Fata nevazuta a lui Adolf Hitler: ce bonusuri financiare primeau acolitii acestuia

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 23:55
6181 citiri
Fata nevazuta a lui Adolf Hitler: ce bonusuri financiare primeau acolitii acestuia

Se pare ca Adolf Hitler a fost un tip extrem de generos cu satrapii sai. Un registru contabil, datand din timpul celui de-Al Treilea Reich, dezvaluie ca, pana in ultimele clipe ale razboiului, Fuhrerul a impartit bani catre te miri cine.

Balanta personala de plati a Fuhrer-ului este descrisa cu acuratete in registrul contabil care, in aceste zile, va fi vandut la un targ de carte specializat din SUA. Cartea este oferita de un colectionar anonim, care declara ca a cumparat-o de la un veteran american de razboi. Se pare ca acesta, la randul lui, l-a primit dupa razboi de la prietena sa germana, scrie Deutsche Welle.

Datorita functiilor sale de sef de stat, respectiv reich cancelar, Hitler dispunea dupa bunul plac de sumele din bugetul tarii. Cheltuielile sale nu erau controlate de nimeni, iar dictatorul s-a servit cu indestulare din acest butoi fara fund. Registrul, care va fi scos la vanzare in SUA, consemneaza platile facute de Hitler in ultimii doi ani ai razboiului, 1944 si 1945.

Hitler a impartit sume uriase de bani, bunuri imobile si lucrari rare de arta catre inalti ofiteri din armata, ministri, functionari de partid sau persoane private. De exemplu, registrul contabil mentionat mai sus noteaza ca "domnisoara Maria Magdalena Fraas primea 600 marci, in fiecare luna, pentru ca avea grija de Adolf Wagner", un membru de frunte al Partidului Nazist.

Magdalena Fraas primeste lunar aceasta remuneratie pana la moartea lui Wagner. Aceasta nu e o suma mica, tinand cont ca la acea data un muncitor primea o remuneratie bruta de 100-150.

Medicul personal al Fuhrer-ului, Theodor Morel, primea lunar 5000 de marci. Inalti oficiali din SS, precum Wilhelm Schepmann sau Paul Henicke, erau rasplatiti cu ocazia zilei lor de nastere cu cate 100.000 marci.

La aniversarea a 50 de ani de viata, Fritz Sauckel, responsabil pentru deportarea a milioane de sclavi in Germania, a primit 250.000 de marci. Aceasta suma paleste in comparatie cu cea oferita colonel-generalului de politie, Kurt Daluege, in 1943, acesta primind o vila evaluata la 600.000 de marci.

Cea mai mare suma inregistrata pe numele unei persoane private a fost obtinuta de contabila, Helene Schwerzel, cea care l-a tradat pe fostul primar al orasului Leipzig, care se ascundea dupa un atentat esuat, in 20 iulie 1944, asupra lui Hitler. Acesta a pretuit extrem de mult informatia oferita, daruindu-i contabilei exorbitanta suma de 1 milion de marci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#adolf hitler, #secrete Hitler, #razboi Hitler, #Kurt Daluege, #Theodor Morel, #Paul Henicke , #documentar