Editura ICR va fi reorganizata

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 11:58
2877 citiri
Editura ICR va fi reorganizata

Institutul Cultural Roman a anuntat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei si acordarea de sprijin financiar si logistic pentru o noua dezvoltare a editurii.

Aceasta se va realiza prin marirea productiei editoriale (efectiv de lucrari si tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finantare, combinand contributii ale ICR si resurse ale autorilor si sponsorilor, resurse publice si resurse private; extinderea cooperari cu edituri din spatiul Uniunii Europene si cu edituri din alte tari si tiparirea pe scara sporita de traduceri de scrieri ale autorilor din Romania.

In ceea ce priveste editarile de scrieri ale autorilor romani pe care le realizeaza Editura ICR este nevoie de schimbari si de asigurarea unui loc aparte urmatoarelor serii: "Historica" - publicatii originale despre istoria tarii; "Argumente" - publicatii din filosofie, sociologie, stiinte, teologie, economie etc. care abordeaza fenomene ale contemporaneitatii; "Interviuri" - publicatii ce contin interviuri cu personalitati de prim plan ale culturii romane.

De asemenea, vor fi infiintate seriile "Dialoguri culturale" - publicatii din sfera dialogului cultural si intercultural si "Restituiri" - publicatii de manuscrise inedite ale autorilor romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#editura ICR reorganizata, #ICR editura , #editura