Hanna Reitsch - femeia pilot cu cele mai spectaculoase recorduri mondiale (Galerie foto - Video)

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 23:25
9112 citiri
Hanna Reitsch - femeia pilot cu cele mai spectaculoase recorduri mondiale (Galerie foto - Video)

Hanna Reitsch (1912-1979) - eroina vaduhului pentru germani, in cel de al II-lea Razboi Mondial, este singura femeie pilot din istoria aviatiei cu cele mai spectaculoase recorduri de-a lungul intregii sale cariere.

Ea a stabilit peste 40 de recorduri internationale omologate in aviatie si planorism, unele nefiind depasite nici pana in prezent, precizeaza Womanpilot.

Nascuta in 1912, la Hirschberg, in Silezia, Hanna Reitsch urmeaza cursurile facultatii de medicina, dorind sa devina doctor misionar in Africa, dar pasiunea sa pentru zbor o face sa renunte in 1932 la medicina si se dedica zborului, fiind prima femeie pilot de planor din istoria aviatiei.

In 1932, stabileste primul record mondial de zbor cu un planor timp de 5 ore si jumatate.

In 1934 ea a stabilit un record mondial de altitudine pentru femei (2.800 metri), reusind in 1936 un record de distanta(305 kilometri).

In 1937, Hanna Reitsch este primul pilot care reuseste sa traverseze muntii Alpi intr-un planor, reusind sa devina si pilot de incercare pentru Luftwaffe.

Datorita talentului ei deosebit de pilot de incercari, i se incredinteaza testarea tuturor aparatelor de zbor ale Luftwaffe, de la primul elicopter realizat de germani in 1937 si pana la prototipurile de avioane cu motoare racheta V-1, in 1944.

Simbol al femeii germane in cel de al II-lea Razboi Mondial, a fost singura femeie aviator german care a primit Luftwaffe Combined Pilots-Observation Badg (1941) si Crucea de Fier clasa intai (1944).

In 1937, Hanna Reitsch este cea care testeaza primele avioane Ju 87 Stuka si Dornier Do 17.

In 1944, ea se va numara printre pilotii care au testat avionul Messerschmitt 163, ajungand la o viteza de aproape o mie de kilometri pe ora la o altitudine de aproape 30.000 de metri. In urma unui zbor de testare se prabuseste, dar se reface foarte rapid in urma accidentului suferit.

Tot in 1944, este prima femeie din lume care a pilotat un avion cu reactie la centrul de cercetare Luftwaffe, Reichlin zburand pe Messerschmitt Me 262 si Heinkel 162 El.

Trimisa pe frontul rusesc ca pilot al generalului Robert Ritter von Greim, este cea care reuseste sa aterizeze in Berlin pe 26 aprilie 1945. Pe cand se indreptau spre cartierul general al amiralului Karl Doenitz, generalul si Hanna Reitsch au fost prinsi si arestati de catre soldatii americani. Tanara aviatoare a fost eliberata la putina vreme dupa incheierea razboiului si isi reia activitatea aviatica.

Recordurile sale nu se lasa asteptate. Hanna Reitsch ocupa locul al treilea la Campionatul Mondial de planorism din Spania (1952) si devine campioana a Germaniei in 1956, stabilind si un nou record mondial de distanta, urmand sa atinga si un record de altitudine, in 1957, zburand la 6.848 metri.

In 1959, ea a fost invitata in India de catre prim-ministru Jawaharlal Nehru, pentru a crea primul centru de planorism, iarin 1961 a fost invitata la Casa Alba de catre presedintele american John F. Kennedy.Intre anii 1962 si 1966 ea a locuit in Ghana, unde a fondat primul scoala de planorism pe continentul african.

Hanna Reitsch stabileste ultimul sau record mondial in 1979 zburand 802 kilometri de-a lungul crestelor muntilor Apalasi din SUA.

Reitsch nu a fost casatorita niciodata si a murit in Frankfurt, la varsta de 67 de ani, pe 24 august 1979, in urma unui atac de cord.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă vineri că Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă ordonanţa privind comasarea europarlamentarelor...
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Președintele partidului Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, fost ministru PSD, a anunțat vineri, 1 martie, separarea de „Alianța AUR”, pe motiv că George Simion presa membrii...
#Hanna Reitsch, #femeie pilot recorduri mondiale, #recorduri mondiale pilotaj, #Luftwaffe, #Al Doilea Razboi Mondial , #documentar