Arta stranie a lui Hirotoshi Ito, prima data in Romania. Galeria Galateca, 10-14 octombrie 2017

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 12:50
3632 citiri
Arta stranie a lui Hirotoshi Ito, prima data in Romania. Galeria Galateca, 10-14 octombrie 2017

Piatra a facut si va face parte din istoria omenirii. Sub forma unor drumuri, catedrale sau palate, piatra a sustinut mii de ani dezvoltarea civilizatiei. Dar acest material a facut mult mai mult. Intalnim piatra naturala si in marile creatii artistice ale lumii. Astazi, rolul ei ramane la fel de important, dar i se descopera noi si noi calitati.

Unul dintre acesti descoperitori este Hirotoshi Ito, artistul japonez recunoscut la nivel mondial pentru creatiile lui stranii si provocatoare.

Cat de spectaculoase pot fi lucrarile lui, cat de profunde sunt schimbarile aduse pietrei puteti vedea in prima expozitie dedicata acestui artist in Romania.

"Pleasures of Paradox. The fine stone" este titlul expozitiei dedicata lui Hirotoshi Ito si este deschisa la galeria Galateca in perioada 10-14 octombrie. Intrarea este libera!

Creatorul japonez reuseste sa construiasca povesti in pietre de dimensiuni reduse si sa ridice cu probleme folosindu-se de atractia umorului si putera absurdului. El provoaca nu doar privitorul, ci si materialul.

Aparent rece, dura, neprietenoasa, salbatica, piatra se transforma in mainile artistului japonez intr-o materie docila, maleabila, plina de simboluri, folosindu-se de textura pietrei si de forma ei. Astfel, cuvantul "paradox" din titlul expozitiei se dovedeste a fi unul care descrie perfect atat esenta pietrei cat si a creatiilor plastice.

Nascut in 1964, Hirotoshi Ito provine dintr-o veche familie de pietrari. A absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts in 1982, dedicandu-se de atunci universului pietrei naturale pe care l-a transformat atat de spectaculos in creatiile sale. Lucrarile lui fac parte din mai multe colectii private si sunt prezente in diferite muzee.

Expozitia "Pleasures of Paradox" reprezinta un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de catre PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatra naturala din Romania.

Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE: "Ne dedicam complet proiectelor curajoase pe care le sustinem si vrem sa punem Romania pe harta liderilor in design si arhitectura. Pentru noi, fiecare bucata de piatra naturala este o opera de arta sculptata de natura: unica, expresiva, tulburatoare. De aici si admiratia pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne serveste drept sursa de inspiratie, dar si dorinta de a prezenta universul sau comic-absurd acasa, in Romania".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Hirotoshi Ito expozitie , #expozitie