Ziare.com

Geniile lumii - Cei mai destepti 40 de oameni care au trait vreodata

de Diana Robu
Sambata, 28 Februarie 2015, ora 21:05

   

Geniile lumii - Cei mai destepti 40 de oameni care au trait vreodata
Faimosul american Libb Thims, inginer chimist si autor al mai multor volume, a folosit o metoda mai putin obisnuita pentru a crea un clasament al celor mai destepti oameni din toate timpurile.

Mai intai, Thims a facut, mai mult din curiozitate, o lista cu oamenii care au un IQ peste 200, scrie Business Insider.

De altfel, orice IQ peste 130 este extrem de mare, desi trebuie remarcat faptul ca testele IQ sunt o masura foarte imprecisa si controversata. Apoi, americanul a facut o lista cu cei care au demonstrat ca au o aptitudine deosebita sau o inclinatie sporita spre un anumit domeniu, caracteristici care, impreuna cu IQ-ul acestor persoane, sa fie elementetele care definesc un geniu.

Thims, care nu a vrut sa ii excluda din clasamentul celor mai inteligenti oameni din istorie pe cei care au trait inainte de testele IQ, a tinut cont asadar si de realizarile acestora pentru a stabili topul.

Iata, asadar, clasamentul celor mai inteligenti 40 de oameni din istorie, alcatuit de Thims.

40. Richard "Rick" Rosner

Omul de televiziune si fostul striper Rick Rosner este unul dintre cei mai inteligenti oameni din lume, cu un IQ variind intre 140-250, la diferite masurari.

El a facut mai mult de 30 de teste de IQ, iar la 20 dintre acestea a obtinut scoruri de peste 190. Se considera deosebit de bun la matematica, fizica, si "insirarea de cuvinte". Omul de televiziune ia in jur de 50 de pastile in fiecare zi, inclusiv capsule Omega 3 cu ulei de peste, "pentru sanatate si longevitate".

39. Marilyn vos Savant

Nascuta in 1946, Vos Savant a obtinut scoruri IQ variind intre 157 si 228. A renuntat la Universitatea Washington, dupa doi ani, pentru a intra in afaceri imobiliare. Mai tarziu a devenit scriitoare si s-a casatorit cu Robert Jarvik, inventatorul inimii artificiale Jarvik.

38. Christopher Langan

Cu un IQ care variaza intre 174 si 210, Christopher Langan a fost numit cel mai destept om din America de catre revista Esquire.

Langan este un autodidact. El a dezvoltat propria sa "teorie a relatiei dintre minte si realitate", pe care el o numeste "cognitiv-teoretic Model of the Universe (CTMU) ".

37. Nathan Leopold

Nascut in Chicago, in 1904, Nathan Leopold a fost un copil-minune, cu un IQ de 210, care a spus primele cuvinte la patru luni. El a fost, de asemenea, un criminal care, impreuna cu prietenul sau Richard Loeb, a ucis un baiat de 14 de ani, in timp ce incerca sa comita "crima perfecta" in 1924. Crima a inspirat "Rope", filmul lui Alfred Hitchcock. Leopold a fost condamnat pentru crima si a petrecut 33 ani in inchisoare. A murit in Puerto Rico, in 1971, la varsta de 67 de ani.

36. Marnen Laibow-Koser

Dupa un test IQ facut in copilarie, Laibow-Koser a obtinut un scor urias, de 268. In varsta de 39 de ani, este acum compozitor si dezvoltator de aplicatii web. Este absolvent al Conservatorului din New England si traieste in Massachusetts.

35. Ainan Cawley

Ainan Cawley un copil britanic, de 14 ani, cu scoruri IQ cuprinse intre 263-349, in functie de diferitele masuratori. La varsta de 9 ani, Cawley putea recita Pi cu 518 zecimale.

El traieste in Singapore, unde a tinut o prelegere despre stiinta la varsta de sase ani, a trecut examenul de chimie nivel O (pentru copiii de 16 ani) la sapte, iar un an mai tarziu, la varsta de opt ani, parintii l-au inscris la Politehnica din Singapore.

