Ce aduce Festivalul Anonimul la Bucuresti: Proiectie pe Dambovita

Marti, 12 August 2014, ora 09:13
2511 citiri
Ce aduce Festivalul Anonimul la Bucuresti: Proiectie pe Dambovita

Festivalul Anonimul, care are loc in premiera la Bucuresti, este deschis marti de filmul "The Wonders", in prezenta actritei romane din distributie, Alexandra Lungu.

Inclus in Competitia Oficiala Cannes 2014 si distins cu Grand Prix de catre Juriul prezidat de Jane Campion, filmul "The Wonders", cu titlul original "Le meraviglie", regizat de Alice Rohrwacher, este povestea unei familii multietnice de apicultori care incearca sa supravietuiasca in conditii de criza.

Rolul principal, cel al Gelsominei, este interpretat de romanca Alexandra Lungu, care locuieste alaturi de familia sa in Italia inca din 2006. Aceasta a fost descoperita de regizoarea Alice Rohrwacher, in timpul unei ore de religie.

Aflat la cea de-a XI-a editie, Anonimul se desfasoara in premiera, anul acesta, in Bucuresti. Evenimentul, care avea loc in mod traditional in Delta, in localitatea Sfantu Gheorghe, a fost mutat in Capitala, deoarece spatiul desemnat proiectiilor este in renovare.

Directoarea Anonimul, Miruna Berescu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca in 2015 festivalul va reveni la Sfantu Gheorghe.

Editia de anul acesta a Anonimul se va desfasura intre 12 si 17 august, la Verde Stop si Cinema Studio. Deschiderea va avea loc marti, la ora 21,00.

Printre evenimentele inedite ale editiei se numara o proiectie speciala pe Dambovita, miercuri. Evenimentul este cu intrare libera si prezinta un grupaj de trei filme "Omnibus Anonimul 10" - "Kazimir" de Dorian Boguta, "Un duet" de Andi Vasluianu si "Retur" de Emanuel Parvu.

Arhitectul Teodor Frolu, vicepresedintele Asociatiei "Ivan Patzaichin--Mila 23", partenerul Anonimul in acest demers, a declarat luni ca festivalul "a inceput sa faca parte din traditia Deltei".

Festivalul Anonimul include o selectie de lungmetraje si scurtmetraje, care concureaza pentru premii acordate in urma votului publicului, dar si proiectii speciale si concerte. Printre artistii care vor canta se numara Fine it's Pink, Gojira si Urma.

Sectiunea "Off Romanesc", cu filme autohtone, include titluri precum "O lume noua" de Luiza Parvu si "Sa mori de dragoste ranita" de Iulia Rugina. Sectiunea "Actori in spatele camerei" include proiectia filmului realizat de Asia Argento, "Misunderstood".

Printre lungmetrajele ce concureaza pentru Trofeul Anonimul se numara "The Tribe", al ucraineanului Miroslav Slaboshpitsky, "Remote Control" - de Byamba Sakhya (Mongolia-Germania) si "Casa Grande" - de Felipe Barbosa (Brazilia).

La inchiderea festivalului va fi proiectat filmul "A Most Wanted Man", de Anton Corbijn, ultima productie in care a jucat Philip Seymour Hoffman.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#festivalul Anonimul Bucuresti, #festival film Anonimul Dambovita , #festival film