Cea de-a XXI-a editie a Festivalului "George Enescu" se va desfasura in septembrie 2013

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 19:55
2060 citiri
Cea de-a XXI-a editie a Festivalului "George Enescu" se va desfasura in septembrie 2013
Foto: bucharestdailyphoto.ro

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului "George Enescu" se va desfasura in perioada 1-28 septembrie 2013 si va gazdui peste 150 de evenimente, au declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, organizatorii evenimentului.

"Ministerul Culturii va asigura finantarea acestui festival, intr-un context deloc bland cu actul de cultura. (...) Este un eveniment de care nu se poate face abstractie in lumea culturala. Indiferent de culoarea politica a Guvernului, din '90 incoace, acest festival nu a incetat sa fie organizat. Ultimele doua editii s-au remarcat printr-o democratizare a festivalului si, multumita primarului Sorin Oprescu, tot mai multi cetateni au avut acces la concerte, organizate in locuri publice", a declarat, in cadrul evenimentului de lansare oficiala a Festivalului, secretarul de stat in Ministerul Culturii, Victor Opaschi.

Opaschi a precizat ca Ministerul Culturii va gasi mijloacele necesare imbunatatirii acusticii salii a Palatului, una dintre principalele locatii in care se va desfasura Festivalul "George Enescu".

"Prin acest festival incercam ca oamenii sa-l cunoasca pe Enescu. Din pacate, raspandirea programelor care il au in prim plan pe Enescu nu s-a schimbat in ultimii 10 ani. Totusi, in 2016, Opera Regala din Londra va organiza prima montare a operei enesciene", a declarat directorul Festivalului International "George Enescu", Ioan Holender.

Printre cele 150 de evenimente din cadrul celei de-a XXI-a editie a Festivalului se numara: sase concerte de muzica romaneasca, 14 recitaluri si concerte camerale, 14 mari orchestre cu 28 de concerte, opt concerte "Enescu si contemporanii sai", patru spectacole de opera si doua spectacole de balet.

Potrivit organizatorilor, la Bucuresti, spectacolele se vor desfasura in cinci locatii: Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Opera Nationala din Bucuresti, Aula Muzeului National de Arta, Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune si in Piata Festivalului. Vor fi organizate peste 30 de concerte in tara, la Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara si, pentru prima data, la Dorohoi, locul de nastere al compozitorului George Enescu.

Biletele vor fi puse la vanzare incepand cu data de 15 ianuarie, in timp ce abonamentele vor putea fi achizitionate incepand cu 15 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero,a declarat luni, 22 aprilie, la Arad, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a mai răspuns la telefon din...
#festival George Enescu, #editia XXI festival Enescu, #Festival George Enescu septembrie 2013 , #Festival Enescu