel. Un medic de la nu stiu ce spital din Israel a descoperit ca nepotii celor decedati in lagar sunt traumatizati psihic. Adica eu, fara tata, fara bunic, fara unchi , toti ucisi intr-un mod criminal in inchisoarea din Pitesti si pe de-asupra, destul de tanar ramas si fara mama, nu ma simt atat de traumatizat de soarta mea pe cat se simt nepotii evreilor morti in timpul razboiului II mondial. Astfel de declarati sunt de fapt manifestari discrete ale minciunii. Asta ne arata ca vaicaretii de azi nu traiesc si mai ales nu cunosc dimensiunea durerii sufletesti autentice, ei doar o simuleaza si pt ca durerea nu le vine in mod natural, o dismuleaza in cele mai grotesti si deceptionante moduri posibile.

Am spus-o de nenumarate ori chiar si in fata prietenilor evrei, (care de altfel imi dau dreptate) ca maniera in care evreii din ziua de azi abordeaza crima nazista este total in dezavantajul lor. Ar fi fost mult mai demn, mai onest si mai eficient daca ar fi lasat crima sa marcheze istoria in mod natural, asa cum o marcheaza moartea celor 6 milioane de ucrainieni infometati de Stalin si acolitii lui, sau cum o puncteaza moartea armenilor, a nativilor indieni, a milioanelor de afroamericani si deloc de ignorat, uciderea de catre comunisti a zeci de milioane de suflete nevinovate.

Crima in masa, genocidul nu poate fi monopolizat, acaparat sub un singur nume, de o singura etnie. Ceea ce fac evreii astazi prin aceasta monopolizare a crimei in masa, prin aducerea intr-un plan superior ca importanta a catastrofei suferite de bunicii si parintii lor este perceputa de cei aflati in situatia mea, (care sunt de cel putin 6 ori mai numerosi decat ei - daca numarul reprezinta un criteriu de apreciere), ca un atac vulgar si degradant asupra memoriei celorlalte victime, repet, mult mai numeroase, victime supuse supliciului pe o durata de timp de cel putin 7 ori mai lunga. Toate aceste ganduri, toate aceste impresii si interpretari nu-mi vor fi scoase din cap prin punerea pumnului in gura si prin acuzatii de antisemtism. Lipsa dispozitiei de a dialoga sau de a accepta opinia altora este proba nesinceritatii promotorilor holocaustului. Inainte de incheire as vrea sa mai adaug doua chestii:

Sper sa nu matratati de antisemit daca sint de acord cu opinia

ca comunismul este o ideologie pe care evreii au aparat-o si au incercat sa o aplice (vezi kibutzurile, etc.) Ce este interesant, este ca de partea cealalta a Atlanticului, au uitat complet aceste idei socialiste si au aplicat un capitalism feroce. Greu de inteles ce gindesc ei in adevar. Cel putin pentru mine.

nu sunt romanianwars-continuare (III)

1. Am observat ca in vanatoarea asta de nazisti, (inca o gogoasa de prostit lumea), sunt descoperiti numai germani atinsi puternic de varsta senectutii. Ce se intampla insa cu evreii tortionari caci este cunoscut faptul ca foarte multi "Kapo' (supervisori) au fost evrei. N-am auzit sa fi fost vreunul depistat si condamnat nici imediat dupa terminarea razboiului si nici acum.

2. Termenul de semit/antisemit este folosit incorect si abuziv de catre cei ce isi zic evrei astazi. Ei nu sunt semiti, nu sunt "Hebrews" descendenti ai lui Shem ci ai lui Iafet. Sunt de neam turcic si n-au nimic comun cu semitii. Acestia sunt khazarii care cu rege cu tot au trecut la iudaism inca din secolul 8. Nimic rau in asta numai ci in faptul ca iata, isi asuma si monopolizeaza un termen cu care nu au nimic in comun pentru obtinerea unor avantaje materiale. N-au nimic comun cu evreii lui Moise - aia daca mai reprezinta astazi 9% din populatia ce se ideintifica cu acest nume; o spun chiar unii dintre ei!

Am scris atat de mult considerand necesar sa clarfic chestia asta cu antisemitismul. Nu sunt antisemit pt ca n-am nimic cu semitii; nu sunt de acord cu teoria lui wiesel si cu asta basta. Ce-i asa de greu de inteles si acceptat? Numai comunsitii iti mai bagau pumnul gura!

ceva bibliografie si in acest sens:

http://www.israelect.com/reference/WillieMartin/Jew.htm

http://www.israelect.com/reference/WillieMartin/StalinTheJew.htm

Nu, nici nebun nu sunt!

Kibutzurile SUNT un Succes ....

Dincolo de Ori_CE Manipulatiuni, Economic, Ideea de Kibutz si Succesul LOR ar fi de imitat ...

