Secretul teribil al "copilului arian perfect" al nazistilor, dezvaluit dupa 80 de ani

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 23:35

   

Secretul teribil al "copilului arian perfect" al nazistilor, dezvaluit dupa 80 de ani
Propaganda lui Hitler referitoare la rasa ariana a fost condusa de Joseph Goebbels. Astfel, in anii '30 s-a incercat sa se gaseasca imaginea copilului arian perfect, pentru a fi promovata si distribuita ca o propaganda a partidului nazist.

Cand Hessy Taft avea doar sase luni, in anul 1935, ea a fost aleasa drept "copilul arian ideal" si a aparut pe un poster al nazistilor, potrivit Business Insider.

Recent, profesoara Hessy Taft, fostul "copil perfect" al nazistilor, a prezentat la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Israel coperta unei reviste naziste pe care aparea poza sa din anul 1935.

Dar secretul este faptul ca nazistii nu au cunoscut amanuntul ca acel copil pe nume Hessy Taft era, de fapt, evreu. "Eu pot rade de asta acum. Dar daca nazistii ar fi stiut cine eram cu adevarat, nu as mai fi fost in viata", a declarat profesoara Taft, acum in varsta de 80 de ani.

Ea a spus povestea sa uimitoare despre modul in care a devenit o emblema pentru cel de-Al Treilea Reich.

Parintii sai, Jacob si Pauline Levinsons, ambii cantareti talentati, s-au mutat de la Berlin in Letonia, urmand o cariera muzicala in anul 1928.

Tatal sau si-a pierdut slujba de la opera deoarece era evreu si a trebuit sa isi gaseasca de lucru, el facand pe agentul de vanzari.

Familia a fugit prin Europa si apoi a ajuns in America

In anul 1935, cand familia era la Berlin, oras care era plin de atacuri antisemite, Pauline Levinsons si-a luat fiica, Hessy, si a mers sa ii faca o poza la un fotograf.

Cateva luni mai tarziu, ea a fost ingrozita sa vada poza fiicei sale pe coperta revistei naziste Sonne ins Hause.

Speriata ca familia ar fi fost expusa, ea s-a dus din nou la fotograf. Acesta i-a spus ca stia ca familia sa este evreiasca, dar a prezentat fotografia in mod special, la un concurs care avea ca scop gasirea celui mai frumos copil arian.

Astfel, imaginea lui Hessy a castigat concursul si se crede ca a fost aleasa chiar de ministrul propagandei naziste, Joseph Goebbels. Fotografia a aparut pe scara larga pe cartile postale naziste.

Ulterior, familia a fugit din Germania si s-a mutat initial in Letonia, inainte de a ajunge la Paris, insa si acest oras a cazut in mainile nazistilor.

Cu ajutorul rezistentei franceze, familia a scapat din nou, de data aceasta plecand in Cuba, iar in 1949 s-a mutat in Statele Unite. Astazi, femeia care odata a aparut pe cartile postale naziste este profesoara de chimie la New York.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de17359 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
hotbrain7
rank 5
Nebunia lui Hitler despre rasa ariana
a fost dusa dincolo de orice limita si Germania a fost sugjugata de ideile intunecate ale mintii lui Hitler.
Salamcusoia
rank 5
Tovarasul Grob, alias GuessWho
este inca si mai arian. La fel colegul lui Ottoman alias Gasprom.
Salamcusoia
rank 5
Grob, Gasprom si Ottoman
Cel mai mare ARIAN.
niculaeda
rank 5
@Salamcusoia 01.05
- de fapt il cheama gaspromottogrobov ! :o)))
"Secretul teribil al "copilului arian perfect" al nazistilor, dezvaluit dupa 80 de ani"
GuessWho
rank 5
Si care este secretul Tituse?
Hitler era si el putin jidof, deci alegerea e perfecta. De altfel, urmasii nazistilor sunt in Israel acum. Ca sa vezi, alta coincidenta!...:)))
dragosv
rank 5
"...a declarat profesoara Taft, acum in varsta de 80 de ani."
"Astazi, femeia care odata a aparut pe cartile postale naziste este profesoara de chimie la New York." Tare nu cred ca la 80 de ani profeseaza azi in New York...!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor