Imagini noi din vestita inchisoare de maxima siguranta Alcatraz (Galerie foto)

Duminica, 24 Martie 2013, ora 23:05
12172 citiri
Imagini noi din vestita inchisoare de maxima siguranta Alcatraz (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

Celebra inchisoare Alcatraz, care a fost cea mai sigura din Statele Unite, fiind un simbol al justitiei americane, a implinit 50 de ani de cand si-a inchis portile. Recent au fost publicate fotografii noi din ultimele zile ale existentei inchisorii.

La Alcatraz au fost inchisi cei mai periculosi criminali din Statele Unite, precum al Capone, George "Machine Gun" Kelly si Alvin "Creepy" Karpis, potrivit, Daily Mail.

Fascinatia acestei inchisori a ramas pentru public, milioane de oameni calatoresc la San Francisco Bay pentru a vedea celulele de la Alcatraz.

National Park Service a sarbatorit 50 de ani de la inchiderea inchisorii de la Alcatraz. S-au expus fotografii recent descoperite din ultimele zile de functionare a inchisorii.

In acea zi din anul 1963, una dintre garzile de atunci, Jim Albright i-a condus pe prizonieri, considerati cei mai periculosi criminali din Statele Unite, la barcile care asteptau sa-i transporte, in fata a sute de reporteri adunati la Alcatraz.

La ceremonia de aniversare a celor 50 de ani de la inchiderea vestitei inchisori a participat si fostul paznic de atunci Jim Albright, care acum este in varsta de 77 de ani.

Alcatraz a fost initial o cetate si a devenit o cazarma a armatei inainte ca Biroul penitenciarelor sa preia structura in anul 1934, acolo unde au fost incarcerati cei mai de temut criminali din America.

Robert Kennedy a semnat in anul 1962 un ordin prin care inchidea inchisoarea din cauza costurilor de intretinere foarte mari.

Noua ani mai tarziu, Alcatraz a devenit un parc national si unul dintre punctele turistice de atractie cele mai populare din California, unde 1,5 milioane de turisti vin in fiecare an.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...