Alelalte sunt de discutat CINSTIT, Corect Mode ...
In Adevar SI Victimele NOASTRE, ale Romanilor, ucisi de Comunisti conteaza ...

cum adica ,,ce doresc ei"?control si bani

...prin vene le curge tradare si aur(Gold-stein,Silver-stein).
Ellie Wiesel(,,nevastuica" in traducere) vroia sa preia aurul din tezaurul romanesc din Rusia pentru,,reparatii" si daune pentru ce ar fi facut chipurile,romanii impotriva evreilor.
chiar asa,ma,ce au facut?
au adunat 300 de paramilitari evrei la Iasi,care in vreme de razboi Au ATaCAT ArMaTA R0MaNA si care ulterior au fost ucisi de catre armata germana(fiindca comandamentul armatei romano-germane de la Iasi era sub comanda germana)

M-am prins !

"Prin urmare nici masura in care evreii au participat la actiunile antiromanesti nu poate fi stabilita.." Prin urmare, acest articol nu face altceva decat sa-i spele pe evrei de crimele din iunie 1940. Acum intelegeti de ce este imperios necesar sa avem un lider ROMAN, ANTIcomunist, onest, caci NUMAI astfel vom cunoaste crimele strainilor contra noastra. Imi este evidenta orientarea celor de la Ziare.com - antiromani garantati ! Jos comunistii ! PS - desi aflat in contul meu, ma blocau la semnlarea insultelor si rasismului unui evreu. Faina corectitudine, tovarasi !

 

1. Calaii Romaniei!!!

"Dăm in continuare o listă de evrei care au format conducerea Romaniei in primii ani de domnie a comunismului, datele fiind extrase din The Plot Against the Church, de Maurice Pinay, de la p.73-77 (Cf. Traian Golea, Cum se regizează condamnarea unui popor, Romanian Historical Studies, 1996, ed. II ,p. 7-9 ). Evrei in Guvernul Romaniei:

1. Ana Pauker, alias Anna Rabinsohn , Ministru de Externe si agenta nr.1 a Moscovei la Bucuresti.

2. Ilka Wassermann, reala directoare a Ministerului de Externe.

3. Iosif Chisinevschi, alias Jakob Broitman, vicepresedinte al Consiliului de Ministri si membru al Comitetului Central.

4. Teohari Georgescu, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.

5. Avram Bunaciu, alias Abraham Gutman, Secretar General al Adunării Nationale, realul conducător al Adunării.

6. Lothar Rădăceanu, alias Lothar Wuertzel, ministru.

7. Miron Constantinescu, alias Mehr Kohn, originar din Galati, Ministru al Minelor si membru al Comitetului Central.

8. Moises Haupt, general, comandant militar al Capitalei.
9. Laurian Zamfir, alias Laurian Rechler, general, sef al Securitătii, originar din Brăila.
10. Heinz Gutman, sef al Serviciului Secret Civil.
11. William Suder, alias Wilman Suder, sef al Contra Spionajului.

12. Colonel Roman, alias Roman Walter, tatăl lui Petre Roman, sef al Serviciului de Educatie, Cultură si Propagandă al Armatei.
13. Alexander Moghioros, Ministru al Nationalitătilor, evreu din Ungaria.

14. Alexandru Badan, alias Alexander Braunstein, sef al Comisiei de Control al Străinilor.
15. Maior Lewin, evreu, fost ofiter in Armata Rosie, sef al Cenzurei pentru presă.
16. Colonel Holban, alias Moscovich, sef al Securitătii pe Bucuresti.
17. George Silviu, alias Gersch Gollinger, secretar general in Ministerul de Interne.

18. Erwin Voiculescu, alias Erwin Weinberg, sef al Departamentului pentru pasapoarte in Ministerul de Externe.
19. Gheorghe Apostol, alias Gerschwin, presedinte al Sindicatului Muncitoresc.
20. Stupineanu, alias Stappnau, sef al Spionajului Economic.
21. Emmerick Stoffel, evreu din Ungaria, ambasador al Romaniei in Elvetia.
22. Harry Fainaru, alias Hersch Feiner, sef de legatie in Ambasada din Statele Unite.

23. Ida Szillagy, evreică, prietenă a Anei Pauker. Reala conducătoare a Ambasadei din Londra.

24. N. Lăzărescu, alias Burach Lazarovich, insărcinat de afaceri a Romaniei la Paris.

25. Simon Oieru, alias Schaeffer, subsecretar de stat.

26. Aurel Baranga, alias Ariel Leibovich, inspector general in Departamentul Artelor.

27. Liuba Chisinevschi, alias Liuba Broitman, presedintă a Femeilor Romane Antifasciste.

28. Lew Zeiger, evreu, director general in Ministerul Economiei.

29. Doctor Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe."

Am imboulinat-o

.... Esti anticomunist, esti antisemit.