34. Adragon De Mello

Absolvent de facultate la varsta de 11 ani, De Mello are un IQ de 400. Succesul sau timpuriu si ambitia i se datoreaza si tatalui sau. Obsedat de ideea ca fiul sau va castiga premiul Nobel la varsta de 16 ani, Agustin De Mello a pus mare presiune asupra fiului sau. "O multime de vise despre care oamenii au auzit, cum ar fi cele de a castiga Premiul Nobel si a face doctoratul, sunt in mare ale tatalui meu. Nu e ceva de ce mie mi-a pasat", spunea Adragon De Mello pentru presa americana.

Din 2003, in loc sa schimbe viitorul lumii dintr-un laborator stiintific, Adragon lucreaza la magazinul unui retailer american de mobila si amenajari interioare.

33. Michael Kearney

Nascut in Hawaii in 1982, Kearney a primit o diploma de licenta de la Universitatea din Alabama de Sud la varsta de 10 ani. IQ-ul sau variaza intre 200 si 325, la diferite masuratori. Pana la varsta de 22 de ani, Kearney a obtinut patru diplome de licenta (in antropologie, informatica, geologie si chimie) si un doctorat in chimie. A fost diagnosticat cu ADHD.

32. Nadia Camukova

Nadia Camukova, care are un IQ de 200, s-a nascut la Moscova, in 1976. Institutul de Cercetare a Creierului la Moscova transmitea ca ea are cel mai mare IQ din lume.

Camukova poate vorbi sapte limbi (rusa, engleza, franceza, turca, germana, araba, precum si persana) si opt dialecte turcesti. E profesor la Universitatea Bahcesehir din Turcia.

31. Michael Grost

Michael Grost, care are un IQ de 200, avea doar 10 ani cand a inceput sa studieze la Universitatea de Stat din Michigan, in 1964.

Mai tarziu a urmat cursurile Universitatii Yale si a Universitatii din Michigan, unde a obtinut un doctorat in matematica, la varsta de 23 de ani. Incepand cu anul 2005, e inginer programator in Detroit.

30. Sho Yano

Sho Yano s-a inscris la Loyola University la varsta de 9 ani, a absolvit summa cum laude trei ani mai tarziu. Ea are un IQ de 200. Yano a intrat la Facultatea de Medicina la 12 ani si la 21 de ani a devenit cel mai tanar student din istoria scolii care a primit un doctorat. De asemenea, Yano are un doctorat in genetica moleculara si biologie celulara.

29. Dylan Jones

Dylan Jones, care are un IQ de 200, a obtinut la 16 ani o diploma in matematica si informatica, precum si una in bioinginerie si stiintele vietii. Un an mai tarziu, Jones a intrat la Universitatea din Colorado, la Facultatea de Medicina, unde a studiat pentru a fi un neurochirurg.

28. Edith Stern

A doua zi dupa ce Edith Stern s-a nascut, tatal ei a anuntat intr-o conferinta de presa ca intentioneaza o sa modeleze fiica sa pentru a deveni "fiinta umana perfecta".

Pana la varsta de 5 ani, tatal lui Edith a pus-o sa citeasca intreaga Enciclopedie Britanica. La 12 ani a intrat la colegiu, iar la 15 ani preda matematica la liceu. Are un IQ de 203.

Edith Stern a lucrat la IBM din 1970 si contributiile sale in matematica aplicata au fost recunoscute la nivel international.

27. Kim Ung-Yong

La varsta de patru ani era capabil sa citeasca in japoneza, coreeana, germana si engleza. La cinci ani, rezolva ecuatii diferentiale si calcule cu integrale. La opt ani, a fost invitat la NASA, unde de altfel a lucrat pana in 1978, cand s-a reorientat, alegand ingineria civila, domeniu in care si-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia sa studieze la cele mai prestigioase universitati din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucreaza si in prezent.

26. Francis Galton

Sir Francis Galton a fost un poet englez, recunoscut pentru cercetarile sale in inteligenta umana. Var al lui Charles Darwin, a studiat matematica la Cambridge si a avut un interes deosebit pentru psihologie. Conform estimarilor lui Thims, Galton a avut un IQ de 200.

25. Marie Curie

Marie Curie a fost un fizician si chimist nascut in Polonia. Marie Curie este, probabil, cel mai bine cunoscuta pentru cercetarea ei in radioactivitate (un termen inventat ea), care a contribuit la dezvoltarea razelor X in chirurgie. IQ -ul sau variaza intre 180 si 200.

