Cele mai bune scurtmetraje europene se vad la NexT

Vineri, 07 Martie 2014, ora 15:03
1056 citiri
Cele mai bune scurtmetraje europene se vad la NexT

Pregateste-te pentru cea de-a opta editie a Festivalului NexT! Intre 3 si 7 aprilie vei putea viziona cateva dintre cele mai bune scurtmetraje lansate anul trecut, in doua dintre cele mai indragite sectiuni: Short Matters! si Semaine de la Critique.

Festivalul de film NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro si Ceainaria Carturesti.

Cele 13 scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film (EFA) vor fi proiectate la NexT in programul Short Matters!. In cadrul turneului organizat de Academia Europeana de Film, spectatorii vor putea (re) vedea si Death of a Shadow, de Tom Van Avermaet, nominalizat la Oscar si distins cu trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Premiile EFA. Se intoarce si unul dintre castigatorii NexT, Misterio, regia Chema Garcia Ibarra, recompensat in 2013 cu Premiul "Cristian Nemescu" pentru Cea mai buna regie.

Printre nominalizatii la "Oscarurile europene" se afla si Nuclear Waste, un film despre rutina a doi muncitori la Cernobil, Orbit Ever After, un sci-fi romance care se petrece pe orbita Pamantului, si Jump, o aventura pasionala si amuzanta intre un burlac lasat sa aiba grija de casa unui prieten si o inspectoare de apometre.

NexT aduce la Bucuresti, in premiera, si cele zece scurtmetraje prezentate anul trecut in Semaine de la Critique, sectiunea paralela a Festivalului de la Cannes, inclusiv castigatorul Discovery Award, Come and Play, de Daria Belova. Filmul alb-negru urmareste aventura unui baiat care, pe masura ce se afunda in padure, jucandu-se cu un pistol, trece intr-o alta realitate. Celalalt premiu al sectiunii, oferit de Canal +, i-a revenit filmului Pleasure, regizat de Ninja Thyberg, in care o actrita porno are de executat o pozitie dificila, la filmari.

Fondata in 1962, de Sindicatul Francez al Criticilor de Film, sectiunea Semaine de la Critique mizeaza pe regizori aflati la primul sau al doilea lungmetraj, descoperind in fiecare an talente noi. Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar Wai, Gaspar Noe, Alejandro Gonzalez Inarritu sau Jeff Nichols si-au facut cu totii debutul in Semaine. In cautarea de tineri cineasti, selectionerii acorda dintotdeauna o atentie deosebita experimentelor in scurt si mediu metraj.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#film festival NexT, #scurtmetraje festival NexT, #festival NexT 2014, #scurtmetraje europene NexT , #festival film