Dl Dologa, nu vreti dvs sa scrieti si despre crimele pe ...

... care armata romana le-a facut cand au intrat in Basarabia.
Exagerarile si unele fapt demne doar de hoardele lui Attila au fost de ambele parti, nici una nu poate fi pusa pe un piedestal si ridicata la rangul de martir/sfant.
Intrebare aiurea: Poate acum armata romana sa apere Romania si pe cetatenii ei daca ne ataca cei din Jamaica si Trinidad-Tobago cu joint-uri, nuci de cocos si banane ?

 

1. Calaii Romaniei!!!

"30. Marcel Breslasu, alias Mark Breslau, director general al Departamentului Artelor.

31. Silviu Brucan, alias Bruekker, redactor sef al Scanteii, conducea intreaga campanie care viza dezamăgirea poporului in ce privea domnia comunismului. In acelasi timp conducea si inscenata campanie antisemită din Romania.

32. Samoila, alias Samuel Rubenstein, director guvernator al Scanteii.

33. Horea Liman, alias Lehman, redactor secund al Scanteii.

34. Inginerul Schnapp, evreu, director guvernator al ziarului Romania Liberă.

35. Jehan Mihai, alias Jakob Michael, sef al industriei cinematografice romane.

36. Alexandru Graur, alias Alter Brauer, director general al Societătii Radiofonice Romane.

37. Mihai Roller, evreu, necunoscut inainte de venirea sa in Romania, din Uniunea Sovietică, Presedinte al Academiei Romane, autorul istoriei falsificate a Romanilor.

38. Profesorul Weigel, tiranul Universitătii din Bucuresti. Conducea operatia de epurare a studentilor anti comunisti.

39. Profesorul Lewin Bercovich, un alt tiran al Universitătii din Bucuresti, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.

40. Silviu Iosifescu, alias Samson Iosifovich, cel care i-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahută, de continutul care nu se armoniza cu comunismul.

41. Joan Vinter, alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al Romaniei.

42. Trei predecesori secretari generali ai Ligii Generale a Muncii au fost evrei, Alexander Sencovich, Misha Levin si Sam Asriel (Serban).

Extremistii de stanga si atrocitătile comise nu pot scăpa de verdictul: holocaust, genocid, crimă la adresa umanitătii."

Antonescu s-a opus deportarii evreilor din Romania

...spre lagarele de concentrare;

Adolf Eichmann, "arhitectul distrugerii evreimii europene", anunta o Conferinta la Berlin, pentru data de 26 septembrie 1942, convocand in mod special pe specialistii cailor ferate germane si romane. Cu meticulozitatea sa tipic nemteasca, Eichmann intentiona sa stabileasca riguros numarul trenurilor, ritmicitatea si cantitatea de evrei care vor fi deportati zilnic din Romania. Dar la aceasta Conferinta nu sosesc reprezentantii romani. Eichmann crede mai intai intr-un accident tehnic, foarte posibil ca romanii sa fi uitat data Conferintei. El nu are timp de amanari, asa ca sedinta se tine fara generalul Orezanu, directorul Cailor Ferate din Romania si fara Radu Lecca, imputernicitul lui Ion Antonescu pentru problemele evreiesti. Lui Eichmann i se pare ca nici nu are nevoie de ei, pentru ca exista o scrisoare de aprobare a deportarii evreilor din Romania, semnata de Mihai Antonescu, cu acordul maresalului. Pe baza acestei scrisori inexistente, Eichmann a intocmit graficele exacte ale lichidarii evreimii-romane. Imediat dupa incheierea lucrarilor Conferintei, Eichmann cere explicatii de la romani: de ce au lipsit de la intocmirea acestor grafice? Romanii se mira ca s-au apucat sa faca asemenea grafice, nu exista trenuri libere care sa-i duca pe evreii-romani la Auschwitz, si, in genere, nu exista nicio aprobare guvernamentala romaneasca privind predarea evreilor germanilor. Cand Himmler, Muller, Eichmann, von Killinger solicita furiosi explicatii, li se comunica, stupefiant, ca maresalul a suspendat "trimiterile de evrei".
S-au formulat numeroase explicatii asupra acestui gest nemaipomenit al maresalului Ion Antonescu, se vor mai emite tot soiul de interpretari, sa nu se uite insa esentialul: ramanerea in viata a celor aproape jumatate de milion de evrei, s-a datorat in mod exclusiv acestei decizii.
Asupra acestor documente,a scrisorii antonesciene, care a existat?, nu a existat?, si in special asupra acelei zile norocoase pentru tribul evreo-roman cand maresalul a spus NU nazistilor, voi reven