Curie a fost prima femeie care a castigat Premiul Nobel, prima persoana care sa-l castige de doua ori - in fizica si apoi in chimie - si prima femeie care a predat la Sorbona.

24. Thomas Wolsey

Thomas Wolsey a fost un cardinal englez din secolul al XVI-lea, cu un IQ estimat la 200. El a fost lord cancelar al lui Henry al VIII-lea si a organizat prima intalnire dintre Henry si Francisc I, rege al Frantei. In 1514 el a controlat aproape toate problemele de stat si a fost extrem de puternic in cadrul Bisericii.

La scurt timp dupa ce acesta nu a reusit sa organizeze o anulare a casatoriei lui Henry cu Catherine de Aragon, Wolsey a fost arestat pentru tradare. A murit in drum spre judecata, in 1530.

23. Hugo Grotius

Hugo Grotius a fost un jurist olandez din secolul al XVII-lea si carturar, cel mai bine cunoscut pentru contributiile sale la dreptul international. Thims estimeaza ca el a avut un IQ de 200.

Hugo Grotius a fost numit procuror general al provinciilor Olanda, Zeelanda, dar a fost exilat la Paris, in 1621, dupa ce a fost acuzat de tradare.

22. Hypatia

Hypatia din Alexandria a fost un filosof grec din secolul al IV-lea si cel mai important matematician si astronom din acele vremuri. IQ-ul sau variaza intre 170 si 210, in functie de diferite estimari. A fost ucisa pe strazile din Alexandria de catre o multime de zeloti crestini in anul 415.

21. Terence Tao

Numit "Mozart al matematicii" de catre colegii sai, Tao a fost un copil minune care preda acum matematica la UCLA. Are un IQ care variaza intre 211 si 230.

Si-a luat doctoratul la Princeton la 21 de ani si a fost profesor titular de la varsta de 24 de ani. El a devenit bine cunoscut pentru contributiile sale la teoria numerelor si analiza armonica. De asemenea, Terence Tao este laureat al Medaliei Fields, echivalentul Premiului Nobel in domeniul matematicii.

20. John Stuart Mill

John Stuart Mill a fost un filosof politic al secolului al IXX-lea si membru al parlamentului britanic. Mill promovat utilitarismul si a criticat controlul nelimitat al statului. IQ-ul sau ar varia intre 180 si 200.

Eseul sau din 1859 - "On Liberty" - in care sustinea ca libertatea de expresie este un drept fundamental al omului, a starnit controverse puternice la acea vreme.

19. Christopher Hirata

Copilul-minune devenit astrofizician Christopher Hirata, care are un IQ de 225, a devenit la 13 ani cel mai tanar castigator la Olimpiada Internationala de Fizica. Un an mai tarziu, el a intrat la Institutul de Tehnologie din California.

La 16 ani, lucra cu NASA la un proiect de colonizare a planetei Marte, iar la 22 a primit titlul de doctor in fizica de la Princeton. El este un profesor de fizica si astronomie la Ohio State University.

18. Emanuel Swedenborg

Emanuel Swedenborg a fost un om de stiinta din secolul al XVIII-lea si teolog. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 165 si 200.

Renumit pentru contributiile sale la stiintele naturale, Swedenborg a avut o revelatie spirituala la varsta de 50 de ani si a publicat ceea ce este acum cea mai faimosa lucrare a sa - "Raiul si Iadul", o descriere a vietii de apoi.

17. Ettore Majorana

Ettore Majorana a fost un fizician italian care a studiat masa neutrinilor, particule subatomice neutre electric care sunt create in reactiile nucleare. IQ-ul sau ar varia intre 183 si 200.

El a devenit un profesor fizica teoretica la Universitatea din Napoli cu un an inainte de disparitia sa misterioasa in timpul unei excursii cu barca de la Palermo la Napoli. Trupul sau nu a fost gasit. Ecuatia Majorana si fermionii Majorana sunt numiti dupa el, iar in 2006, Premiul Majorana in fizica teoretica a fost infiintat in memoria lui.

16. Voltaire

Francois Marie Arouet, mai bine cunoscut sub pseudonimul Voltaire, s-a nascut la Paris in 1694. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 190 si 200. El a fost unul dintre cei mai mari scriitori si filosofi ai Frantei, cunoscut pentru geniul sau satiric si critica la adresa nobililor francezi.

