Unul dintre cei mai apreciati pianisti ai lumii, pe scena Festivalului Enescu

Marti, 27 August 2013, ora 16:28
3717 citiri
Unul dintre cei mai apreciati pianisti ai lumii, pe scena Festivalului Enescu

Festivalul "George Enescu" il aduce pe scena Salii Mari a Palatului pe unul dintre cei mai apreciati pianisti rusi ai momentului, in egala masura iubit si de publicul din Romania: Boris Berezovsky.

Pianistul va urca pe scena Salii Palatului pe 26 septembrie, de la ora 19.30, alaturi de Russian National Orchestra, sub bagheta cunoscutului dirijor roman Horia Andreescu. Este parte din traditia Festivalului sa aduca impreuna, pe aceeasi scena, mari nume ale muzicii straine si ale muzicii romanesti.

In prima parte a serii este programat Concertul Nr. 1 pentru Pian si Orchestra in Mi bemol Major S.124, de Franz Liszt, avandu-l ca solist pe Boris Berezovsky. A doua parte a programului marcheaza, de asemenea, un eveniment extraordinar: alaturi de Russian National Orchestra, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, Corul Filarmonicii "George Enescu", cu Ion Iosif Pruner la pupitru va interpreta Simfonia Nr. 2 de Gustav Mahler. Soliste vor fi celebra soprana Anita Hartig si mezzo-soprana Bernarda Fink.

Boris Berezovsky este unul dintre cei mai apreciati pianisti ai momentului. Dupa debutul sau, in anul 1988, pe scena prestigioasei Wigmore Hall, publicatia "The Times" scria ca are "o virtuozitate incredibila si o forta formidabila". Doi ani mai tarziu, in 1990, Boris Berezovsky era distins cu Medalia de Aur la una dintre cele mai aclamate competitii din lume: Concursul International Ceaikovski din Moscova.

Astazi, Boris Berezovsky colaboreaza cu unele dintre cele mai importante orchestre din lume si este invitat sa sutina recitaluri in cadrul celor mai cunoscute evenimente de gen, precum seria recitalurilor de pian ale Filarmonicii din, Concertgebow si Royal Festival Hall din Londra, pe mari scene: Theatre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Brussells, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena. In anul 2006, pianistul a fost desemnat Cel mai bun solist al anului in cadrul BBC Music Magazine Awards.

Concertul sustinut de Boris Berezovsky la Bucuresti va avea loc cu casa inchisa, insa sunt disponibile bilete pentru transmisiunea live in sala de cinema, la Grand Cinema Digiplex.

Au mai ramas doua saptamani pana cand incepe cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu", care se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara.

Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Festivalul George Enescu, #Boris Berezovsky festival Enescu, #pianist Berezovsky festival Enescu , #Festival Enescu
Comentarii
Poza badea_cartan
badea_cartan
rank 5
Ati beut gaz? Boris Berezovsky? Ia uitati ce scrie aici: