Saptamana Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 11:54
914 citiri
Saptamana Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai
Foto: wikimedia.org

Saptamana Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai (25 - 30 iulie) va fi inaugurata, duminica, de maestrul Grigore Lese, care va sustine un spectacol special, intitulat "Roots" (Radacini), pe scena amenajata in Europe Square din EXPO 2010 Shanghai.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, vizitatorii EXPO vor avea ocazia sa revada spectacolul si pe 26 iulie si 30 iulie.

Grigore Lese este un rapsod al Tarii Lapusului si un cunoscut muzicolog. Repertoriul sau este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei si marcand evenimente importante din viata omului - doine, cantec de dor, cantec de catanie.

Marti, 27 iulie, si miercuri, 28 iulie, de la ora 17,30, pe scena din Europe Square va urca Damian Draghici cu spectacolul "Balkan Sessions - an ethno-jazz project". Spectacolul lui Draghici cuprinde instrumentele clasice ale jazz-ului - chitara, bass, pian, trompeta, percutie - dar si naiul, instrument specific romanesc.

Totodata, in perioada 26 iulie - 7 august, va avea loc, la Pavilionul Romaniei, o expozitie de produse generale romanesti, organizata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In acest sens, 12 companii romanesti vor fi prezente la EXPO 2010 pentru a-si prezenta produsele si pentru a dezvolta relatii comerciale cu parteneri chinezi, sub sloganul "Romania - your reliable trade partner".

Urmarind acelasi deziderat de consolidare si intensificare a relatiilor comerciale romano-chineze, pe 30 iulie va fi organizat, la Pavilionul Romaniei, un "Forum de investitii", la care sunt invitate o serie de importante companii chineze.

Romania va sarbatori joi, 29 iulie, Ziua Nationala la EXPO 2010 Shanghai, marcand cel mai important moment cultural al prezentei nationale la acest eveniment mondial.

Ziua de 29 iulie a fost aleasa pentru a coincide cu celebrarea Zilei Imnului National al Romaniei, "Desteapta-te, romane!".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#expozitia mondiala Romania , #expozitie