De-a lungul vietii sale, Voltaire a aparat cu fermitate distinctia intre stiintele naturii si filosofie.

15. William Shakespeare

Adesea mentionat ca poet national al Angliei, William Shakespeare a avut un IQ estimat la 210 si este in general considerat ca cel mai mare scriitor de limba engleza si dramaturg care a trait vreodata.

14. Nikola Tesla

Nascut in timpul unei furtuni cu fulgere in 1856, teoriile sale au pus baza cunostintelor moderne despre curentul alternativ si puterea electrica. Tesla avea un IQ care variaza de la 160 la 310, in functie de diferite masuratori. El a avut o rivalitate intensa cu Thomas Edison de-a lungul vietii sale, si multe dintre proiectele sale au fost finantate de catre JPMorgan, care va deveni mai tarziu partenerul sau de afaceri. Fizicianul sarb a murit sarac intr-o camera de hotel din New York, in 1943.

13. Leonhard Euler

Leonhard Euler a fost un matematician si fician elvetian. Nascut in 1707 si educat in Basel, Euler si-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale in Sankt-Petersburg si Berlin. IQ-ul sau variaza intre 180 si 200.

Euler a fost unul dintre fondatorii matematicii pure si dezvoltate studiul de calcul integral. Avea o memorie legendara si putea recita intrega "Eneida", fara nicio greseala.

12. Galileo Galilei

Galileo a fost un filosof italian, astronom si matematician. Nascut in 1564, printre realizarile sale se numara imbunatatirea telescoapelor si observatiile astronomice realizate astfel, precum si suportul pentru copernicanism. Galileo a fost "parintele fizicii moderne" si "parintele stiintei".

Argumentele sale in favoarea unei teorii copernicane si a unui model negeocentric al sistemului solar au dus la judecarea lui Galileo si la interdictia publicarii lucrarilor sale. Se estimeaza ca avea un IQ de 200.

11. Carl Gauss

Considerat a fi cel mai mare matematician german al secolului al XIX-lea, Carl Gauss a fost un copil minune care a continuat sa contribuie la teoria numerelor, algebra, statistici, si analize. Scrierile sale au fost deosebit de influente in studiul electromagnetismului. Se estimeaza ca avea un IQ de pana la 300.

10. Thomas Young

Thomas Young a fost un medic englez si fizician, acesta facand descoperiri importante in optica si anatomia umana.

A reusit, anterior lui Champollion, sa descifreze partial hieroglifele egiptene. Alte contributii notabile se inscriu in domeniile: mecanica, fiziologie, muzica. Avea un IQ cuprins intre 180 si 200.

9. William Sidis

William Sidis (sursa de inspiratie pentru filmul "Good Will Hunting") a fost un copil-minune american, acesta avand un IQ care a variat intre 200-300, in functie de diferite masuri. La varsta de 2 ani, Sidis citea The New York Times si scria scrisori la o masina de scris - atat in limba engleza si franceza.

El a fost acceptat la Harvard la varsta de 9 ani, dar universitatea nu l-a lasat sa participe la cursuri din cauza "imaturitatii emotionale". A urmat Tufts in schimb timp de doi ani, pana cand a fost primit la Harvard.

Reporterii l-au urmat peste tot, iar el in cele din urma a devenit un pustnic si se muta dintr-un oras in altul, folosind nume false, pentru a evita lumina reflectoarelor. A murit la varsta de 46 de ani de la un accident vascular cerebral masiv.

8. Gottfried Leibniz

Gottfried Leibniz a fost un filosof german si logician care este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru inventarea calcului diferential si integral. IQ-ul sau variaza intre 182-205. Alaturi de Newton, Leibniz este considerat fondatorul analizei matematice moderne

7. Nicolaus Copernicus

Copernicuc a fost un matematician si astronom polonez, acesta descoperind centrul heliocentric al universului - in care soarele si nu pamantul este centrul sistemului nostru solar. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 160 si 200.

6. Rudolf Clausius

Rudolf Clausius a fost un fizician si matematician german, cel mai bine cunoscut pentru formularea a celei de a doua legi a termodinamicii. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 190 si 205.

Clausius facut din termodinamica o stiinta, a inventat termenul "entropie" si a dezvoltat teoria cinetica a gazelor.

