Festivalul de film de la Berlin: Regizoarea Adina Pintilie a primit premiul pentru debut

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 20:51
3081 citiri
Festivalul de film de la Berlin: Regizoarea Adina Pintilie a primit premiul pentru debut

Regizoarea Adina Pintilie a primit premiul pentru cel mai bun debut, pentru filmul "Nu ma atinge-ma/Touch Me Not", la gala celei de-a 68-a editii a Festivalului de la Berlin, care are loc sambata seara.

Regizorul Calin Peter Netzer a facut parte din juriul care a decis castigatorul premiului pentru cel mai bun film de debut, alaturi de regizorul italian Jonas Carpignano si Noa Regev, directorul executiv al Cinematecii din Ierusalim.

Premiul GWFF (Gesellschaft zur Wahrnehmung von Film- und Fernsehrechten), in valoare de 50.000 de euro, a fost introdus in 2006, pentru a sprijini noua generatie de realizatori de film. Premiul este impartit intre producatorul si regizorul filmului desemnat castigator.

Directorul festivalului, Dieter Kosslick, si presedintii juriilor sectiunilor Competitie, Panorama, Forum, Generation si Perspektive Deutsches Kino au nominalizat 18 filme de debut anul acesta, iar printre ele s-a numarat si lungmetrajul Adinei Pintilie "Nu ma atinge-ma".

Filmul "Nu ma atinge-ma/Touch Me Not" este o coproductie Romania-Germania-Cehia-Bulgaria- Franta, iar, in 2012, proiectul a fost selectionat pentru Atelierul sectiunii Cinefondation de la Festivalul de la Cannes.

In varsta de 38 de ani, Adina Pintilie a regizat sapte scurtmetraje si doua mediumetraje. Productiile "Nu te supara, dar..." (2007) si "Oxigen/ Oxygen" (2010) au fost prezentate in peste 50 de festivaluri internationale, iar scurtmetrajul coregizat cu George Chiper "Balastiera#186" (2007) a fost selectat la Festivalul de film de la Locarno 2008 si a castigat premiul al doilea la Festivalul International de Film de la Miami si mentiunea speciala a Festivalului de la Trieste, in 2009.

Festivalul de film de la Berlin are loc in perioada 15-25 februarie.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...