"Pozitia copilului", premiera mondiala la Festivalul de la Berlin (Video)

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 20:45
1923 citiri
"Pozitia copilului", premiera mondiala la Festivalul de la Berlin (Video)

Cel mai asteptat film romanesc al inceputului de an, "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, va avea premiera mondiala pe 11 februarie, in competitia celei de-a 63-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin, care se va desfasura in perioada 7 - 17 februarie.

Echipa filmului, in frunte cu regizorul si actorii din rolurile principale, Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache, se va afla pe covorul rosu al Berlinale Palast si va asista la proiectia oficiala.

Programul proiectiilor a fost facut public astazi intr-o conferinta de presa la Berlin. Tot astazi a fost dezvaluita si componenta juriului care va decide cine primeste trofeele festivalului. Renumitul regizor chinez Wong Kar-wai va prezida un juriu format din actorul american Tim Robbins, cineasta daneza Susanne Bier, regizorii Andreas Dresen, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari si directorul de imagine Ellen Kuras.

"Pozitia copilului" concureaza pentru Ursul de Aur cu alte 18 filme, unele semnate de Gus Van Sant, Steven Soderbergh sau Ulrich Seidl. Cei doi protagonisti, Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache, intra, la randul lor, in competitie pentru Ursul de Argint acordat celei mai bune actrite, respectiv celui mai bun actor. Pentru trofeele de interpretare vor concura si nume ca Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Matt Damon si Jude Law.

Spectatorii romani vor avea ocazia sa vada filmul "Pozitia copilului" la scurta vreme dupa premiera mondiala de la Berlin. Pelicula va intra pe marile ecrane din intreaga tara pe 8 martie.

"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora.

Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#film romanesc Pozitia copilului, #film romanesc festival Berlin , #Festival Berlin