5. James Maxwell

James Maxwell a fost un fizician si matematic scotian, care este cel mai bine cunoscut pentru formularea teoriei clasice de radiatii electromagnetice. Ar fi avut un IQ de 205.

Maxwell este creditat ca a pus bazele teoriei cuantice. Einstein l-a venerat intreaga sa viata.

4. Isaac Newton

Faimos pentru legea gravitatiei, fizicianul si matematicianul englez a contribuit la revolutia stiintifica din secolul al XVII-lea. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 190 si 200.

3. Leonardo da Vinci

Pictor, sculptor, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist, si scriitor, Leonardo da Vinci a fost, probabil, persoana cu cele mai diverse talente care a trait vreodata. Geniul sau creator si spiritul sau inventiv si-au pus amprenta asupra epocii, fiind considerat arhetipul omului renascentist.

Leonardo da Vinci a conceput masini de zburat, un tanc, o masina de socotit si multe altele. Putine din inventiile sale au putut fi puse in practica in cursul vietii sale. A facut descoperiri importante si in domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii si hidrodinamicii. Ar fi avut un IQ cuprins intre 180 si 220.

2. Albert Einstein

Einstein a fost un fizician teoretician de etnie evreiasca, nascut in Germania. A fost autorul teoriei relativitatii si unul dintre cei mai straluciti oameni de stiinta ai omenirii. Mai mult, Einstein fost un activ militant al pacii si sustinator al cauzei poporului evreu. A murit in 1955, la varsta de 76 de ani. Avea un IQ care varia intre 205 si 225.

1. Johann Goethe

Considerat de Einstein a fi "ultimul om din lume care sa stie totul", Goethe a fost un poet german care a dezvoltat una dintre cele mai vechi teorii cunoscute ale evolutiei. Este considerata una dintre cele mai de seama personalitati ale culturii universale. A avut un IQ cuprins intre 210 si 225.

Citeste mai multe despre genii IQ cei mai destepti oameni
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 109896 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum se masoara IQ asta si ce legatura are cu

inteligenta reala, intr-un domeniu util ?

Sa pui oameni de stiinta laolalta cu rapperi si cu stripperi mi se pare absurd.

Absurd este si sa faci un clasament al oamenilor de stiinta.

Tot ce este nou in tehnologie si stiinta a venit in ultimul secol din Silicon Valley, Seattle, Texas, Chicago, New York, Franta, Germania, Italia, Anglia
.
Numai Institutul Max Plank din Germania a adus 23 de premii Nobel. Doar Einstein apare in clasament.

Ideea de IQ a aparut prin anii 60, dar geniile nu o recunosc decit daca se afla in aia 40.

 

iar m-ati uitat?

:)

 

Nu numai pe tine...

mai lipsesc multi altii: Hawking, Edison, Archimede, Turing, John von Neumann, Dmitri Mendeleev, Alexandru cel Mare, Sun Tzu si asa mai departe, ca nu ma mai lasa astia sa adaug nume din cauza numarului de initiale care mi-au fost alocate in mod democratic. Articol clickbait tipic. Nu-l poti compara pe Picasso cu Einstein si sa spui ca unul e mai tare decat celalalt. Merele cu merele, bananele cu bananele, etc...

Ma asteptam sa-l gasesc in lista

si pe Grigory Perelman, care a rezolvat conjectura lui Poincare.

s-a analizat IQ-ul si ce-au facut cu el in viata

cind ma uit la top vad doar Maestrii, nu vad clasament

cu natia noastra asta e problema.
Maestrii !

e greu sa-ti gasesti un Maestru,... te lovesti de egoism, ...nu te intersectezi cu unul,...iti doresti prea putin, ...

biblioteca ti se pare mai aproape.

Ideea de Maestru , de batrin de la care inveti, eu in toata tara asta am impresia ca exista doar la Banca Nationala. ( impresie personala )

Sa pregatesti ani de zile un om , sa-l cresti, sa-i transferi toata experienta ta, sa-l ridici, sa-l sprijini, sa nu-i lasi timp liber doar pentru ca vrei sa-l inveti TOT, e treaba grea, doar un Maestru o poate duce, doar un viitor maestru o poate inspira.

Eu n-am inteles de ce partidele din tara asta , spre exemplu, n-au , fiecare cite un Guvern.