Draga Ovidius, Celebrul Tanase avea un cuplet la revistele din

Bucuresti: "De la Volga pin'la Don / Davai ceas, davai palton." Mama imi spunea ca la intrarea rusilor in Bucuresti au fost multe acte de disperare si o gramada de violuri. Rusii, pot sa-si dea foc la valiza cind vor, nu pot sa ii sufar! In 1956, la moarte lui Stalin, ne spunea invatatoarea sa plingem... hai sa fim seriosi, au fost niste barbari, au ramas barbari, cu toata puterea pe care o au. Uitati-va cum trateaza amaritele alea de 96 tone de aur romaane! Pentru ei este un fleac.

special pt maos belila.....

pana sa faca rusii ce zici tu ca au facut, ti-ai pus intrebarea ce au facut romarlanii pe teritoriul lor de mana cu nazistii??? au plantat panseluttze sau au ars biserici si hambare pline cu femei,copii,batrani dupa ce-i violau??? nesimtzirte care esti tu nesimtzire....ofuscatule, suntetzi praf la orice capitol in comparatzie cu ei....cocalar care esti tu cocalar-tomberonagiu...!!!am mai auzit una buna:o cu.r.va.din germania si-a adus aminte dupa 60 de ani ca a fost violata de soldati rusi....bine i-au facut...!!!la multi ani cocalari....!!!

pt. DrLove si Gizella(Wass??),evrei romani c neaga

...asa zisul,,holcaust"al evreilor in Romania.
cititi aici,sicofantilor;
prin comparatie cu minciuna lui Wiesel,iată relatarea unui evreu,din Transilvania,dr. Oliver Lusting:

"in sudul Transilvaniei,sub regimul lui Antonescu,viata NiCi UNuI EvREU nu a fost periclitată,in timp ce evreii din Cluj si Dej,din Oradea si Satu Mare,din toate orasele si satele Transilvaniei de nord(cedată ungurilor)au fost stransi toti pană la ultimul bătran,pană la ultimul sugar,au fost manati sub amenintarea baionetelor hortyste spre crematoriile si camerele de gazare de la Auschwitz,evreii din Turda si Alba-lulia,din Arad si Timisoara(parte a Transilvaniei rămasă sub guvernarea romană)nu au purtat nici măcar steaua galbenă!mai mult,aceste orase,ca de altfel orasele din intreaga Romanie,au oferit adăpost sigur tuturor evreilor din nordul Transilvaniei-si chiar din orasele Ungariei-care au reusit să evadeze din ghetouri si să fugă in Romania."
Raoul Sorban(evreu)despre cum evreii din Transivania,Ungaria,si alte zone ale continentului fugeau in Romania,pentru a scapa de hitleristi si hortisti; ,,. cand au inceput sa apara dificultati in cursul anului1942 cu privire la calatoria spre Bucuresti a evreilor refugiati din Germania si Polonia,trecuti clandestin in Romania prin reteaua ori retelele aflate sub controlul d-lui Dr.Moshe Carmilly Weinberger,la sugestia lui Lehrmann,am intrat in legatura cu cativa prieteni de incredere din Turda, si anume cu lt.col.Victor Cupsa,comandantul Cercului de Recuperare,cu Dumitru Foica,functionar la Prefectura,cu medicul colonel Dr.Ghita Bran,s.a.
Prin Lt. col. Victor Cupsa s-au obtinut"Ordine de concentrare"pt.refugiatii evrei,pe care le completa Dumitru Foica.Astfel,calatoria a sute ori mii de evrei,provenind din regiuni mai indepartate si aflandu-se in clandestinitate,a decurs fara riscuri pana la Bucuresti,de unde au plecat apoi,inca in timpul razboiului,in Palestina.
acest AJUT0R AC0RDaT,in fond,de POPULATIA ROMANEASCA,de la tarani,preoti si pana la conducatorii politici si religiosi ai romanilor din Transilvania de nord–a fost consemnat si in volumul Remember,editat de Federatia comunitatilor evreiesti din Romania (Bucuresti,1984,p.45)in urmatorii termeni: "Fata de populatia maghiara,care in cel mai bun caz a ramas in majoritatea ei indiferenta,cea romaneasca a contribuit activ,poate o exprimare corecta ne-ar obliga sa spunem statornic,si in numeroase localitati,la salvarea evreilor.Mai putin cunoscute au ramas desigur foarte multe fapte de bine, care nu vor mai fi consemnate vreodata,dupa ce atatea imprejurari vitrege au facut sa li se stearga urmele.conducatorii Romaniei din Ardealul de nord…si-au manifestat bunavointa si compasiunea fata de drama populatiei evreiesti;desigur, in organizarea trecerilor peste frontiera,influenta si pozitia lor a contat."

Carti iudeo-masonerie

Mai multe carti despre iudeo-masonerie si despre rolul nefast pe care l-a avut aceasta asupra Romaniei gasiti aici:
http://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/biblioteca-virtuala/

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor