Cannes 2016: Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai buna regie

Duminica, 22 Mai 2016, ora 21:54
13517 citiri
Cannes 2016: Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai buna regie
Foto: Arhiva Facebook/Festival de Cannes - Page Officielle

Regizorul Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai buna regie, pentru filmul "Bacalaureat", la egalitate cu cineastul Olivier Assayas, regizorul filmului "Personal Shopper", la gala de inchidere a Festivalului de Film de la Cannes, care a avut loc duminica.

Pe scena de la Cannes, regizorul roman a multumit juriului festivalului, actorilor si intregii sale echipe.

"Bacalaureat" este un film verosimil care vizeaza schimbarea prin educatie a lucrurilor care nu ne multumesc, potrivit descrierii facute de regizorul Cristian Mungiu intr-un interviu acordat News.ro.

Cannes 2016: Filmul romanesc "Caini" a luat premiul criticilor la sectiunea Un Certain Regard

Regizorul isi doreste de la "Bacalaureat", la fel ca de la toate celelalte filme ale sale, sa poata fi privit in asa fel incat spectatorul sa se regaseasca in situatiile date.

Povestea filmului porneste de la preocuparile unui parinte in contextul societatii noastre de astazi. Productia "Bacalaureat" este primul lungmetraj al lui Cristian Mungiu care are in centru un personaj masculin si primul film realizat de regizor de la "Dupa dealuri", care a avut premiera la Festivalul de la Cannes in 2012.

AFP: Filmele romanesti, printre favorite la castigarea Palme d'Or de la Cannes

Hai la film romanesc de Cannes, cu Cristina Cioran: Bacalaureat sau ce ai face pentru copilul tau

Filmul ii are in rolurile principale pe Adrian Titieni si pe Maria Dragus. Din distributie fac parte, intre altii, Lia Bugnar, Vlad Ivanov si Gheorghe Ifrim.

O coproductie Romania-Franta-Belgia, pelicula vorbeste despre responsabilitatile vietii de parinte, iar filmarile au avut loc in vara anului 2015.

La premiera, care a avut loc joi, filmul a fost aplaudat de spectatorii prezenti la Cannes aproximativ cinci minute. Pellicula i-a entuziasmat si pe criticii de film prezenti pe Croazeta, in special pe cei din Franta, care anticipau un al doilea trofeu Palme d'Or pentru cineastul roman si un posibil premiu de interpretare masculina pentru actorul Adrian Titieni, protagonistul peliculei.

Pe covorul rosu al galei de inchidere a festivalului, regizorul Cristian Mungiu s-a aratat multumit de ceea ce a obtinut filmul sau, pana la acel moment, la Cannes.

"Sunt multumit. Criticile primite de film au fost bune", a spus Cristian Mungiu, adaugand ca faptul ca selectia in competitia oficiala a "Bacalaureat" a insemnat mult.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....