Adica, doi trei ministrii de interne, doi trei ministrii la sanatate etc etc., cite doi trei peste tot.

Macar un batrin si un tinar.

Spre exemplu, atunci cind e necesara o opinie liberala intr-o anume problema, atunci teduci la acesti "ministrii" ai pnl ului si o primesti.

Ce primesti? primesti o opinie a unuia care a fost ministru si va mai fi ministru, daca nu cumva e ministru.

Cetateni cu o pregatire profesionala exemplara..

Cred ca trebuia sa existe o lege care sa oblige partidele sa aiba o abordare de acest gen.

Sa fi ministru e o treaba grea, te pregatesti ani de zile, il ti pe tinar linga tine, il inveti, TOT, asa sa-ti faca tie si partidului cinste!

Ce cred partidele despre tara, e clar doar din felul in care tocmesc sau intocmesc guvernul.

habar n-ai cine or sa fie ministrii, habar n-ai ce pregatire si ce experienta au.

In orice caz mult mai putina decit daca si-ar fi asumat, cu intelepciune, stabilitatea deplina a unor reprezentanti desemnati ca ministrii.

Daca, prin absurd, un guvern ar putea fi format doar din PNL isti, atunci o tara intreaga stie cine vor fi ministrii.

Nu de azi de ieri, ci stie de ani buni!

Oameni cu experienta, cei mai buni liberali din tara pe treaba pe care o fac, in stare sa implineasca visele natiunii noastre.

Ce sa mai...

Pina cind ministrii vor fi in stare sa implineasca visele unei natiuni, incercam sa ne implinim visele cum om putea, unii dintre noi aproape de cei din acest top, in linistea bibliotecii.

IQ-ul e relativ

Dca-l lasi in jungla pe oricare din aia cu iq-ul cit casa,crapa in citeva zile,In schimb un bastinas cu iq-ul o,traieste bine merci.Asa ca...decit savant ofticos mai bine magar sanatos..

Tu esti pe locul 41

N-ai trecut pragul, te-a luat un stripper, la mustata, da' te-a luat!

clasamentul acesta este subiectiv,si

discutabil. Eu nu pun la indoiala valoarea si inteligenta celor enumerati mai sus,insa nu sunt astea cu totii.
Eu as veni doar cu o simpla observatie,Romanul Bogdan Petriceicu Hajdeu,vorbea curent 35( treizeci si cinci ) de limbi straine,dar inca mai era si scriitor,filolog,jurist,
enciclopedist,lingvist,folclorist,istoric si om politic.
Si atunci ,ca sa stapanesti 35 de limbi straine,ce IQ putea avea B.P.Hasdeu. Dupa evaluarea mea,evaluare similara cam cu cea a autorului clasamentului se incadreaza in jur de 320-350. Oricum,sunt sigur ca nu sunt departe de adevar.
In concluzie si dintre "anonimii " Romani s-au nascut genii dar care au fost omisi,voit sau cu intentie.

La fel de subiectiv ca si Ziare.com

...

după fruntea așa inaltă...

care merge pan la ceafă,ar trebui și dl Băse să fie pe listă.Dar poate că in politichie contează mai mult EQ (decat IQ),adică inteligența emoțională,capitol la care dmna Nuți fiind femeie e mai espertă decat marinelu,espert și el,și căruia i-a aplicat niște dește in nas prin media că treaba a-nceput să miroasă că cand cu anu caprei...de lemn.

 

Iar Barack i-a depasit pe toti in sase ani de presedintie plus

premiul Nobel pentru nu stiu ce!

 

Si la ce le-a folosit la multi dintre ei

Metoda de evaluare este arbitrara si nu are nici o valoare. Vad ca nu avem nici un mare muzician aici.
Si fiindca tot e poza cu Einstein si vioara mi-aduc aminte de o istorioara spusa de Henri Coanda. Un grup de mari savanti s-a intalnit de mai multe ori (intre ei Albert Einstein si Henri Coanda). Pe la usi si geamuri erau panditi fiind banuiti ca pun ceva la cale. De fapt cantau muzica de camera (Coanda era si un excelent violoncelist).
PS Cel mai ,,inteligent" contemporan este portar de noapte.
PPS La numarul 20. Cine este ,,geniul" care crede ca nouasprezece se scrie IXX si nu XIX ?

 

...jeniala ziaurtista copiatorista....

