Holocaustul, o problema putin cunoscuta si controversata

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 11:20
4634 citiri
Holocaustul, o problema putin cunoscuta si controversata
Foto: Business Insider

Liga Anti-Defaimare (ADL) a initiat un studiu, intervievand 53.000 de persoane din 102 tari in legatura cu Holocaustul. Rezultatele au aratat ca 54% dintre cei chestionati au auzit despre uciderea in masa a circa 6 milioane de evrei din Europa.

Cei mai multi dintre respondentii care constientizeaza si au informatii despre Holocaust, provin din Europa vestica in timp ce la polul opus se afla Orientul Mijlociu si Africa.

Tinerii sub 35 de ani au auzit intr-o masura mai mica despre Holocaust, decat persoanele cu varsta de peste 50 de ani. Dintre cei care au auzit despre Holocaust, 32% cred ca este fie un mit sau ca cifra celor ucisi este mult exagerata, relateaza Business Insider.

"O caracteristica interesanta a studiului o reprezinta faptul ca 26% dintre adultii intervievati au avut atitudini antisemite. Aceste atitudini au fost masurate cu ajutorul testului Global 100 Index score, care masoara numarul de stereotipuri negative pe care o persoana le manifesta fata de o alta etnie", a mentionat ADL.

Multe tari africane nu au fost insa incluse in cercetare. O mare parte din nordul Africii a fost acoperita, dar Republica Democrata Congo, Angola, Zambia si tarile cuprinse intre Mauritania si Etiopia nu au fost incluse.

Barry Curtiss-Lusher, un oficial al ADL, a declarat intr-un comunicat de presa: "Nivelul de anti-semitism in unele tari si regiuni, chiar si cele in care nu exista evrei, este foarte ridicat. Speram ca acesti indicatori ai masurarii noastre, vor reprezenta un apel de trezire pentru guverne, pentru institutiile internationale si pentru oamenii cu constiinta, ca antisemitismul nu este doar o relicva a istoriei, ci un eveniment actual".

Stereotipul ca "evreii sunt mult mai loiali Israelului decat tarii in care locuiesc" este consemnat la 41% dintre cei chestionati. Cel de-al doilea stereotip important consemnat la respondenti este acela ca "evreii au prea multa putere in lumea afacerilor".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#studiu despre Holocaust, #victime Holocaust studiu, #evrei victime Holocaust , #documentar