...de "Sambata, 28 Februarie 2015, ora 21:05
Sursa: Ziare.com
Autor:Diana Robu"
pai ce, se putea sa n-avem si noi falitii nostri?

Articol interesant.

Sa vezi de ce este capabila mintea umana(in bunul sens al cuvantului)e ceva care inspira.

 

"In sensul bun" vorbind Gheorghe,...

te inspir eu sa incepi sa-ti folosesti ambele emisfere ale creierului sa functioneze impreuna; pentru ca in general ba functioneaza partea stanga (preponderent), ba partea dreapta; insa extrem de rar impreuna !!
Cam asta cred eu ca ar fi secretul acestor genii; faptul ca s-au nascut cu abilitatea de a corela ambele emisfere, sa functioneze in paralel.
Daca ai vazut filmul Limitless, in el este explicat binisor capacitatea extraordinara a creierului; exista deja tehnologie si aparatura, care poate inhiba emisfera stinga, obligind emisfera dreapta sa-si intre complet in functii pentru a accesa acel "Super" creier genial cu care se confrunta stiinta;
Partea buna este ca peste 3-5 generatii s-ar putea ca lumea sa aiba acces la aceasta tehnologie, iar cei care ar folosi inca, sau doar emisfera stanga, nu ar fi exclus sa apara pur si simplu ca niste retardati.
In fine, pina ajungem noi la tehnologia viitorul, eu iti sugerez sa te antrenezi cu Stereograme; uite aici un link...
eyetricks.com - Amazing Optical Illusions, 3D Stereograms, and other Mind Teasing Oddities!

@gheorghepanait Testele IQ nu identifica sau nominalizeaza

geniile, unii nici nu se gindesc la aceste teste.
Doar un exemplu: pianistul si compozitorul Ludwig Van Beethoven, neintrecut de nimeni in muzica simfonica

2 "constataturi"...s'un sfert....

1. Cineva PRECIS are ceva contra noastra....!!!
2. Benjamin Netanyahu care are un IQ apropiat de cel al lui Einstein nu figureaza in acest clasament,el e in celalalt...cel cu "baietzii rai".........
3.P.S. Treaba imi aduce aminte de Paunescu (care putrezeste in aplauzele nostre) si care spunea ca unul ca Ceausescu se naste o data la 500 de ani.De multe ori ma mir cata nesimtzire a avut "barcanul" in el si ca veni vorba de nesimtzire si tupeu nu pot sa nu ma gandesc cu duiosie si la Victoras Ponta.....

 

Apropos de Paunescu Adrian

Numele lui de elev era Adrian Paun.
Colegii lui de la liceul Zoia Kosmodemianskaia spun ca era o nulitate.

Colegii aia i-au dedicat poezia:
N-are atita jeg pe coaste
Ceausescu Nicolae
Cit sa linga intr-un an
Paunescu Adrian.

A avut si tzutzeri care vor sa il resapeze si sa il bage in manualele scolare, desi apare in Raportul de Condamnare a Comunismului din decembrie 2006.

Mare e gradina lui Dumnezeu!

De ce trebuie sa ne vanda ziare.com toate prostiile?

In primul rand,ziaristii romani,fac excese de expresii ca:reputatul....celebrul...faimosul...etc
Probabil ca sa-si vanda mai bine articolele!
"Faimosul "Libb Thims nu este deloc faimos in USA!
Mii de americani emit teorii,scriu carti(multe speculative)si se pierd in aceanul de ..reputati...faimosi...celebrii.. etc
Apoi,metodele de evaluare ale IQ-urilor sunt contestate tot mai mult de specialisti!
Inteligenta umana este mult prea fuida si versatila ca sa poata fi prinsa in parametri rigizi!
In plus nu este o functie continua!
Au fost bombardati pe ziare.com de tot felul de "studii"facute de irlandezi care ajungeau la concluzia ca cei mai inteligenti sunt...irlandezii,germani care-i contraziceau sustinand ca ...germanii sunt cu stea in frunte etc.etc.
Apoi,lista intocmita de Thims este extrem de relativa!
Einstein,caruia i s-a facut o propaganda absurda ca fiind prototipul geniului,a enuntat o teorie(nu o lege care presupune aplicabilitate universala)care incepe sa se clatine.
Mai mult,adevaratul parinte a teoriei a fost marele matematician Poincare,de la care a preluat Einstein baza!
Premiul Nobel i-a fost acordat lui Einstein pentru ,cercetari legate de miscarea browniana si nicidecum pentru teoria relativitatii!
Din lista lui Thims lipseste,poate cel care a marcat cel mai mult viata fiecarui om si in extenso ,animal de pe planeta:Pasteur.
Acesta a descoperit ca bolile interne ale organismului,sunt provocate in mare parte de agenti externi acestuia:microbii!
Toti suntem beneficiarii vaccinului,ale carui principiu a fost descoperit de acest mare savant!
Dar pasteurizarea,care a rezolvat problema conservarii alimentelor,rezolvand asigurarea acestora pe termen lung?
Dar Max Plank a carui cuanta a dat o mare lovitura teoriei relativitatii?
Unii comentatori numesc pe buna dreptate,o serie de nume din istoria societatii umane care merita sa completeze lista!
Fara sa mai vorbim de geniile fara nume ca de exemplu descoperitorul rotii sau reproducerii focului!Teo

 

Scuze, o singura corectura

Einstein tin minte ca a luat Nobelul in 1921 pentru efectul fotovoltaic.

Descoperire completata genial de Max Plank.

@Salamcusoia

Scuzele vi le prezint eu!
Recitindu-mi textul,dupa ce l-am postat,am vazut ca in graba am comis o greseala!
Einstein a costigat premiul Nobel
pentru "Photoelectric Effect"!Teo

Rad de Prosti

..asa se autonumea Pacala cad isi batea joc de restul lumii. Intradevar articolul acesta are o tenta hilara pentru ca este desprins total de relitate. Sigur ca au observat multi dien cei care au comentat aici ca este absurd sa face calcule de IQ pentru Hypatia, Galileo si mai stiu eu cine. Testele IQ sunt facute de oameni care au anumite predilectii si talente asa incat acestea sa fie quantificate si facute masurabile. *** de fapt... de fapt se masoara anumite abilitati de reactie vizuala si intelectuala. Este foarte usor de constatat cir de neverosimile si absurde sunt concluziile luate dupa aceste teste prin faptul ca, fapt de necontestat si stabilit prin mai multe studii, jocurile pe calculator duce la rificarea nr de IQ pina la peste 15 unitati desi copii testati nu dade-au nici cel mai mic semn de marire a inteligentei ci o aprofunzime a incapacitatii intelectuale, ignorantei si lipsei de cultura generala. Randamentul scolar si intelectual a acesta scazind... cat depre celelalte efecte asupra personalitatii nici sa mai vorbim. Clar este insa ca acestia si-au antrenat abilitatea de a reactiona rapid, de a recunoaste forme si motive mult mai repede. Pe aceasta se bazeaza testele IQ. Sigur ca tematica este interesanta si fiecare (eu inclusiv) ii place sa-si dea cu parerea.
Ar fi bine sa nu se uite originea cuvantului geniu: (latină genius) este cea mai inaltă treaptă spirituală a omului, caracterizată printr-o activitate creatoare ale cărei rezultate au o mare insemnătate. (wikipedia.. ma iertati c-o folosesc dar aceasta a fost cea mei rapida sursa)
Si geniile intradevar creatoare au partiile lor de umbra. Bach a publicat probabil sub numele sau si opere ale sotiei sale Ana Magdalena (suita de violoncel) si ale elevului sau J L Krebs (celebra Fuga)... Leonardo a adoptat un fiu probabil din motive pedofile, Efectul fotoelectric pentru care i s-a acordat premiul Nobel apartine cel mai probabil primei sotii a lui Einstein (pe care a parasit-o petru o verisoara primara Elsa).... Eminescu a tradus poezia lui G. Keller si a format-o minunat in "La steaua" ..totusi un plagiat grosolan... totusi aceastea ii face umani si nu stinge din maretia creativitatii acestora.... cat despre striperii si portarii cu IQ mare... daca nu ajuta la nimic..tot degeaba si derizoriu.

pe mine m-au impresionat anumite ....

picturi rupestre.Bine,erau mai mult desene,căci culorile erau cam estompate din cauza timpului.Niște linii de parcă ar fost mana lui Da Vinci sau Michelangelo,și asta in epoca de piatră.Ăștia ce IQ aveau!!??

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor